Шестокласна - високосна 2016 да е плодоносна.

• 40 713
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Това с мързела е всеобща болест.  ooooh!
Снощи в 18,30 моят беше написал домашно и половина. Съответно яхвам метлата. Довършва го. Писа още едно. Учи някъде до 22,00ч. стихотворение по литература , преговаряхме за контролни по МАТ и ГЕО.
Нищо няма да направи сам , ако не го натискам с чатала на врата.  Twisted Evil

# 271
Nefertarri, съжалявам, че преживяваш това. Разбирам те напълно, то и аз се афектирам често напоследък, дори и за по-малки провинения при нашия. Говоря му разни неща, за които също по-късно съжалявам ужасно. Това с оценките е поправимо, по-скоро бих се притеснявала от лъжите. Това е нещо, което направо ме побърква... Дано намерите подход, но се опитай да се успокоиш. В такива моменти си мисля, че най-важно е да са здрави, останалото.... все някак ще се подреди.
Като ви чета - явно си е до възраст. Тази година почва да ги друса яко пубертет ли е, що ли... При нас лошото е, че Косьо е 7 клас и годината е много важна. Не се е отпуснал чак толкова, но определено взе да носи само петици, понякога четворки. Само по математика засега положението е ок. Откровено ми заявява, че го мързи. Взех му плейстейшъна за известно време и вчера ми каза, че иначе се мобилизирал бързо да си научи, за да играе след това. Сега си се мотае колкото си иска. Така и не успявам да го накарам да решава допълнително задачи, освен домашните от училище и от учителката.
Донякъде ме успокоява това, което пишете тук и също в седмокласната тема - че е повсеместно, че не е само моето магаре мързеливо.  Tired

# 272
Да минават дните до края на срока, че малко да си починем от тези мързели!
После след ваканцията пак ще ръчкаме с пълна сила!

# 273
Нефертари ,не че ще те успокои това ,но е масово да не си дават бележниците при слаби оценки -това на род среща ни го каза г-та .Не знам какво да те посъветвам ,дано сте си поговорили хубаво и повече да не ви лъже поне .

Моето продължава и по БЕЛ на следващия кръг -щастлива е естествено ,аз също ,но натоварването и идва вече в повече  Rolling Eyes.Вчера я водих на лекар не е за АБ дано се пребори .Питам я да искам ли бележка ,а тя утре задължително трябвала да бъде на у-ще  ,в четвъртък пак  Shocked да съм и вземела за петък.Та така не и взех .
Още не ми е казала да е оформена по нещо ,но то при нас е 5 или 6 така ,че ми е спокойно .

Ели ,ако беше в Русе бих се възползвала имам 4 мъдреца за вадене  Crazy Mr. Green.
Лек ден момичета .Вчера са ми дали ботуши два различни номера и сега ще трябва да ходя да ги сменям - и такова нещо не ми се беше случвало ,но ето че винаги има първи път ....... Whistling.

# 274
gd3, дано й се размине АБ!
Браво за минаването на втори кръг на олимпиадата по БЕЛ!
Тези продавачки защо спят?

# 275
  • София
 Нефертари, и аз бях така миналата година. Карах се, молих се, набих го, плаках...Нормализираха се нещата, но се примирих, че скоро няма да го оставя без контрол.  Embarassed При нас нещата ескалираха още в самото начало ( викаха ни в училище), не остана време да напълни бележника с двойки и относително бързо се пооправиха нещата. Много беше важна и ролята на класния-хлапето много държи на него и страдаше, че му се е "разсърдил". Опитайте и вие да взаимодействате по-близко с учителите, борбата на 2 фронта дава резултати.  Peace
  И си повтаряй, че вече е преполовил, още малко контрол и идва абитуриентският бал. Не остана!  Laughing

# 276
Вчера говорих с класната и попитах защо не се нанасят оценките. Наистина бях нервна...И тя каза, че децата НЕ си дават бележниците за това става така.
Моя си го давал само при добри резултати. Лъжите ме притесняват, и когато снощи по АЕ учителката ми каза, че той въобще не е говорил с нея направоооооо  #Cussing out
Явно тактиката да го зарежа сам да се оправя няма да е вярната? Какъв ветеринар, какви 5 лева?  Shocked
През няколко месеца има такива разговори у дома, снощи обаче беше скандал, баща му беше бесен и каза да не се меся. После е добре известно време и после айде на нова сметка.

# 277
  • София
Мисля си дали е редно да го оставя сам да се оправя и да си сърба попарата като иде на поправителни? Редно ли ще е? Сърцето ми се къса просто  Cry
С баща му казахме, че ще дойде с нас в Турция ако завърши шести клас с успех над 4  Confused
Не е редно!  Rolling Eyes
Нефертари, така както чета очевидно нещо се случва с младежа  Confused Няма начин да има такава рязка промяна и да няма причина. Аз също много се ядосвах на Саша, но тя се опита в пети клас да върши щуротии. В началото на шести клас се опита още по-хард да лъже и аз побеснях. Това, което аз практикувам е да бъда ужасно подозрителна към всяко действие. Също така да държа връзка с други родители и тя да го знае. Т.е. навирам й го буквално в очите, че когато поискам мога да се обадя на класния, да се обадя на майката на Х и да разбера какво има за домашно. На моето дете засега му действа това. Но пък за сметка на това има други свободи. Смятам, че трябва да може да отпускаш нашийника и да можеш да го дръпнеш. Хич не съм по лабавите и либерални работи, но категорично засега няма да изпадна в ситуация да имам тотален и пълен контрол над детето. Визирам продвижването й от училище.
Иначе да ти кажа от началото на учебната година седя и уча с нея. Ама като казвам уча, точно така го разбирай. Сядам и след като е прочела урока по ЧП и География го сдъвквам и изплювам наново. Докато се убедя, че е разбрала, а не научила наизуст. Има неща, които карам да учи наизуст от типа "Какво характеризира силата"  Wink

Искам друго да попитам... имахте ли родителска и кога? Учителите ви не правят ли забележка, че децата са без бележник? При нас веднага цъфва в електронния дневник факта, че е била без бележник. Може би ако нямате талъв дневник бихте могли да предложите на училищното ръководство. Имаш ли контакт с класен? Според мен е време да говориш с класния, защото има някакъв генерален проблем според мен. Не е с конкретен предмет.

За Турция, аз бих казала да забрави на тоя етап. Но аз така отсичам като изтрещя. В 5 клас бях казала, че получи ли 4 за годината по който и да е предмет, с изкл. на английски ще я преместя в старото училище. Хич не бях готова за такова действие и добре, че се справи детето. Иначе не знам... Но въпреки всичко бих го наказала за Турция със сигурност при това положение.

Лошото е, че на човек му се вижда положението като в задънена улица и ти се струва, че каквото и да направиш резултата ще е същия... Tired Но каквото и да решиш трябва да си твърда

# 278
  • Русе
   Не са еднакви сякаш проблемите и ми е трудно да обобщавам за децата. Едно са ниски оценки от неучене и непредставяне, друго е неразбиране и системно изоставане. Материалът тази година е труден, обемен и често недобре представен. Някои уроци направо ги гледам с омерзение, без да мога себе си да убедя, че трябва да го разглеждаме това сега. От друга страна и ги започва пубертетът. Нашият засега се изразява в безметежно мечтание и понякога смяна на настроението, но общия тонус си остава позитивен. Определено не трябва да се губи връзката с детето. И аз се карам, и аз стигам до обиди, после аз рева, той идва да ме успокоява, ама някои деца са по несигурни и всеки родител сам трябва да прецени колко и как. Не че аз го преценявам де.  Обаче мисля, че трябва да останем близко до тях.
   За връзката с учителите, вече не храня големи надежди. Миналата година изрових пътя до училището, да дискутирам всяко отсъствие заради спорта.До някакви по задълбочени връзки не стигнах. Обикновено ме поздравяват и се възхищават, как съчетава двете, колко добро дете е или пък ме предупреждават, как отсъствията му се отразяват негативно. Но насоки и конкретни идеи не получих за да използвам техните наблюдения и да прецизирам работата си с него.
   За мързел точно не мога да говоря. Той е дете, което непрекъснато се занимава с нещо и има много интереси. Обаче не се задълбочава, има друг тип мислене. При него се натрупват много и продължителни наблюдения и накрая изведнъж сякаш вижда една ясна картина. Не става при него с постепенно изграждане на логически връзки и търсене на подобни такива. Много ми е странно това мислене, и ми е трудно, защото аз градя всичко с подредени логически вериги и трябва да го наблюдавам и непрекъснато да имам обратна връзка.
  Днес очаквам резултатите от последното контролно по математика. Не се готви достатъчно,разбирай събота и неделя преди класното прави музика и ходи по гости с благословията на баща си. Има някои пропуски все още и оценката може да му донесе срочна 4, ако получи по-малко от 5. Заканих им се, че искам от двамата всяка вечер по 10 допълнителни задачи, освен домашното, ако се е издънил.

# 279
Ох,много е сложно всичко!
Уж засега моят нищо не крие. Дава си бележника да му нанасят всякакви оценки, пу пу.
По разказвателните и БЕЛ и аз първо чета и смилам уроците до разбираем за него вид, защото учебниците са ужасни!

# 280
Ваче  Hug Имам връзка с класната, дори днес пак говорих с нея. И нищо.
На родителската среща не казаха нищо, че не си представят бележниците. Ел. дневник има - обновява се в началото на всеки месец, това за мен не е вариант.
С класната държа връзка и винаги казва, че Георги е много разсеян, забравя си учебници, тетрадки и т.н. Забравя всичко, дори е толкова разсеян, че в час по БЕЛ той си мисли, че има друг предмет  ooooh!
Това не е нова промяна, той винаги е бил такъв, лъже диването от малко, но имаше така доста дълъг период, в който спря.
Сега пак започна обаче. Той си влезе в пубертета вече, виси в тая баня по 40 мин, даже 1 път се наводнихме. Не е влюбен, просто се държи като...хм...темерутче  Embarassed И това не е от сега.
Невероятен непукист, такова чудо не сте виждали просто. И си мисли, че като скрие двойката днес, аз след време няма да разбера?!?
Не, в ел. дневник не се отразява, че е бил без бележник.
Ученето ли питате? Олеле....ми то аз първо аз уча урока, после му го преподавам аз пак, той го знае после. Сигурна съм, защото ми го разказва. В час обаче мълчи като пукъл.

# 281
  • Русе
Нефертари, нашите деца да не ги е правил един баща  Mr. Green ooooh!

# 282
,Ще ме уморите, хи хи. Те май повечето нашите са от един дол дренки, ужас!

# 283
Нефертари, нашите деца да не ги е правил един баща  Mr. Green ooooh!
Като нищо  Crazy
Момичета, не е от незнание. Днес изкарал 6 по АЕ, станал по желание  Shocked
Явно си е пълен непукист, само от животни се интересува  Whistling

# 284
  • Русе
Nefertarri,  Hug
И аз викам, крещя, пообиждам като се ядосам и все се заричам да го оставя да достигне дъното, ама сърце не ми дава. Седнете и си поговорете на четири очи като големи хора, да ти сподели защо постъпва така.
За Турция не го плаши, че вече си направила резервацията, как ще я отмениш Wink
А защо е такъв електронния ви дневник - в началото на месеца...? Когато във втори клас имахме, в момента, в който учителя нанесеше оценката и получавах известие на електронната си поща. Да не би класната да не го попълва редовно. Само от нея ли се попълва? Ами то какъв е смисъла от него, като тя така или иначе събира в края на месеца бележниците и нанася оценките. Thinking
Това с недаването на бележниците е много лоша практика и до голяма степен вина има училището. Добре, че Момчил не е от тези. Тази практика не е от вчера. И ние навремето сме го правили. Обаче въобще не мога да сравнявам учениците преди 30 години с днешните. Мисля, че ви писах - класната предната седмица спомена за едно момче в класа, което никога не си дава бележника, все не го носи. Нанесла му е абсолютно всичките оценки за месеца. Днес Момчил ме информира, че за 5-ца по География пак не го е дал, не го носел. На предната родителска среща, след като класната пак направи забележка за това, че не си носят и не си дават бележниците предложих да вземат решение да не се допуска ученик без бележник в училище. Когато Момчил учеше в Русе в първи клас така беше. Да видим тогава кой не си носи и кой лъже, че не носи бележник и ако действително си го е забравил, да се прибере до тях, да си го вземе и да му се пише отстъствие. Другия път ще се замисли дали бележника му е в раницата. Предната седмица класната ме информира, че поставила въпроса на учителския съвет и до там. Била длъжна да го постави като предложение, но от нея нищо не зависело. То е по-лесно да опяваш на родителите, вместо да си промениш Правилника за вътрешния ред.

Доживях този срок да видя и аз 5-ца по Математика. Днес им е върнала контролните. Да не повярваш - след 2 дни. След класното чакахме 25 дена. Но тази 5-ца нищо не променя. Има три 4-ки преди това. В понеделник преди часовете ходих на среща с учителката по Математика. Споделих и желанието му да го изпита за 5-ца.  hahaha Каза ми, че имал шансове и знания за 5-ца дори и повече, но не внимавал в часовете, все се въртял и говорел с момичето, до което сяда. Каквото не му е ясно все нея питал, вместо да слуша какво обяснява учителката.

Общи условия

Активация на акаунт