Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 271
  • 762
  •   1
Отговори
# 255
  • Germany

Да питам има ли голяма разлика между edt и  edp  на Diptyque  Philosykos  и съответно в кой от двата плода се усеща по силно  и има ли прилика между  Histoires de Parfums Moulin Rouge 1889  и Lipstick Rose и усещат ли се много виолетките в Dans Tes Bras?

Никаква прилика няма между Moulin Rouge 1889  и Lipstick Rose, категорично  Peace
Moulin Rouge е силно ирисов, грудков, землист и леко мазен за мен в началото, ако знаеш как мирише граниво червило и ароматизирана пудра, значи знаеш как мирише и Мулен руж. Именно началото му ме спря от покупка, макар да обожавам базата му, толкова разкошно женствен и #kрасиворетросексапилен е  Heart Eyes Mr. Green Crazy Lipstick Rose е вариации на червена роза и червено състояние на духа, писах вече назад за него. Ако трябва да избирам от двата бих се спряла на Мулен Руж, но определено си трябват тренировки за носенето му  Mr. Green И задължително проби, и на двата  Peace Peace
Ако си търсиш виолетки бих ти препоръчала за проба новоизлезлият http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/Love-in-Idleness-31847.html. Виолетов, със сивкави оттенъци, прозрачен, леко нагарчащ, мъхов и много английски е. Само защото притежавам Виолетовия ангел в доволно количество и Verte Violette не съм го купила, но си заслужава пробата.
Наскоро попаднах в чужбина на много спряганите в темата http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/Fashion-Decree-Woman-18974.html - много ретро върху мен. Чак след час поносимо.
http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/24-Old-Bond-Street-18976.html - това миришеше на тютюн и много бързо изчезна.
Да, и аз при пърия си тест на Fashion Decree реших, че е много ретро, даже го препоръчах на Атти и sl си спомням, но като го пробвах самостоятелно, в подходящо време и настроение всичко си дойде на място и е една от големите ми любови.
Колкото до "това", което мирише на тютюн, не съм съгласна. "Това" е един от най-природните аромати и мирише на млада хвойна, нацъфтели планински поляни, свежи дъхави билки и бистри потоци. Предполагам, че си пробвала http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/The-Odd-Fellow-Bouquet-18973.html, който е изключително траен, усещам го и след душ и е един от най-добрите и нетрадиционни тютюни в парфюм. WalterP99, намери го за проба, видях, че го сравняват с планирания от теб http://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Herod-16939.html, не че се доверявам на сравнения. Но щам тютюнът е от любимите ти ноти, тестът не бива да се пропуска.
Тук от няколко дни е 12-15 градуса, свежо, зелено и приятно. Е така се развиват всички парфюми, умирам от удоволствие  Heart Eyes Heart Eyes Няма парфюм, който да нося, и да не си го усещам с часове. Бях забравила, колко много обичам Еликсира на чудесата и защо ми е №1, но си припомних.
Момичета,много се надявам някоя да е носила или тествала Penhaligon"s Iris Prima,
Не е за теб, много перилен ирис Peace
Скрит текст:
Deetron, Queen ще е,  Crazy Crazy Heart Eyes Heart Eyes  Wink

# 256
  • София
Напоследък имаше такива хубави и омайни описания, че сърце не ми даде се включа  Simple Smile

WaltherP99 - съвпадат мненията ни за Rochas Man - наиситна много приятно гурме с капучино насока.
Благодаря ти за споделените впечатления от Legendary Fragrances Barista.

KDS - радвам се, че направила вече поръчка, защото мислех да ти препоръчам нещо интересно, което се води мъжко, но според мен става отлично и върху жени  Grinning

WaltherP99 приканва да споделим за нови продобивки, е, аз имам цели 3 такива Mr. Green
Разбира се, не са нишови, скъпи и интересни, както споменатите марки от WaltherP99 или други момичета по-рано, но ще се престраша да ги споделя. Може пък на някой да му е интерсно.

Най-прясното ми попълнение е благодарение на kovatcheva. Тя по-рано спомена марката Jil Sander с особено чувство и се разрових, като накрая открих, че  Jil Sander The Essentials Scent 79 Man е поръчваем он-лайн на чудесна цена  Heart Eyes

Скрит текст:

Ако трябва да го опиша само с една дума, то това ще е - елегантен(до съвършенство)  Heart Eyes
Много се радвам, когато си открия такава класна, качествена, изискана и изгодна находка. Стилен, улегнал, няма никаква сладост - основно усещам дървесни нюанси, виолетки, кожа и тамян, всичко това миксирано прекрасно... Началото му е цитрусово по един класически стил, но после ...ммм...!!!!
Върху стилно/официално облечен мъж би заспал на мига, като в никакъв случай не е скучен или ретро.  Heart Eyes
Създателя му е Марк Бъкстън, който създава не малка част от Comme des Garcons...Страхотно допълнение към малкото ми наистина елегантни и стилни официални парфюми.

Другото ново при мен е Ferrari Vetiver Essence
Скрит текст:

Знам, че в мнозинството, марката Ferrari предизвиква смях, но линията Essence е чудесна за мен и Vetiver Essence ме убеди отново в това. Но нека започна от по-далече - преди години, когато четях ревюта и мнения за Lalique Encre Noire, подадах на определения от рода - мрачен, мастилен, землист, ъндърграунд ветивер, и трябва да призная, че отчасти съм съгласен с тези мнения. Но когато подуших Ferrari Vetiver Essence останах смаян  Shocked  Ветивера в него всъщност е далеч по-богат, наситен, истински, дълбок, мрачен, землист и откровен, в сравнение с този от Encre Noire, който ми носи предимно хладна свежест... Разбира се, това не означава, че смятам Ferrari Vetiver Essence за по-добър, при парфюмите няма по-добър, най-добър и тн. До сега бях свикнал като чуя мъжки парфюм с подчертан ветивер да се сещам автоматично за Encre Noire,  Tom Ford Grey Vetiver или Chopard Noble Vetiver, а се оказва, че ветивера има различни лица и може да бъде представян по различни начини.
Специално при Vetiver Essence силата на ветивера е в неговата естествeност - на 99% съм убеден, че са ползвани естествени масла, защото мирише специфично и различно още от самото шише, така както мирише ветивера като съставка - мирисал съм ветивер от 2-3 различни марки етерични малса и имам някаква представа как мирише ветивера като отделна нотка, та във Vetiver Essence го намирам за много естествен и именно това обаче ме спира да го препоръчам с лека ръка - не е лесен аромат, има изявен собствен характер и не знам доколко би паснал на всеки.
Бутилката му от своя страна е много изчистена и класна, а капачката е метална с итинска кожа по нея.

Завършвам с едно унисекс попълнение - много странно и любопитно/за мен/ - Caron Eaux de Caron Forte  for women and men
Скрит текст:

Видях го изгодно он-лайн и си казах - защо не - винаги съм искал аромат с присъствен люляк  Simple Smile
Eaux de Caron Forte се оказа страхотна находка за мен, защото е много различен от всичко, което имам и съм тествал.
Чудя се как да го опиша... Rolling Eyes ...представете си, че сме в първите дни на есента. Накъде на планина. Рано сутрин- 6,50. Отваряте очи, поглеждате през прозореца и виждате, че вали. Обръщатете се на другата страна в топлото легло и заспивате. 8,20 е вече. Събуждате се, отваряте вратата и излизате в задния двор на хижата, където има градина. Вдишвате дълбоко и.... това е Eaux de Caron Forte Grinning
Поне аз усещам натурална и искряща свежест, буквално минути след дъжд. Усещането за дъжд може би идва именно от люляка.

RумиK - явно аз съм късметлия винаги да си намирам по нещо интересно в магазини като Дъглас/Бюти и тн. Преди няколки дни останах супер приятно изненадан от 2 мъжки парфюма - единият на Michael Kors, но кой точно, сега изпадам в шах?  Shocked Беше нещо от рода Michael Kors for men, но виждам, че има две такива сходни издания - от 2001 и 2014, та незнам какво точно съм душил - при всички положения беше прекрасен секси зимен, най-вече коледно-канелен аромат.
Но си права и съм съгласен с теб, че при женските аромати, скуката е по-голяма...

Другият, който ме заплени беше Mercedes Le Parfum  Shocked
Скрит текст:
Страхотен и наистина ориенталски парфюм, който напомня  Tom Ford Tuscan Leather,  Rasasi La Yuqawam Homme и Pal Zileri Cuoio, но без плодовите нюанси на малина. Тежък и плътен аромат, хубав избор за зима.

Извинявам се за предългия пост.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 00:01 от Deetron

# 257
  • Франция
Напоследък имаше такива хубави и омайни описания, че сърце не ми даде се включа  Simple Smile
...
Извинявам се за предългия пост.  Simple Smile
Благодаря за "предългия" ти пост Simple Smile
Участието ти в тази тема лично за мен е истинско удоволствие!

# 258
Тъй като сме на темата,искам да попитам,кой е най-хубавият Penhaligon's?Питам,защото аз имам Prima Iris(обсъдихме го с winter fairy и заради това,потърсихме друго мнение) и при мен се развива много добре и не е ретро изобщо,доста хубав ирис с кожа(поне при мен),явно е доста различен,на различен тип кожа Simple Smile.Чакам предложения,защото искам да опозная повече бранда  Hug

# 259
# 260
  • Бургас
Deetron, както винаги подробно и полезно   bouquet
Този Caron Eaux de Caron Forte  for women and men и аз бях загледала преди няколко месеца, но така и не реших да поръчам, сега вече ще се замисля.... Grinning
Mercedes Le Parfum и Essence серията на Ferrari също гледах наскоро он-лайн и ми бяха интересни, но май нищо и от тях няма къде да се пробва....въпреки това мнението ти е много полезно. Работата е там, че мъжът ми не е така обсебен от ароматите като мен и не желае да го затрупвам, затова наблягам предимно на себе си  Laughing Най-добре е, когато е нещо, което можем да ползваме и двамата, но пък аз не се спогаждам с някои унисекс предложения.
Много ще се радвам да ми препоръчаш това нещо, което се води мъжко, но стои отлично и на жена.  Grinning
Да ви кажа, вчера подуших имитация на Rochas Man и изведнъж ми светна, че познавам този парфюм, усещала съм го много пъти, но не знаех, че е той. WaltherP99, описанието ти отново беше много добро за мен /капучиното с два шота карамел от Старбъкс/  Grinning Точната дума за мен е "приятен". Мога да го понося, но в никакъв случай няма да се влюбя в него.
И последно да споделя, че за разлика от другите, аз си харесах няколко неща от дамските щандове в Бюти Зоун, даже се сдобих вече с едното и щях да ви питам за мненията ви, ако сте ги пробвали:
http://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Azzaro-Pour-Elle-29476.html - интересно предложение, определено е "мой" аромат, дървесен, с леки подправки, малко цитруси и цветя. Съжалявам, че не мога да описвам като вас, но за мен си заслужава пробата /аз вече си го купих/;
http://www.fragrantica.com/perfume/Carven/Carven-L-Absolu-31875.html - от този изпръсках една пробичка и съм почти на ръба да го придобия...и той ми влезе под кожата  Laughing
http://www.fragrantica.com/perfume/Montblanc/Lady-Emblem-31425.html -  приятно предложение от Montblanc, в духа на Paul Smith Rose и Roses de Chloe. Не съм голям любител на този тип аромати, но според мен парфюмът е пипнат. Нежен е, всичко изглежда на мястото си и няма остри ръбове  Simple Smile Бутилката е също е много хубава. Подходящ е за всякаква възраст, с две думи - доста универсален. Ще се радвам ако някой сподели впечатления!  Peace
Исках да попитам също дали някой е запознат с: http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Code-Satin-31664.html ? Звучи ми много добре....

# 261
Зарибих се някак странно за мен, по новия не излязъл още уж Noir Exquis L`Artisan Parfumeur и от две седмици се чудя дали да го придобия насляпо. Все го мисля, но аз не купувам парфюми насляпо от години особено за такава цена и просто не мога да реша дали да се изхвърля и да рискувам така тъпо. На всичкото отгоре хич не долюбвам този бранд и нося само Лютите чушки. Решавам, отказвам се и пак. Какво да правя?

# 262
  • Варна
Зарибих се някак странно за мен, по новия не излязъл още уж Noir Exquis L`Artisan Parfumeur и от две седмици се чудя дали да го придобия насляпо. Все го мисля, но аз не купувам парфюми насляпо от години особено за такава цена и просто не мога да реша дали да се изхвърля и да рискувам така тъпо. На всичкото отгоре хич не долюбвам този бранд и нося само Лютите чушки. Решавам, отказвам се и пак. Какво да правя?

Не си сама Wink
При мен разумът надделя и решавам да изчакам проба Wink Все пак няма да избяга, съветвам те и ти да постъпиш така, освен ако нямаш излишни 88 евра Wink
  bouquet

# 263
Е откъде ще изчакаш пробата? Hug
Аз знам какво да очаквам, но искам да е сладък, а той май не е много и това ме спира.

# 264
Сhergui при мен се изявява само и единствено, като в запалена и загасена цигара, липсва само пълния пепелник. ooooh!

И при мен е така!  Sick А имах съвсем различни очаквания от описанията, които бях чела. Човек трябва винаги да си тества.

Понеже забравих в предишния пост (то един акъл, за делник ли, за празник ли  Joy), събирам сет Ермесанс бебета.. Та ако някой нещо, сега е моментът да споделите  Peace

Ох, колко пъти съм на крачка да си поръчам един гифт сет, но като не съм ги пробвала преди това и все ме дострашава, за да не се разочаровам.

# 265
  • Варна
Е откъде ще изчакаш пробата? Hug

В някой сайтове пускат мострички, например в парфимо има на повечето Лартизани. Или ще разчитаме на някое добро сърце Wink или на повече описания ...
 Peace
Иначе и аз съм почти убедена, че ще ми хареса, но няколко пъти останах разочарована от прехвалени аромати и този път ще се боря с търпението, с което съм толкова скарана  Stop

# 266
  • София

И аз съм в дилема, но за черния чай на Булгари.
densi, една наша съфорумка вече  има твоето изкушение.  Peace
Можеш ли да ми кажеш дали в Тонка Империал се усеща тамян в края. Чета такива неща по ревюта и това не ми харесва, защото не познавам аромата, а и него го мисля насляпо.

Иначе, Атти, благодаря за новата тема  bouquet
За мааалко да ми хареса много. Ама за малко! Mr. Green

Лятото изкарах на вилата, а там освен мен по улиците се разхождат козички, тук-там крави и коне. И понеже след тях остават едни неща по пътя, щеше да е много неподходящо да развалям този натурален аромат.
Изкарах с Miss Dior дезодорант за тяло.
Дъно на нищо не видях.

# 267
Да знам и то не е само една вече. Peace
За Тонка Империал не си спомням честно дали има тамян в края. Никога обаче не бих купила такъв парфюм насляпо, а и цената там е  Rolling Eyes
Аз си купих един Traversee du Bosphore, докато продължавам да мисля новия. Laughing
Отдавна го искам и сега взех една бутилка.

# 268
Денси, щом си си купила Босфора мирясай временно GrinningИзчакай да го пробваш този новия. Според мен , не съм го пробвала но от всичко което изчетох няма да е твърде сладък. Доста се зарибих напоследък по марката и имам две страхотни попадения  от сладката група. Техните сладки обаче не са много сладки и накъртващи. Дори така четейки си мисля че Босфора е по-сладък. Знаеш една нотка да има дето да те дразни и ще си се набутала Peace
Тонка империал съм пробвала много отдавна от хубава проба. Нямам никакъв спомен за тамян , щях да го запомня Simple SmileМек, нежен много пипнат аромат, страшно красив защото там тонката за мен е дамска , няма ветивери и прочие. Но цената му предполага проба наистина.

# 269
  • гр.Добрич
Да, и аз при пърия си тест на Fashion Decree реших, че е много ретро, даже го препоръчах на Атти и sl си спомням, но като го пробвах самостоятелно, в подходящо време и настроение всичко си дойде на място и е една от големите ми любови.
Колкото до "това", което мирише на тютюн, не съм съгласна. "Това" е един от най-природните аромати и мирише на млада хвойна, нацъфтели планински поляни, свежи дъхави билки и бистри потоци. Предполагам, че си пробвала http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/The-Odd-Fellow-Bouquet-18973.html, който е изключително траен, усещам го и след душ и е един от най-добрите и нетрадиционни тютюни.
Аз явно се бях заблудила, че 24 Old Bond Street Atkinsons е дамски и се изненадах в първия момент. Освен тютюна, усетих и хвойната и въобще ми беше приятен, но дамата ми пръсна на ръката и много бързо се изпари. Даже не успях да ги покажа на съпруга ми. Денят беше много горещ и това може също да е повлияло. За The Odd Fellow Bouquet не се сетих, а вече съм си в България.

Общи условия

Активация на акаунт