Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 3

  • 154 610
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
  • Мнения: 504
Т.е. искате да кажете, че в казанчето на хлебопекарната трябва да поставя нисък шунковар? Извинете за въпросите, нямам понятие от технологията.

Ще разгледам препоръчаните рецепти, благодаря.

# 166
  • София
  • Мнения: 8 499
Т.е. искате да кажете, че в казанчето на хлебопекарната трябва да поставя нисък шунковар? Извинете за въпросите, нямам понятие от технологията.

Ще разгледам препоръчаните рецепти, благодаря.

Едва ли ще намерите толкова нисък шунковар. Естествено трябва да е нисък та като се налее водата да го покрие малко под капака.

# 167
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
  • Мнения: 504
Разбрах, явно си трябва отделен шунковар. Много благодаря.

# 168
  • София
  • Мнения: 17 652

Телешките кренвирши изглеждаха чудесно преди варенето (по=късно ще пусна снимки, че ги изгубих  къде са...  Blush) - и пълен провал при всички опити за температурна обработка. Много мляко глътнаха, ама наистина много - и после се разслоява. С пилешките ставаше, но с телешко-свинските се провалихме.

# 169
  • Мнения: 557
KatiABV, намерих сайта на Либор с обвивките; кой точно вид използваш/би препоръчала?

# 170
  • София
  • Мнения: 17 652

Ми аз взех найлонови, щото за кренвирши... Пробвах от тези, дето не са за опушване - и от другите взех, но до тях още не съм стигнала.

# 171
  • Мнения: 557
Благодаря! На сайта споменават само някакви целулозни за кренвирши, на които обаче страницата липсва;  тези найлоновите кои са? Или да питам утре някой по скайп?
Упс, погледнах пак - вероятно полиамидните имаш предвид?

# 172
  • София
  • Мнения: 8 499

Телешките кренвирши изглеждаха чудесно преди варенето (по=късно ще пусна снимки, че ги изгубих  къде са...  Blush) - и пълен провал при всички опити за температурна обработка. Много мляко глътнаха, ама наистина много - и после се разслоява. С пилешките ставаше, но с телешко-свинските се провалихме.


Мога ли да ви помоля да споделите по-подробно технологията и пълната рецепта за да я обсъдим заедно и да се опитаме на намерим грешката.

# 173
  • Мнения: 596
Свинско филе цяло парче около килограм ще стане в шунковара на нещо,нали?Боцнах го с голяма игла с марината няколко пъти,но тя пък взе,че се запуши,понеже сложих малко бял пипер във водата/прецедих през марля,но някоя частичка е преминала/.
Ако имате съмнения,че ще го изхабя така ненарязано,казвайте навреме да го извадя,че днес мисля да го варя.😊

# 174
  • Мнения: 2 152
H.o.p.e.,няма проблем, трябва да стане - при мен най-добрият резултат се е получавал с цяло парче месо, добре мариновано, за да е сочно
katiABV, наистина напиши малко повече за кренвиршите....
и с тези опаковки ме заинтригувахте, ама като гледам как ги продават - примерно за в къщи ще ми трябват 20-а метра, а май ги продават с километри ...

# 175
  • Мнения: 596
Батето,благодаря,надявам се да стане нещо,днес ще се запася с големи игли,че не знам дали се маринова хубаво моето парче.Ще покажа,ако е добър резултатът.😊

# 176
  • Мнения: 1 894
И ние най-много харесахме шунка от цяло парче бут.

# 177
  • София
  • Мнения: 17 652
Благодаря! На сайта споменават само някакви целулозни за кренвирши, на които обаче страницата липсва;  тези найлоновите кои са? Или да питам утре някой по скайп?
Упс, погледнах пак - вероятно полиамидните имаш предвид?

Да, полиамид.

# 178
  • София
  • Мнения: 17 652

Телешките кренвирши изглеждаха чудесно преди варенето (по=късно ще пусна снимки, че ги изгубих  къде са...  Blush) - и пълен провал при всички опити за температурна обработка. Много мляко глътнаха, ама наистина много - и после се разслоява. С пилешките ставаше, но с телешко-свинските се провалихме.


Мога ли да ви помоля да споделите по-подробно технологията и пълната рецепта за да я обсъдим заедно и да се опитаме на намерим грешката.


http://kikikati.snimka.bg/cooking/shunki-i-mezenca.887509.36693463


От тук до края са снимките - на обвивките, на сместа (с правилната консистенция е, но за да стане достатъчно мека глътна ОГРОМНО количество мляко), пресата, всичко - до напълнените кренвирши, но без тези след температурна обработка, те сбяха позор и не сме ги смимали

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 20:40 от bubanka

# 179
  • София
  • Мнения: 8 499
Лично мен линка не ме допуска да видя снимките.
Освен това исках да прочета рецептата, както и информация от коя част на животното е месото.

Я да видим така дали ще тръгне

=http://kikikati.snimka.bg/cooking/shunki-i-mezenca.887509.36693463

Да тръгна!

Общи условия

Активация на акаунт