Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 302
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Сhergui в никакъв случай не е за купуване на сляпо-тютюна и тамяна са доста доминантни нотки в него ,и поне около мен на доста хора им е точно задушлив.МНОГО ми е любим,но е в топ 5 на парфюми,които близки хора около мен са ме молили да не го ползвам в тяхно присъствие.  Peace

Според мен никой парфюм не е за купуване на сляпо и винаги, когато е възможно, е по-добре да се тества. От тези, които съм препоръчала, това важи и за трите  Peace

Обаче се изненадвам точно за Сhergui, че си имал такива реакции  Rolling Eyes Върху мен нито тютюна, нито тамяна са крещящи или доминантни, водещи са ми бадемите и всичко е обвито във ванилия и резултатът е мек и гушлив  Blush Получавала съм много комплименти за него, включително 9-годишната ми племенница го хареса  bowuu И определено никога не е имало дори дискретно сбърчени носове. До химия на кожата е явно, както обикновено.

Понеже забравих в предишния пост (то един акъл, за делник ли, за празник ли  Joy), събирам сет Ермесанс бебета.. Та ако някой нещо, сега е моментът да споделите  Peace

# 241
Момичета, искам да се сдобия с някой нов аромат за по-хладно време, но установявам, че имам непоносимост към някои от комерсиалните и харесвани предложения. ( Ангел и Демон, Си на Армани, Ла Ви е Бел, Орхидеята и пр.) Направо ме задушават. Искам нещо топло и трайно, но да е предизвикателно. Нещо като The One и  The One Desire, но съм свикнала с тях и искам друго. Май прекалих с изискванията  Embarassed Надявам се на малко помощ, както всеки път.   bouquet

За какъв ценови диапазон говорим? Този въпрос ми е доста странно защо не се задава в темата,ако някой иска съвет  newsm78 -всеки има различни възможности,или желание да отдели определена сума за нов парфюм.За някои и 70 лева са много,за други 600 не са проблем.Във всички чужди форуми е нормално да пита нещо такова.Днес писах в един български и един чужд фото-форуми какъв би бил подходящ DSLR фотоапарат за начинаещ , и веднага ме посрещнаха с какъв ти е бюджета.Може би някои не искат да кажат от притеснение,че бюджета е малък,други по обратната причина,но си мисля,че по-лесно можем да си помагаме,ако знаем какво могат,или искат да отделят търсещите съвети.Ако има някакво неписано правило да не се пита такова нещо няма повече да питам-просто ми е странно.

Пак се започна с размахването на пръст в хубавата ни тема!
WaltherP99, чети преди да пишеш, ако обичаш.
В поста на потребителката са изброени цяла редица аромати, явно това е ценовия диапазон.  Wink
Ясно е написано, че и предлагаме аромати за проба, не за сляпа покупка. Но ти или се правиш на недоразбрал, или го правиш нарочно. Вместо да я попиташ, веднага критикуваш.  ooooh!
Евтин трик е да нападнеш някой, самоизтъквайки се.

И ако толкова четеш чужди форуми, не ти ли е направило впечатление, че никой не се кара и наставлява като теб? Не мисля, че вината е в Musc Ravageur, a в отношението ти. Дано ме разбра.
Много от пишещите в темата сме многоезични, иди да се перчиш другаде, ако искаш да впечатлиш. В грешния дамски форум си.  Wink

# 242
  • гр.Добрич
Аз пък въобще нямам дар-словото на някои дами тук, но посочените парфюми от Ели и  Deziderata са ми в топ желанията. Ако имаше намаление на Серж бих купила поне 4 парфюма. Редно е да се огледам за добри ени по сайтовете. Mr. Green

http://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Private-Collecti … g-Ylang-4742.html - този ми хареса преди 2 години, но не съм го разносвала, само подуших.

Наскоро попаднах в чужбина на много спряганите в темата http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/Fashion-Decree-Woman-18974.html - много ретро върху мен. Чак след час поносимо.
http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/24-Old-Bond-Street-18976.html - това миришеше на тютюн и много бързо изчезна.

# 243
  • София
Walther, много си прав за липсата на тютюн в  A*Men Pure Havane - точно него пробвах вчера и това ме учуди. Приятен е, но тютюн липсва. Пълна скука е сред парфюмите в Дъглас, нищо не ме примами да тествам на кожа, а имах желание.

# 244
Сhergui при мен се изявява само и единствено, като в запалена и загасена цигара, липсва само пълния пепелник. ooooh!

# 245
но си мисля,че по-лесно можем да си помагаме,ако знаем какво могат,или искат да отделят търсещите съвети.Ако има някакво неписано правило да не се пита такова нещо няма повече да питам-просто ми е странно.

Прочети ми отново поста и ми кажи за какво нападане говориш?  Thinking

WaltherP99, чети преди да пишеш, ако обичаш.
В поста на потребителката са изброени цяла редица аромати, явно това е ценовия диапазон.  Wink

Отново има неразбрал,но отново не съм аз  Simple Smile

...имам непоносимост към някои от комерсиалните и харесвани предложения. ( Ангел и Демон, Си на Армани, Ла Ви е Бел, Орхидеята и пр.) Направо ме задушават. Искам нещо топло и трайно, но да е предизвикателно. Нещо като The One и  The One Desire, но съм свикнала с тях и искам друго. Май прекалих с изискванията  Embarassed Надявам се на малко помощ, както всеки път.   bouquet
Изброени са САМО 2 аромата-останалите са непоносими! Никъде в поста на момичето не пише,че цената трябва да е в диапазона на The One и  The One Desire-това са твои интерпретации.Аз го разбрах като подобни като пирамида аромати, и затова питах за желана за отделяне сума.
Не знам отново какво си интерпретирала като изтъкване-споменах само,че се запалих по фотографията,като нищо не разбирам от DSLR фотоапарати,и след като питах за съвет и в български, и чужд форум веднага ме посрещнаха с "какъв ти е бюджета" , за да ми помогнат и ориентират спрямо парите,които бил желал да отделя-по твоята логика трябваше да им напиша и на 2-те места "вие за какви се имате-защо се изтъквате ,перчите и ме нападате с такъв нетактичен въпрос"  Mr. Green
Нямам нито желание,нито намерение да впечатлявам никой:

Цитат
Цитат на: WaltherP99 в нд, 16 авг 2015, 19:19
По никакъв начин не се имам за някакво уникално парфюмно гуру

Желая ти весела и хубава вечер  Peace

Обаче се изненадвам точно за Сhergui, че си имал такива реакции  Rolling Eyes Върху мен нито тютюна, нито тамяна са крещящи или доминантни, водещи са ми бадемите и всичко е обвито във ванилия и резултатът е мек и гушлив  Blush Получавала съм много комплименти за него, включително 9-годишната ми племенница го хареса  bowuu И определено никога не е имало дори дискретно сбърчени носове. До химия на кожата е явно, както обикновено.

Завиждам ти за това-наистина.Аз също съм получавал доста комплименти-признавам,но в не малка част от моето обкръжение нотки като тютюн,тамян,медицински ууд (Montale) ,силен ветивер,грудка и някои други дървесни нотки,са нехаресвани.
Доста недолюбван около мен и от мъже,и от жени е Encre Noire Lalique , а на мен ми е любим ветивер.
А истински мразени дори около мен  са
1.Tobacco Oud Tom Ford - парфюм,който си позволявам да нося само в студено време.
2.Sahara Noir Tom Ford
Аз също имам не малко нотки,които не мога да понасям,като категорично на първите 2 места са карамфил и ирис.

Walther, много си прав за липсата на тютюн в  A*Men Pure Havane - точно него пробвах вчера и това ме учуди. Приятен е, но тютюн липсва. Пълна скука е сред парфюмите в Дъглас, нищо не ме примами да тествам на кожа, а имах желание.

В оригиналната формулировка поне на моята кожа тютюна се усещаше,но не доминираше.Парфюма е...беше супер сладко гурме-леко захаросан мед и черешов ликьор ,с тютюн и ванилия като поддържащи нотки.Пак ще се повторя-сам по себе си новата формулировка е доста приятна и на моята кожа е доста добър аромат,но просто категорично има сериозна разлика с оригинала.По-близък е до Pure Malt.Пробвала ли си оригинала?  Peace

Сhergui при мен се изявява само и единствено, като в запалена и загасена цигара, липсва само пълния пепелник. ooooh!

Ето още пример,за някой,който отреагира негативно на Сhergui основно заради тютюна-ако той те дразни в НИКАКЪВ случай не пробвай Tobacco Oud Tom Ford - ще те задуши...приятелски съвет.Първите 20-на минути дори зимата имам чувството,че някой 160 килограмов ме е хванал за врата и ме натиска тези минути в пепелник с пепел и угарки от фасове.След около 30 минути парфюма се променя към нещо доста приятно,но дори за супер голям фен на тютюна като парфюмна нотка като мен първите 20-на минути са много трудни за издържане.
Къде в Бг продават Atelier Cologne?

# 246
Някой беше питал за Cuir Amethyste vs I Miss Violet.  С виолетки първия не го асоциирах, но станах любопитна.

Безкрайно различни са. Cuir Amethyste е изтънчена, фина кожа, и в тоя аромат всичко друго е подчинено на нея, всичко е блендирано много добре. Виолетки поне на моят кожа не се появиха като отделен, добре изявен компонент. Всъщност, кожата прилича на тази във Ботега Венета. Погледнах няколко пъти да съм сигурна, че пробвам точно този парфюм Simple Smile  Няма сладост в него.  I Miss Violet, след първоначалния химичен акорд (кожата  newsm78)  става сладка виолетка. Мисля, че двата парфюма целят съвсем различни публики.

Повече се интересувах всъщност от Jo Malone Mimosa and Cardamom. Страхотно начало--подправково но закачливо, без никакъв ориенталски уклон. Базите, обаче, при мен са проблем и в други на тая компания. Базата се завъртя в посока на базата на Peony and Blush Suede, и не е от най-интересните.

Chergui носех за кратко преди години.  Има определено скъп, екзотичен тютюн в него, но не дим от тютюн, и сериозна доза мед.  Запалена и загасена цигара не усещам.

P.S. Цял следобед ме преследва мисълта колко си приличат Cuir Amethyste и Ботега Венета. Дори проверих парфюмерите--един и същ е. Общото ДНК си личи.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 02:22 от Pixie

# 247
  • София
Вчера пробвах и Pure Malt-направи ми впечатление, че могат да се разменят с Хаваната и няма да разбереш кой кой е. Оригинална версия не помня тествала ли съм. Реформулиран е и той ли?

# 248
Никъде в поста на момичето не пише,че цената трябва да е в диапазона на The One и  The One Desire-това са твои интерпретации.Аз го разбрах като подобни като пирамида аромати, и затова питах за желана за отделяне сума.

Добре, нека е моя интерпретация, но ти не я попита. О, не. Много услужливо я изкритикува, без да и предложиш нищо. Съвсем снизходително и вежливо.
Свят пъстър, хора всякакви.
Това за гуруто не знам откъде го извади, не те обвинявам в това ни най-малко.
Не желая да се възмущавам повече и можем взаимно да си прескачаме постовете от тук нататък.

# 249
  • при морето
Привет на всички!
Момичета,много се надявам някоя да е носила или тествала Penhaligon"s Iris Prima,
За да каже мнението си....плз. Praynig

# 250
Привет на всички!
Момичета,много се надявам някоя да е носила или тествала Penhaligon"s Iris Prima,
Да аз имам проба. Не мога да го понасям. Ретро, мазен ирис. Peace

# 251
Здравейте дами Simple Smile)
Моля ви за огромна помощ. Трябва ми за подарък дамски парфюм или тоал. вода, EDP по възможност за подарък на моя приятелка. Предишния път й взех http://www.parfimo.bg/guess-women / GUESS WOMAN, остана очарована. Искам да я зарадвам пак с нещо подобно и готино, дори и по добро, марката е без значение, важното е да е траен и да си заслужава, но аромата горе-долу да е подобен на този GUESS WOMAN, бюджета е малко скромен до към 45 лв, около 75-90мл, може и тестер Simple Smile Благодаря вии Simple Smile) Ще очаквам вашите предложения Simple Smile
Да не би да съм объркала раздела? 😯

# 252
  • Франция
Някой беше питал за Cuir Amethyste vs I Miss Violet.  С виолетки първия не го асоциирах, но станах любопитна.

Аз питах, познавам първия, исках да се ориентирам за втория - благодаря!   bouquet

Iris Prima съм разносвала само от пробичка. Върху мен не се получи. Кожата е груба, животинска, ирисът е тежък и прашен, а комбинацията от двете беше особено неприятна за ЛМ  Peace

# 253
  • при морето
Йоан Владимир,Денси   bouquet  bouquet
Знаех си'че ще получа адекватно мнение,да не го мисля значи.

А обсъждани ли са двете пантери на Картие и коя е по-добра,знам,че това е субективно,но обикновено първия вариант винаги е по-сполучлив/godess помня,че предпочиташе втората пантерка Peace/

В момента съм се напръскала по ръцете със Сублим балкис,много хубав,един дискретен,резервиран,държи те на разстояние,така го усещам.

# 254
  • София
Привет на всички!
Iris Prima на Penhaligon`s при мен е светъл велур с тих ирис, по-скоро сух, отколкото мазен.
Напомня ми Ботега Венета по някакъв начин, но си е доста различен и далеч от класата му.

Общи условия

Активация на акаунт