Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 125
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Някакви отзиви за Love in Idleness Atkinsons? Във Фрагрантика има едно, единствено ревю, което не ми е критерий. Hug

За мен е много хубав виолетков парфюм, който сериозно обмислям  за покупка. Не е някакво чудо невиждано, но е изключително добре направен, според мен, както и останалите неща на марката, които съм пробвала.  Вчера бях с него, като че ли малко му беше студено, но за ранна пролет  ще е идеален.   

BBeLLa виж и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=866612.255

# 286
  • Чукарландия
Благодаря, BoMarina! bouquet

# 287
  • Варна
Колко мл е този флакон? Не съм виждала такъв. Завидях ти, че няма дъно, което тежи едно кило!  Laughing
И честит!  bouquet
И аз за пръв път имам такъв - голямото шише без пулверизатор е 125мл, от което се пълни малкият флакон 10мл., общо получих 135 Simple Smile
Удобно е за ползване

# 288
Здравейте момичета, моля, да ме извините, ако въпроса ми не е за тази тема. Преди години имах любим парфюм, но вече не се произвежда-Wild Wind на Gabriela Sabatini.Дали на пазара в момента има нещо, което се доближава до неговия аромат.Ще ви бъда много благодарна bouquet

# 289
  • Бургас
Привет, парфюмни феи!
Много често ароматите са свързани с конкретни спомени и от няколко дни и мен ме измъчва един такъв ароматен спомен:), затова ще помоля за помощ и насока.
Върти ми се из главата или (носа) спомена за аромата,който имаха косите на куклите от детството ни,хем на стар шкаф,хем на прахуляк,но и на пудра,ванилия и нещо много,много мило,като детски спомен:)
Моля за насоки и предложения

# 290
  • София
И аз да си споделя за последната покупка. Чудех се, исках нещо ново, просто ей така, не мирвам и си поръчах, е,  няма да ми се смеете много - Cerruti 1881. Ами много ми допадна парфюма на 100 години Simple Smile Не го оприличавам на някой друг, чист, малко зелен и леко пудров ?!? Ванилия не усещам (хи-хи). Е, ама изпуснах го и му пулверизаторът му се счупи, още неуспяла да се поулея:? Въпреки бюджетната му цена, мнооого ми е мъчно.
Но вие пишете, моля, да съм в крак с новите моди Flutter

# 291
  • Germany
Говорили сте си за рози в последните страници на темата. Иска ми се да споделя впечатленията си от последната ми придобивка, която се оказа изключителен розов представител Rouge Nocturne Terry de Gunzburg
Хората, които следят по отдавна темата, знаят, че не харесвам рози. Или поне повечето. Макар да имам и доста парфюми с роза, които са ми много на сърце. Такива са Fashion Decree, Rose Of No Man`s Land Byredo, Citizen Queen Juliette Has A Gun, Lady Vengeance Juliette Has A Gun. Предпочитаната от мен роза е свежа, млада, бодлива, често в съчетание с пачули.
Пробвах Rouge Nocturne още когато излезе на пазара, привлечена неудържимо от червения му цвят. Не съм виждала друг толкова наситен и толкова красиво червен парфюм  Heart Eyes Той излезе едновременно с http://www.fragrantica.com/perfume/Terry-de-Gunzburg/Rose-Infernale-26186.html, като аз лично очаквах точно тук да усетя искрите, и отидох да пробвам най-вече него. Прекрасно представени бяха и двата аромата, но въпреки очакванията ми, не усетих вълнение, когато тествах Rose Infernale. За да не си отида разочарована реших да пръсна и Rouge Nocturne, който пък ме изненада много приятно, но цената от 160 евро, както и несигурната ми любов в розата бързо ме отказаха да мисля за него. Периодично го пробвах, и всеки пъти осъзнавах, че много ми харесва тази роза, макар въобще да не е розата, която харесвам. До един топъл декемрийски ден, когато излезе на добра цена в немски форум, и аз, подкрепена от обичан парфюмен приятел  Hug, не можах да устоя на изкушението и го придобих.
Признавам, че трудно тръгнаха нещата помежду ни. Може би, защото беше топло. Може би, защото ми трябваше време да се нагодя към розата. И най-вече, защото на този парфюм му трябва студ. Зимата се показа в истинската си сила, и тогава Rouge Nocturne се показа в хиляди нюанси, кой от кой по-хубав, и нямаше ден, в който да съм с него, и да не ме изненада с нещо, като удоволствието от присъствието му е голямо.
Rouge Nocturne започва с трудното за мен съчетание на бергамотово масло и локумена роза. Розата не е така интензивна, а по-скоро я усещам като листенца на роза, потопени в розова вода и озахарени с кристална захар, които служат за декорация на изключително фини сладкиши. Под нея усещам друг вид роза, маслодайна розова роза, натежала от масло, зряла, готова да даде най-доброто от себе си. Усещам и силен пудрен розов аромат. В отделни моменти долавям отчетлива нотка на декоративната козметика на Герлен, роза и пудра, на мен лично позната ми от ФДТ. Допълнителен червен цвят е добавен с една от най-красивите малинови нотки, които съм усещала в парфюм Heart Eyes Долавям аромат на сладко от малини, който е допълнил перфектно розите, и дава закачлива и секси нотка на композицията. И цялото това богатство на различни видове рози е омекотено от изключително благороден амбър, мек, като кашмир, чист и уютен. Друг много важен момент в композицията е наличието на мъх в него. През цялото време усещам едно сребристо мъхово сияние, което придава зрялост, лека суровост и строгост, малко студенина и призрачност на парфюма. В базата се усеща и пачулито, което е доста нестандартно, поне за мен, много меко, приглушено, сякаш създадено, за да покаже красотата на розата, да допълни красотата й. Много нестандартен, и изключително интересен за мен парфюм. Това не е типичния червен парфюм, който кипи от сексуални емоции. Няма ги червените нокти и издраскани гърбове  Mr. Green, няма горещи страсти и скъсани чаршафи  Mr. Green Парфюмът е отново дълбоко сексуален, но някак отразява една зряла сексуалност, една перфектна сработеност между двама партньори, знаещи как да си доставят удоволствие, заради опита зад гърба си. Труден парфюм, и много обичан вече от мен. Трябваше ми време, за да го разбера, да го приема, и да ми носи удоволствие. Установих, че при него дозата е от огромно значение, и че за да се покаже, трябва да се пръска разточително, повече, от колкото обикновено използвам. Мислех, че е нестандартен парфюм и едва ли ще се харесва и забелязва, но мъжете, с които често контактувам ме опровергаха, като го отбелязват винаги. Един колега каза, че съм богата жена, щом мириша така  Wink Mr. Green И най-странното е, че ММ, който въобще не харесва рози, не може да му устои  Mr. Green Blush Wink При мен е изключително траен, усещам го до душ. Няколко дни го носих нон стоп, и продължавам често да посягам към него, както тази вечер, защото ще бъде парфюма за вечерта ми.
https://www.youtube.com/watch?v=8xnax0u03Ew

# 292
kovatcheva, скоро не съм го казвала - Обичам да те чета!  Heart Eyes  Heart Eyes

При мен нови са Modern Muse, отдавна белоцветен парфюм не бях пожелавала Grinning и Premier Figuier, който ме радва с лятно настроение в този студ. Пък и беше на неустоима цена...  Flutter

# 293
Здравейте,получих за подарък Trussardi Skin,но нещо не ми пасва този аромат,може ли мнение за него,има ли смисъл да го мъча,развива ли се по друг начин през лятото,не знам,като цяло някакви насоки за аромата.Пуснала съм го в темата за размяна,но още се чудя дали да го разменя  Mr. Green

# 294
Здравейте,получих за подарък Trussardi Skin,но нещо не ми пасва този аромат,може ли мнение за него,има ли смисъл да го мъча,развива ли се по друг начин през лятото,не знам,като цяло някакви насоки за аромата.Пуснала съм го в темата за размяна,но още се чудя дали да го разменя  Mr. Green
Да.
Труден аромат, не успях да се спогодя с него.

# 295
Аз също,въпреки че хората го харесват върху мен,нещо не ме вдъхновява  Joy

# 296
Няма нужда да го мъчиш. Peace
 Ти парфюмите насляпо ли ги придобиваш само от четене тук или на други места? Прави ми впечатление, че разменяш страшно много парфюми и май трудно ти допада парфюм.

Ковачева и аз обичам страшно да те чета. Heart Eyes Hug bouquet Темата опустява като не пишеш рязко.

# 297
Няма нужда да го мъчиш. Peace
 Ти парфюмите насляпо ли ги придобиваш само от четене тук или на други места? Прави ми впечатление, че разменяш страшно много парфюми и май трудно ти допада парфюм.

Ковачева и аз обичам страшно да те чета. Heart Eyes Hug bouquet Темата опустява като не пишеш рязко.
Да,много трудно си харесвам парфюми.Моят любим аромат е Womanity,ако ми препоръчате нещо,сходно,пак толкова силно и да го усещам цял ден,ще бъда много благодарна.Иначе част придобивам на сляпо,друга получавам като подаръци,а има доста,които си вземам след тест  Blush

# 298
  • София
ruirana, аз много харесвах Скин на Трусарди и няколко бутилки съм изразходила от него преди да изчезне от пазара.Понякога тъжа за него, но установих,че когато се връщам към миналото нещата не ми носят същите емоции и удоволствие и бързо се отказвам да го издирвам - виждала съм в ebay.Ние всички сме различни и на някой един парфюм може безкрайно да му харесва,а на друг да не му харесва, но извън тези предпочитания сигурно ли е,че парфюма е оригинал, кое по-точно те дразни това е по-скоро летен аромат и може би сега е студено за него при теб?

# 299
Навремето имах Skin и също никак не ми допадна. Блудкав ми беше и един такъв, безхарактерен. Опитах да го харесам, но много бързо ми стана ясно, че няма как да стане. Това, че е спрян, сякаш превръща всеки спрян парфюм в легенда, но този добре, че е спрян. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт