Приказната Коледа вече отмина, а мамите от ИБ с трепет чакат Новата Година

• 33 420
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
Лелеее, какво правите вие - щурчо на година и половина е 10 кила  Mr. Green

# 31
  • NE
Вили и той доскоро беше 10,500 кг на 76 см. Blush

# 32
  • Варна
Насето е 15 кг и 95 см  Mr. Green Да ми е жив и здрав, взима ми акъла ! Къпането е кошмар, от 2 седмици пищи, дори само ако го намокрим ... Косата му я мия веднъж в седмицата, скъсва се да реве, тръшка, блъска . Много бели прави, носи си едно малко столче и се катери . Дано Господ го пази, защото аз не съм способна, нито някой друг .
В градините само с лъжички ли се хранят децата ?

# 33
  • до едно тепе
Ми хапват си децата явно. Дундето, ъъъ Бубето беше 7,380 на 4м и 25дни. Само на кърма това. Лапа и  дундавее. Кръста от месец ме боли постоянно, а от 3-4 дена и китките ме болят вече. С 2 месеца изпреварва батко си като развитие. Сега като не иска да яде диването му обяснявам как догодина като проходи ще го свива в ъглите и ще му взема бонбоните и дъвките,а той нещо не ми вярва особено. Само се надявам да не се е метнала на баба си(свеки) като структура, че ще е едра мацка Crazy
За отбиването на толкова голямо дете не мога да дам адекватен съвет. Аз го отбих на 1,3 и имаше рев при замяната на сутрешното кърмене(6ч) с АМ, но беше точно 2 дена. Предпочете все пак да пие нещо от шише вместо да седи гладен и да реве. Нататък стана по-лесно даже. Като махах нощните казвах мама няма мляко ела да те гушна и той се свиваше до мен на топло и заспиваше и така. От последното-вечерно сам се отказа. Просто забрави една вечер да си потърси. Когато се сети след 2 дена му казах че няма вече, мъжо го взе да го успокои и аз излязох от стаята. Аз обаче имах абсолютната подкрепа на мъжа си и помагаше,когато може Peace
Дани при теб проблема е особено сложен. Мисля си,че родителите ти имат доста голямо значение в случая. Ако те не те подкрепят на 100% в опитите ти да се справиш с истериите едва ли ще стане скоро. Той вече не е малък и се възползва да манипулира по този начин. Много е трудно, когато единия се опитва да вкара някаква дисциплина,а останалите около него оставят детето да си прави каквото си иска. Аз и моето го наблюдавам. Преди 2 седмици посегна на баба си. Скарах му се веднага и не посмя повече да го направи. Миналата година когато беше при родителите ми след това 2 седмици ми направи живота черен. И там също си позволи да удари баба си пред мен, а на нея сякаш не и направи впечатление. ooooh! Не можела била да го слуша как плаче. Ми сЕди да те бие тогава Stop

# 34
  • Северозапада
София 9 кг. е била на годинка.  Crazy Бебо е гигантче. Той се роди голям - 4,600 кг, т.е. удвоил си е килограмите, което май е нормално.

# 35
  • до едно тепе
Мраве на 6м е нормално да ги е удвоил. Някой умен доктор не им ли е казал да го сложат на диета Laughing Ще каже човек, че можеш да ограничиш едно новородено бебе да не яде Shocked
Аз сериозно обмислям дали утре или вдругиден да не сваря един картоф да пробвам Бубето как ще и хареса. Вече е здрава уж, а на 7-ми ще и слагат синфлорикс и ако до 2-3 дена не започнем с нещо ще трябва да отложа до след 10-ти newsm78

# 36
Оп и аз тук  Hug
Поспаланче, мерси за темата  bouquet
Диди Честито мамче! Мн се радвам да те видя тук в тази тема, успяла и щастлива мама  Hug Калоян да е жив и здрав, да расте голям и мн радости да ви носи.
За къпането на децата си приказвате. Аз няма мн опит, но нали ходим на плуване та да споделя опита си от там. Мн е важно да се приучат децата докато са малки да им се мокри лицето за да може след това по лесно да се научат да плуват. Най-лесното е преди да му намокрите лицето на детето е да му кажете, сега ще го намокрим и да му духнете в лицето, така те си поемат дъх и след това сипвате вода върху главата да се стича. Това е мн подходящо да се прави за малки бебета и за по големите можете да се пробвате.
Моята госпожица е 8.500кг. и 70 см. на девет месеца и половина.
Чакам си снимките от коледната сесия и ще ви я покажа скоро Wink
Иначе вие за отбиване си говорите а аз се опитвам да махна нощните хранения, че мн изморително ми идва а и скоро нощни смени ще почвам, та нямам избор. Но сега и излизат две горни зъбчета и хич не е подходящо май, но пък след 4-ти свършва почивката на баща и, та не знам как да действам.
Чудя се и как да я приуча да си ляга по ранно вечер, щото заспива в 1. Преди това я слагам да спи в 9 или 10, спи един час и после не иска да заспи пак, чак след два часа и половина, три след като се на дивее. Пробвах и в 8 да я слага да спи и в 7, същата работа поспи час, после се събужда,дивее, пак поспи един час. А сутринта спи до 10. Мн ми се иска да променя този никакъв график.

Последна редакция: чт, 31 дек 2015, 17:19 от maresr

# 37
  • В къщурката на хълма на феите
Ема е 16кг при 97см височина .. Лека полека оправяме фигурата след като привикна към конвулекса, че той има такова дебелеещо действие .. Иначе онзи ден сравнявах записките си и излезе, че Здравия расте по-бързо с 1см и 500гр месечно спрямо кака си .. А ако знаете как хубаво си моца палеца .. Днес оперка 5 часа сън следобед само с тоз палец в уста, чак се почувствах излишна  Mr. Green

# 38
  • shumen
Мраве,добре си расте детето според мен.Дени на 3,3 месеца е 15.5-16 кг,някъде на 97 см.
Алексче,пробвали сме и с добро да му обесняваме кое може и кое не,но на момента обещава,че няма и след някои час или ден пак се започва с истериите.Приказвам,наказвам,,но пак няма полза.
Поспаланче,там е работа,че и нашите му се карат като удари.Снощи майка ми му показа,че я боли,а той се смееше насреща и продължаваше.Скарах му се и аз и пак йок.Накрая се ядосах и го наказах сам в другата стая.Е,днеска е друго дете.Играл си сам,не се закачал,но не знам докога.Аз не бия,но ДГ се бият и карат съм сигурна и копира всичко.Днеска ми каза,че не съм му приятел и не те обичам,защото му се карах нещо.В нас няма къде да го чуе това и съм сигурна,че е от ДГ.А този израз,че не могат да го слушат как плаче ми е любим.

# 39
Аз пък записки- нямам , добре че лекаря си води картон  Crazy Crazy

След НГ са ми направили вече схема с ваксините, правим контролните изследвания при алерголога и от Март ще ги сложим ,....аз съм спокойна с 4тири валентните, имам поръчана и отделно полиото, но май ще сложа четиривалентната направо , ще видим   Whistling Whistling Whistling сърце на място съм. Невролога ни "изписа" и каза, че не иска да и се появяваме вече, защото не само че навакса ами в някои аспекти върви напред за възрастта  . Спокойна съм  Praynig Praynig Praynig  Сега я чакам да се ошари обаче, бяхме контактни с дечица с варицела, то в Бургас е бум в момента на варицела  ooooh!.  Rolling Eyes

Весело посрещане на НГ довечера, ако не се завъртя в темата. Живи и здрави да посрещнете Новата година, да е много успешна и щастлива и плодородна за всички ви  bouquet bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: чт, 31 дек 2015, 11:40 от Звезден^Прах

# 40
  • При моето слънце
Като ви чета за ръст и тегло, особено последните два поста и лошо ми става Мишо колко е слаб - 17кг на 112 см, както казва мм арматура и тапети. А Жорката върви по същия начин като брат си, само си запазва разликата в рожденото тегло.
Майка ми е на гости, та не можах да се включа по Коледа, затова сега ви пожелавам весело посрещане на новата година. Дано 2016та е най-вече здрава, мирна, щастлива и успешна  Praynig
Поспаланчо, благодарско за темата  bouquet
Дидито, добре дошли с Калата  Hug
Хубав ден на всички!

# 41
Момичета, благодаря за посрещането  Hug
Поспаланче, страхотна тема  bouquet
Ние още сме в болницата... тук ще посрещаме НГ. Въпреки, че е естествено раждане, без антибиотици и без сериозна жълтеница, малкия беше за 2 часа след раждането на кислородна палатка. Бебетата, които се раждали в 38ма седмица не били много доносени  Shocked
Добре, че поне ми е спокойничък. Засука веднага, аз имам кърма... малко ме притеснява, че вечер след като го нахраня към 22-23 часа, после спи по 5-6 часа непробудно... не мога да го събудя с нищо...
За ваксините още нищо не съм чела... а то няма време...

# 42
  • до едно тепе
Диди нормално е да си прави една по-голяма пауза от 6-5 през денонощието. Ако се препълваш облекчавай малко гърдите, но не го буди. Като огладнее сам ще си потърси Laughing
Петьофка дали ще те успокоя с мерките на Слав. На 100см лятото беше към 14,5кг някъде Whistling Важното е да са здрави  Peace
Аз също нямам записки за децата. Гледам мерките в картона. За зъби, обръщане и тем подобни карам по спомени. Едва ли чак толкова ще ги интересува след време  Crazy
Искам да ви пожелая весело посрещане на НГ и да сте много здрави.
За мен равносметката от отминалата година е колкото радостна, толкова и тъжна. Загубих 2 прекрасни жени, но Онзи отгоре реши да ме компенсира с малко невероятно чудо. За 2016 си пожелавам само здраве за мен и семейството ми и близките и приятелите ми да са при мен живи и здрави на следващата НГ. Пожелавам го и на вас Hug

# 43
  • София
Добро утро,

Малката ноември месец беше 13 кг. и 89 см. Сега сигурно на тегло не е много повече, но е дръпнала с 1 см. на ръст. Следя по дрехите, а и наскоро я мерихме ние вкъщи.

Диди ти направо ме изуми с това нещо. Как така в 38 са недоносени  #Crazy #Crazy Но може да има нещо вярно.

Весело посрещане на всички на Новата 2016 г. и Ви пожелавам да сте живи и здрави. Само хубави моменти да имате и зло да Ви забрави  Hug Hug Hug Hug Hug

# 44
  • NE
Диди Вилито се роди в 38 г.с. и не е бил на палатка, но морфологично беше развит до 39 г.с. Не че не беше с ужасно висок хемоглобин, тежка жълтеница, системи и термо легло.
Весело посрещане на новата година. Бъдете здрави, силни, щастливи и горди майки.
Миналата година беше хубава година. Надявам се следващата е още по-хубава.

Общи условия

Активация на акаунт