Шестокласна - високосна 2016 да е плодоносна.

• 40 634
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
Момчил днес ми каза, че още преди месец били на местоименията. Въртеше ми се мене, че правиха контролно на местоимения, ама то едно ли е, а и имам двама ученика...
Ирка, браво на Дени! Hug

# 616
Чудесно е, когато децата се справят  Hug Ирка  Simple Smile

# 617
  • с/у ОколоМръсТното
  Не ми се мисли, като стигне до причастия какво ще обяснявам  Crazy
Аз още на местоименията имах затруднения, добре че Деница учудващо за мен, но сама се справя доста добре с уроците по български. Онзи ден имаше за домашно да превърне няколко изречения от деятелен в страдателен залог,при което съвсем сама си  се справи. Изобщо от началото на 6 клас в Бг училището, сама си пише домашните, аз само от време на време чета условията и разяснявам какво точно трябва да направи, ако не е разбрала някоя дума.

Браво!

Ирка, а кой е по-силният й език?

# 618
  • София
Не уча.  Crossing Arms
Не отварям учебниците на Иво. Днес, леко повлияна от прочетеното тук, полюбопитствах кой период изучават по история. А вчера правих диктовка по английски. От мен - толкоз.  Mr. Green

# 619
Аз сигурно ще уча с моят по повечето предмети до 12 клас. Embarassed
Написва си домашните и толкоз. Това да си научи сам уроците по разказвателните предмети е мисията невъзможна. ooooh!

# 620
  • Чикаго / София
Мерси момичета!

Ирка, а кой е по-силният й език?

Английският определено и е много по-силен. Има много по-богат речник на английски и и е по-лесно да се изразява на английски.  Но добре се справя и на български. Simple Smile Щом успява сама да си прочете урока по История / учат и История в Бг училището по учебниците на Просвета/ и да го разбере си е направо постижение Simple Smile Е, вярно, че ме пита на всяка 2-3 дума какво означават, но все пак го разбира. После с малко обяснения от мен и разказване в тип приказка, схваща съвсем за какво става въпрос.  Е, години не знае, но аз и не държа. Важното е да знае какво е ставало.

Имаха за домашно след ваканцията да напише съчинение на тема "Един ден от моята ваканция" . тя написа цяла страница съвсем сама. На български става въпрос. Е, има доста какво да се желае, но аз бях много доволна, че се е справила съвсем сама. Може да го снимам да ви го покажа, ако го намеря. 

Иначе за нещата от американското училище не помагам с нищо вече. Преди помагах по математика, ама тя вече решава задачи, които са ми трудни на мен и не ми се занимава. По всичко останало се справя съвсем сама. даже нямам идея какво учат. От време на време поглеждам да сравня с това, което пишете вие тук. даже вчера гледах какво решават по математика - в момента са на геометрия - многоъгълници.

По история учеха преди за Древна Гърция, сега са на древен Рим.  По Наука са на раздел за молекулите и атомите и как се влияят от температурните изменения. Или нещо такова трябва да е.  Обясняваше ми нещо тези дни.

# 621
Още веднъж и напълно заслужено браво на Дени!
Мога само да си мечтая моят да стане някога самостоятелен. Cry

# 622
  • Чикаго / София
  chibi децата са различни. Някои имат нужда от помощ и контрол, други се справят сами. Просто са различни. Моите двете са напълно различни. Дени е отговорна и всичко си прави сама. С прибирането от училище сяда и си написва домашните веднага, малката е супер разсеяна. Все трябва да я подсещам, подбутвам - така си е. Но въпреки това не седя с нея докато учи. Сама се оправя и тя. Само я контролирам повечко за домашни и известия от учителката. Сядам с тях само за нещата от българското училище, защото им е трудно, и то напоследък и това не правя.

Всяко дете си изисква индивидуален подход, това е.

# 623
Ирка,  Peace   Heart Eyes
Да са ни здрави, а другите неща някога ще се оправят.   Wink

# 624
Написва си домашните и толкоз. Това да си научи сам уроците по разказвателните предмети е мисията невъзможна. ooooh!
Чиби, не си сама в това начинание.Аз съм твоята сродна душа, като че ли нашите синове една майка ги е раждала, така си приличат с туй учене, че и ние покрай тях  Laughing

# 625
Чиби, не си сама в това начинание.Аз съм твоята сродна душа, като че ли нашите синове една майка ги е раждала, така си приличат с туй учене, че и ние покрай тях  Laughing
Ще ме умориш.
А се оказа, че днес ще правят контролно и по МАТ...

# 626
  • Русе
  Ще учите до 12 клас, ако има кой да ви обърне внимание. Аз се надявам да мога да се класирам само за 7 клас в най-добрият случай. Освен ако не искат почетната ми намеса за математиката.Ако додрапаме до училището, което си е избрал след седми клас, вече да се оправя сам.
  Чиби, по математика на кой раздел ще правят контролно.

# 627
На геометрични фигури, но не на целия , а на окръжност,многоъгълник и призма.

# 628
  • Русе
6-ца на Контролното по История.  bowuu
Аз с него, че няма да уча до 12-ти клас - няма, но все ще му вися на главата и ще го ръчкам. Точно, както казва Ирка, така са и моите деца. Малката е много отговорна и самостоятелна, а младежа трябва да ходя след него и да го подканям за всяко едно нещо, не само за ученето.

# 629
  • Русе
6-ца на Контролното по История.  bowuu

bouquet  Светослав ще прави в понеделник на целия раздел от Освобождението до ВСВ. Ако имаш възможност сподели във фейса. Не знам още как но през почивните дни трябва да го накарам да поучи по история и по математика, където също ще правят най-вероятно на повърхнина на призма.

Мдааа, какво прочетох за задията си току що
"Дева – за този зодиакален знак родителските задължения не са леки. Тези родители се притесняват за неща, за които другите дори не се сещат.

Родителят Дева настойчиво възпитава в децата си дисциплина и навици. Първо работата – после играта! Голямо значение родителят Дева отделя на интелектуалното развитие на детето си. Майката Дева е много строга по отношение на реда в къщата. Изпада в ужас когато види разхвърляни играчки или дрехи. Помага с домашните за училище и е готова да седи цял ден с детето си, за да му помогне да разбере нещо в училище."
  E как човек да не отдава значение на зодиите.

Последна редакция: пт, 12 фев 2016, 14:45 от A m b e r

Общи условия

Активация на акаунт