Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 257
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Дали можете да споделите нещо за Sandflowers Montale? Случайно да прилича на Womanity TM? Харесвам womanity Embarassed Или пък ползвате ли Montale, какъв е... Не харесвам тежки и ванилови, но женствени-да. Напоследък ги разглеждам доста, изкушава ме трайност и сила притеснява ме, че основно са унисекс аромати...
Не те съветвам хич! Не прилича по нищо на Уоманити. Никога не купувай и дори не заглеждай Монтал без проби. Най-ужасяващо силните, нахални и натрапчиви парфюми за мен, а и за доста хора. Нося атомни бомби и въобще ужасяващо силни парфюми, но хората около мен не ги траят и не ми дават да се пръскам често с Монтали.
Подозирах нещо такова, ще  се въздържа. Обичам да си поръчвам парфюми без проба, тръпката от очакването и при получаването е голяма, но няма са монтали. Благодря, Densi!

Изчетох стари страници и попаднах на този пост.
Sandflowers ми беше любим лятото. Сигурно и това лято ще го разнося доста  Sunglasses Не прилича на Womanity, ама никак. Силно акватичен аромат. Като всички монтали с едно пръскане сутринта, няма нужда да повтаряш. И важното е че никой не се оплака, въпреки,  че е доста различен от всичко, което се носи масово лятото.

# 346
Обмислям изгодна оферта за закупуване на сляпо на L`Eau d'Ambre Extrême L`Artisan Parfumeur. Не познавам аромата. Потърсих го, но не го открих във Фрагрантика. Вместо това видях два сходни аромата:

http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/Ambre-Extreme-3303.html
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/L-Eau-d-Ambre-3302.html

Не съм сигурна дали изобщо е някой от тях. Няма как да знам дали ще го харесам, но като ориентир - харесвам Ambre Sultan Serge Lutens. Моля за мнение, ако някой познава L`Eau d'Ambre Extrême .

SOTD: J`adore Christian Dior
За мен е силно ориенталски, направо ми е накъртващ и си го представям на арабска жена, т.е. с много черен молив на очите и покрита с кърпа коса...на тях страшно им отиват такива миризми и ги носят с лекота, на мен ми силен..

# 347
  • гр.Добрич
При мен изветряха 2 парфюма. Съхранявани са на различни места. Sensuous Noir беше в шкаф в тоалетната, а Shalimar в шкаф килера. Шалимара ми дойде от размяна и още тогава ми направо впечатление, че шкафа постоянно мирише на него, а уж капачката се затваря плътно. Така, че явно си е късмет.

# 348
Здравейте колебая се между няколко антики,парфюми,тоалетни води по-точно
имената им са,

Background Jil Sander for men
Versus Uomo Versace for men
Venezia Uomo Laura Biagiotti for men

от всички с най-висок рейтинг гледам е jill sandera,но дали си заслужава не знам всеки казва че е като joop.
Какво е вашето мнение  Simple Smile?
Кои си заслужава най-много и е най-приятен Simple Smile?
Не съм ги мирисал и няма как да ги подуша нито един от трите.

# 349
В "спешния шкаф" влизат тези, които като свършат - задължително се подновяват, бройката е само подробност. Имам парфюми, които така си стоят и няма скоро да свършат, освен ако не ги подаря или ползвам за стайни ароматизатори - напр. абсолютната ванилия на Монтале. Обаче как да остана без Тобако ванил Mr. Green Пазарът е пренаситен вече, все нови и нови марки, всичките башка нишови, реформулации на килограм, все по-често се улавям, че като пробвам нов парфюм, започвам да се чудя на кой от вече излезлите ми напомня. За последната година не съм пробвала нещо, което да е по-различно, страйкинг и да не ми навява асоциации с друг. Последният, който успя да ме очарова е Портретът на една дама. От тогава - нищо и си ползвам само "спешния шкаф".

Simple Smile
Нямам спешен шкаф-следя редовно парфюмни новини,и ако чуя за спирането/реформулирането на любим мой аромат се запасявам за доста време.Много рядко ползвам един и същ парфюм повече от веднъж месечно и ако се запася с 1-2 бутилки обикновено ми стигат за МНОГО години напред.
Не съм убеден , че повече ще си купя Tobacco Vanille честно казано.Tabac Rouge ми допада повече , а са доста близки-бях правил сравнение между двата.
Говорейки за ванилия и Montale  - Vanilla Extasy ми е супер любим,като няма път да го сложа и да не получа комплименти.За разлика от Vanille Absolu , Vanilla Extasy е супер НЕпопулярен в Бг-никога на живо не съм срещал някой да го ползва.
Дори в нишовите аромати е МНОГО рядко да се появи коренно различен аромат,който да си кажеш "Леле-това е толкова различно,от всичко останало" . Такива неща се търсят в инди брандовете основно в САЩ.
Portrait of a Lady беше страхотен т.е. още е,но ми харесваше повече оригиналната версия.

WaltherP99 - Много забавна история  Laughing Hands Thumbsup
Страстта и ревността при гейовете е пословична, така че добре си се разминал  Mr. Green Макар че не се съмнявам, при евентуален сблъсък, тази сестрица едва ли би имала шанс  Simple Smile

Между другото, благодаря ти за настойчивите препоръки за Bentley for Men Intense - взех го най-сетне - наистина е страхотен, точно мой тип, а като трайност и шлейф също се представя отлично при мен.

Точно този беше 60 кила сигурно,но имам гей приятели (не ме е срам от това)  , които са по над 100 кила само мускули и "сестрица" не им приляга.
Bentley for Men Intense бях сигурен,че ще ти хареса.За качеството си е направо без пари.
Другата седмица ще пробвам 24 Elixir Gold - знам,че и ти си фен на оригинала. Peace

Как си съхранявате парфюмите? Моите са върху шкафчето в коридора, на тъмно(няма прозорец).
Не изветряват ли с времето, изпаряват или развалят?  Embarassed

И още нещо. Може и да ми се струва, но сякаш Диджоята ми е намаляла от лятото на сам. Не съм я ползвала със сигурност, от тогава.

В 2 големи скрина/гардероба , като със сигурност ще ми трябва нов до края на годината.Никаква светлина,или влага не причинявай на парфюмите си!
Всички пулверизатори малко,или много пропускат въздух-дръж си капачките поне върху парфюмите.

Според темата, трайността е от 3 до 5 години, при правилно съхранение.

Няма такова нещо-имам не малко аромати от началото и и средата на 90-те , и има няма абсолютно нищо-ползвам си ги без проблем.
Теории по темата бол-последните години най-разпространената е точно обратното-че при правилно съхранение и нормален пулверизатор ароматите "узряват" за няколко години като виното.

Парфюм до преди малко

# 350
Добро утро и за много години - малко със закъснение, но все пак януари сме още  Embarassed
Нови придобивки - 2 бр. на Булгари - Черния чай и Omnia Green Jade - търсех го да си го припомня от известно време.
Моля ви за мнение за следните 2 заглавия, които не ми дават мира (за размяна), а няма как да ги намеря скоро за тест - Mancera Kumkat Wood и Rochas Soleil:
http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Kumkat-Wood-18046.html

http://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Rochas-Soleil-2420.html

На Мансера не познавам нищичко, честно казано, а на Роша не съм фен голям, освен на Алхимията, с която неотдавна се сдобих, поради едни не много приятни спомени от Fleur d`Eau - това е обяснимо, тъй като аз акватици не харесвам, но този ми беше подарък и го изпръсках докрай ...  Wink

# 351
Densi, не съм го пробвала, но ще. Пирамидата много ми допада. Гледам, че има много сладка разфасовка от 25мл.

Флората е много хубава, даже сериозно за замислих, дали да не я разменя за Клое, но в крайна сметката влечението ми към розите надделя.

# 352
Densi, не съм го пробвала, но ще. Пирамидата много ми допада. Гледам, че има много сладка разфасовка от 25мл.
Ау непеременно проба. Агента е един от най-трудните парфюми въобще. Шъпър и то особен. Познавам страшно малко хора, които го харесват.
Аз го обожавам, но на повечето мирише директно на мухозол. Виждала съм хора да повръщат от него. Другите парфюми на марката също са повечето вного трудни.

Пирамиди не гледай никога, трябва да се занимаваш супер сериозно от много години с парфюми за да можеш да разбереш нещо по нея, а и те са само ориентировачни и дори рекламни, защото кой ще направи парфюм и ще си напише тайните и съставките във Фрагрантика или по медиите?
Например Льо Профумо на Аква ди Парма има доказано над 300 съставки в себе си.

# 353
  • някъде под слънцето...
Не е толкова страшен Агента, за мен даже е лайт.
Съхранявам парфюмите си в специални шкафове.Имам много винтижите.Някои от 60 и 70 години.Ок са си.И аз съм на мнение, че при правилно съхранение парфюмите само печелят. Има един мой любим магазин  с винтижи, там ме познават.И понеже по голяма част от винтижите са без целофана  опаковка, вадим шишета и избирам кой парфюм е с най тъмен цвят.  Колкото по тъмен е цвета, толкова по стар е паргюма, говоря за един и същи парфюм. До сега нямам разочарования.
Споменатият от денси шедьовър  е невероятен парфюм, за мен има роднински връзки с Митсуко(първият възхваляван, вторият описван...), макар, че по пирамида нямат много общо съставки и съм съгласна, че пирамидата може да бъде само бегъл ориентир....Както и изпщброените сходни парфюми във фрагантика.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 14:52 от sl

# 354
  • Бургас
Джия,не се влияй от мнението на околните и от описанията им,най-добре сама преценявай кой парфюм ти допада и кой не. PeaceВсички имаме различни вкусове,но този парфюм лично и за мен е много труден,не ми харесва.Колкото хора,толкова и мнения,доверявай се само на собствения си вкус. bouquet

# 355
  • някъде под слънцето...
Правилно.Когато опознаеш вкусовете на дамите,  които пишат в темата, мненията служат за ориентир..В смисъл ако имате сходни или различни предпочитания....Възхирително мнение на определена парфюмна фея може да ме откаже да пробвам даден парфюм и негативно мнение може да ме накара да го пожелая.
Преди годуни в темата се наблюдаваше интересен феномен.Някой похвали даден парфюм, Обяви го за върховно постижение.После поне 20 дами си го  купят. Първите седмици след това темата е пълна с позитивни мнения за него, След това се появява  масово в размените или  в продавалника.
Дори и  специален термин фиръменн любимец  имаше.
Сега не следя темата редовно у предполагам,  че подобни масови истории вече, не се случват.

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 15:09 от sl

# 356

Моля ви за мнение за следните 2 заглавия, които не ми дават мира (за размяна), а няма как да ги намеря скоро за тест - Mancera Kumkat Wood и Rochas Soleil:
http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Kumkat-Wood-18046.html

Голям фен съм на  Mancera , като имам 5 техни аромата ,като имам планове за още няколко да си взема.Точно този не съм пробвал.Съдейки по пирамидата му би трябвало да наподобява Cedrat Boise - най-любимия аромат мой на марката..
Защо точно него търсиш?

Пирамиди не гледай никога, трябва да се занимаваш супер сериозно от много години с парфюми за да можеш да разбереш нещо по нея

100% факт  Simple Smile  Често по-лесно може да се ориентира човек ако познава парфюмера , от колкото от пирамидата.

а и те са само ориентировачни и дори рекламни, защото кой ще направи парфюм и ще си напише тайните и съставките във Фрагрантика или по медиите?

Това обаче не е точно така.Последните 2 години процеса наречен reverse perfume engineering се разви супер много , и не е като преди 3-4 години само парфюми с по-прости пирамиди да се "разбиват" на съставните им части.Вече почти няма парфюм,в който да не се знае почти напълно какво има в него.Затова арабските копия стават все по-добри,а и ще стават още по-добри.
Има обаче едно голямо НО в случая-наскоро дискутирахме темата с приятел главен сладкар на високо ниво-работи в ресторант на Ален Декаше (не говоря френски-нека ме поправи някой ако не е правилно произношението - Alain Ducasse ) .Той също е колекционер с близо 300 парфюма.Както много правилно се изрази "Ок-съставните части са много важна част на един парфюм,но не са всичко.Въпроса е как , и най-вече в каква последователност ще се смесят.Пазим в тайна съставките на тортите си,но пак с такъв анализ могат да се разберат.Но дори някой друг сладкар да има пред себе си 100% същите и като пропорции , и като качество продукти , това не значи,че тортата му ще е и на 30% хубава като нашата.Същото е и при парфюмите" .

Парфюм за деня

# 357
  • Germany
Здравейте колебая се между няколко антики,парфюми,тоалетни води по-точно
имената им са,

Background Jil Sander for men

Versus Uomo Versace for men
Venezia Uomo Laura Biagiotti for men

от всички с най-висок рейтинг гледам е jill sandera,но дали си заслужава не знам всеки казва че е като joop.
Какво е вашето мнение  Simple Smile?
Кои си заслужава най-много и е най-приятен Simple Smile?
Не съм ги мирисал и няма как да ги подуша нито един от трите.

Explore more, в сърцето ме улучи с това питане. Първо, защото Background на Jil Sander е най-най-най любимия ми мъжки парфюм за всички времена и не мога да остана безразлична към питането. И второ ме улучи, с начина, по който поставяш въпроса.
Защото Background на Jil Sander е много, много специален. Не е парфюм, който можеш да наречеш антика, нито jil sandera, нито да сложиш в рамка, още повече пък да го сравниш с Joop  ooooh! Crazy Хората, които правят паралели с Joop са хора, които са помирисвали пробичка десета ръка на Background на Jil Sander и говорят по спомени и инерция, да не използвам израза, че говорят пълни глупости. Ако искаш да си купиш Joop, няма лошо, има го във всяка парфюмерия, но сравнението му с Background на Jil Sander е абсолютно неуместно. Background на Jil Sander е един от малкото парфюми, който няма реформулации, бачове, издания и прочие съвременни термини. Всичко в него е истинско, за съжаление, много труден за откриване вече, дори на безумна цена.
Background Jil Sander е парфюм явление. Появява се по времето на богатата стара Германия, когато немските дизайнери правеха бум в световната мода, работеха с истински замах и създаваха различни и стойностни неща. Много различен за своето време и с нищо несравним. Търсила съм хиляди негови заместители, пробвала съм всеки парфюм, за който съм прочела, че има минимална и бегла прилика с него, но никой не се е доближил и на метри даже от това съвършенство  Heart Eyes
Наскоро в парфюмен разговор заявих, че обичам да описвам парфюм, когато съм влюбена в него, когато хормоните ми са полудели, когато мисля непрекъснато за него. Трудно ми е да опиша парфюм, който обичам вече двадесет години, но ще опитам. Background Jil Sander е моя любовен парфюм. Това е парфюма на ММ. И друг път съм казвала, че две години познавах мъжа ми и въобще не съм го поглеждала като мъж. Но когато се появи с Background Jil Sander света вече не беше същия  Heart Eyes Heart Eyes Много хора намират името му за неуместно. Аз пък го намирам за много на място. Защото Background Jil Sander е парфюм предизвикателство, парфюм, който ще те накара с един единствен полъх да вдигнеш поглед и видиш кой разнася това божествено ухание, и след като си фиксирал носителя да разбереш, какво се крие зад този фон, какво има зад фасадата на този мъж. Той е неустоима покана да ококориш очи от любопитство, да отвориш всички свои сетива и с цялото любопитство, на което си способен да разгадаеш душата и тялото на човека, носещ Background Jil Sander. Той е парфюма, който бих разпознала на минутата сред десетки други. Ако ме заточат на самотен остров с един единствен мъж, бих искала той да мирише на Background Jil Sander  Crazy Crazy Heart Eyes Heart Eyes. Мъжът със сигурност ще ми омръзне  Mr. Green, но парфюма - никога  Heart Eyes Heart Eyes Не всеки може да носи този парфюм. Трябва да имаш много потенциал, много зад задния фон, което да те направи единствен и неустоим за някого.
Харесвам го във всички негови концентрации и никога не оставам без него. Това е единствения парфюм, към който проявявам ревност  Blush, и всяка капка от него, попаднала не на място ме изкарва от равновесие. На парфюмни срещи винаги е приеман много добре от всички парфюмни феи, дори от тези, с които нямам никаква пресечна точка. Едно пръсване от него прави невероятен и страхотен шлейф. Обожавам, когато ММ е с него, и аз да поема част от аромата му  Blush Heart Eyes Това е парфюма, който ме кара да мисля непрекъснато за секс  Blush Blush Веднъж част от парфюма при пръскане попадна на волана на колата на ММ. Колата миришеше божествено с месеци  Heart Eyes Heart Eyes Мога с дни да сипя суперлативи за него ...  Mr. Green Но моля ви, не го купувайте  Mr. Green Оставете го всичкия за мен  Blush Twisted Evil или на хората, които могат истински да го оценят.
Background Jil Sander започва с мощно подправково начало. Нищо подобно не съм срещала досега. Най-хубавия анасон в парфюм, най-хубавата млада малина, най-балансираната и леко горчива канела, най-меката и уханна лавандула, най-зеления естрагон и най-мекия велур са обединени в това изключително начало  Heart Eyes Heart Eyes Нищо не доминира, нищо не пречи и нищо не дразни. Всичко е абсолютно на мястото си. Парфюмът е доста линеарен, не търпи някакво голямо развитие, а по-скоро съзрява, омеква, като мъж, който колкото повече остарява, толкова по-хубав става. В базата става един благ и красив, подправките намаляват интензитета и разкриват прекрасния характер на парфюма, мека амброва и кедрова база, подсладена с точното количество бобова тонка и мускус. Парфюм шедьовър за изключителни хора. За мен е унисекс и спокойно може да се носи от жена, но аз не го нося  Wink, предпочитам да му се наслаждавам от ММ  Wink
Explore more, не се хвърляй на големи количества, този парфюм не е лъжица за всяка уста  Naughty В ebay се намират минита по 4,5 мл., за съжаление също на висока цена. Опитай с такова  Peace
За другите парфюми нищо не мога да кажа, защото не ги познавам.
Парфюм за деня с едно пръсване само - Background  Mr. Green Heart Eyes Не спря да ме радва цял ден  Heart Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=vHjre711Gh0, това е неговата песен днес  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 24 яну 2016, 18:47 от kovatcheva

# 358
Този парфюм на Jil Sander Background така и не успя да ми влезе под кожата,може би е за по-улегнал мъж.Знам,че темата не е за това,но мъжът ми го има вкъщи,не е ползван,пръснат за проба и бихме се разделили с него(с парфюма,не с мъжа ми  Mr. GreenPeace

# 359
  • в голямото село
 kovatcheva    newsm51  smile3501 описанието ти ме остави без дъх

Общи условия

Активация на акаунт