Парфюмни размисли и страсти - 195

• 104 050
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Връщам се на дискусията за леки и тежки аромати. Това са най-общи определения и най-бързите възможни, когато се опитваме да дадем на някой първо впечатление. Като се замислим и самите имена на парфюми включват такива "бързи" внушения в иментата си. Ако например прочетем в името на парфюм думи като "extreme", "intense",  "dark", "night", "passion", "absolu" винаги ни става ясно, че аромата е по-тежък и съответно думите "fraiche" , "water" и прочие говорят точно за лек аромат и така...мисълта ми беше, че няма нищо лошо в тези две определения, те са бързото насочване...

# 451
  • София
Cara mia лично за мен е много красив, сериозен и чувствителен дамски аромат.

И моето мнение за Cara Mia е такова - страхотен! Вярно, не съм на ти с дамските парфюми и тенденции при тях, но този специално този го намирам за чудесен и отличаващ се избор. Наистина, не е за зима, но за всички други сезони е много приятен - за мен, много успешно успява да бъде едновременно свеж, класически, женствен и романтичен.
Не го отписвайте като провал... тествайте го отново в по-топло време - тогава ще покаже друго лице, убеден съм.
Най-малко, средиземноморската свежест в него ще пасне идеално на летните месеци...
Deetron, дано да е така. Ако не звучеше толкова мъжки в/ у мен, щеше да е перфектен, трайността не ме притеснява толкова. Чакам горещите дни Simple Smile То Armani Cedre ми стои по- женствено от Cara mia Rolling Eyes

# 452
Връщам се от парфюмна обиколка! Нищо ново не ме грабна кой знае колко и реших, че ще тествам  Chloe :
Love Chloe, чието бутилче повече ми хареса, така ме удари в носа, че едва се съвзех. Не мога да преценя коя е дразнещата нотка - пудра или розов пипер. Love hurts бих го определила по скоро... За сметка на това съм влюбена в Love Story Chloe, прекрасен пролетен аромат, тъкмо днес една приятелка ми обясняваше за жасмина Стефанотис Simple Smile

# 453
  • Бургас
И аз не харесвам Клое-Love, Naughtyима нещо много дразнещо, мирише ми на боя на мен...направо щях да припадна.

# 454
  • Чукарландия
Love Chloe за мен е страхотен, мек, цветен, толкова богат на усещания. Любим. Балсам за душата. Heart Eyes

ПП За пореден път се убеждавам, колко различно всеки от нас възприема  един и същ парфюм. Peace

# 455
  • някъде под слънцето...
Връщам се на дискусията за леки и тежки аромати. Това са най-общи определения и най-бързите възможни, когато се опитваме да дадем на някой първо впечатление. Като се замислим и самите имена на парфюми включват такива "бързи" внушения в иментата си. Ако например прочетем в името на парфюм думи като "extreme", "intense",  "dark", "night", "passion", "absolu" винаги ни става ясно, че аромата е по-тежък и съответно думите "fraiche" , "water" и прочие говорят точно за лек аромат и така...мисълта ми беше, че няма нищо лошо в тези две определения, те са бързото насочване...
За фреш съм съгласна, но далеч не всеки дарк или ноар са такива,  Нито абсолю или екстрийм е гаранция за нещо.
Да се делят парфюмите единствено  на леки у тежки в доста несериозно. Един присъствен парфюм, не винаги е тежък.
Освен това лек и тежък парфюм са много субективни категории.Да един акватик или цитрус няма как да бъде  тежък, но останалите....Какво всъщност означава тежък парфюм?За един това са ретро парфюмите, за друг ориенталските, за трети шиприте, цветните бомби, подправковите или дървесните.Освен това за даден човек един парфюм може са бъде тежък а за друг лайт.
Тогава класификацията би била леки и останалите.

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 12:16 от sl

# 456
sl съгласна съм и за мен всичко е субективно и зависи единствено от личните предпочитания и усещания на човек. Непоносимо тежкото и обсебващо за някой, за друг може да е леко и нежно и обратно. Името на парфюма може да помогне ,но може и да обърка. Например за мен Coco noir, никак не е "noir". Simple Smile

И да похваля By Kilian- не само излезнаха супер коректни и в крайна сметка ми изпратиха липсващия от предишна поръчка Sweet redemption,но отивайки няколко дни след това, да взема друга поръчка се оказа,че в пощата ме чака и друга пратка от тях, с мостра на  Voulez -vous coucher avec mois. Факта, че вече съм го пробвала по никакъв начин не намали удоволствието от получаването му. Изобщо вниманието, което проявяват към клиента много ми допада,щеше да е хубаво и други марки така да си рекламират продуктите-без да е свързано със закупуване на друг продукт Peace

[/quote]

# 457
  • Варна
BoMarina, честито!
Радвам се, че всичко приключи успешно!
 bouquet

# 458
Благодаря ви за насоките. Гледах му пирамидата, но не намирам сходен. В основата му има сандалово дърво, ванилия, мускус , амбра,праскова и кедър. Също така има иланг- иланг.
Гледах в ebay, но цените са  Shocked

# 459
Връщам се на дискусията за леки и тежки аромати. Това са най-общи определения и най-бързите възможни, когато се опитваме да дадем на някой първо впечатление. Като се замислим и самите имена на парфюми включват такива "бързи" внушения в иментата си. Ако например прочетем в името на парфюм думи като "extreme", "intense",  "dark", "night", "passion", "absolu" винаги ни става ясно, че аромата е по-тежък и съответно думите "fraiche" , "water" и прочие говорят точно за лек аромат и така...мисълта ми беше, че няма нищо лошо в тези две определения, те са бързото насочване...
За фреш съм съгласна, но далеч не всеки дарк или ноар са такива,  Нито абсолю или екстрийм е гаранция за нещо.
Да се делят парфюмите единствено  на леки у тежки в доста несериозно. Един присъствен парфюм, не винаги е тежък.
Освен това лек и тежък парфюм са много субективни категории.Да един акватик или цитрус няма как да бъде  тежък, но останалите....Какво всъщност означава тежък парфюм?За един това са ретро парфюмите, за друг ориенталските, за трети шиприте, цветните бомби, подправковите или дървесните.Освен това за даден човек един парфюм може са бъде тежък а за друг лайт.
Тогава класификацията би била леки и останалите.

Да, абсолютно съм съгласна, че това е несериозно, затова уточних,че става въпрос за бърз ориентир, както правят самите производители, включвайки насочващи думи в името.

А любителките на розите могат да проверят дали не е зареден вече в София Elie Saab Le Parfum Rose Couture, видях, че го има онлайн в Хародс, логично е и тук да го заредят.

# 460
Не е зареден, но заредиха в Прити Шоп новата Отрова Диор, която е чудна, секси, младежка и много готина. Heart Eyes

# 461
Poison Girl, ли са заредили?

# 462
Да чуден е за моя вкус. Ковачева ме запали по него още насляпо, като ми каза "баш за теб е" и разбира се така и се оказа. "Има нещо от Адикта, нещо от Отровата, нещо от Ултимативния код", като чух тези думи се надявах бързо да го заредят и дойде на други ден и тук.
Много ванилия,много розова дъвка, много сладост, много жасмин, много нероли. Много весел и хубав за мен парфюм. Имам всички голе изброени и затова не го купих веднага, но вероятно ще го. Утре обаче очаквам голямото ми желание и после. Дадоха ми мостра с покупки от пролетната им гримова колекция и ще го понося първо.
Има го само в двата магазина Прити Шоп засега и трува 30 мл. 125 лв.

# 463
Супер, благодаря за информацията, densi.
Ще трябва да намеря време да отида да го пробвам. Според теб усещат ли се бадеми?
Ако те радва и го мислиш парфюма дни след, като си го пробвала, значи ти е направил впечатление и е несъмнено за покупка. Поне при мен е така.

# 464
има го и  в Сефора  също,много ми напомня на BLACK OPIUM на YSL.

Общи условия

Активация на акаунт