Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 3

• 154 600
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
  • София
H.o.p.e.,няма проблем, трябва да стане - при мен най-добрият резултат се е получавал с цяло парче месо, добре мариновано, за да е сочно
katiABV, наистина напиши малко повече за кренвиршите....
и с тези опаковки ме заинтригувахте, ама като гледам как ги продават - примерно за в къщи ще ми трябват 20-а метра, а май ги продават с километри ...

1 шпилка можеш да вземеш - аз първия път 1 взех.

# 181
  • София
Лично мен линка не ме допуска да видя снимките.
Освен това исках да прочета рецептата, както и информация от коя част на животното е месото.

Я да видим така дали ще тръгне

=http://kikikati.snimka.bg/cooking/shunki-i-mezenca.887509.36693463

Да тръгна!

Хм, може щото съм логната нещо...

70:30% телешко:свинско бяха, ама от коя точно част... не съм сигурна.  Blush Blush И сигурно над литър мляко. Просто иначе сухо беше. А с пилешкото отиде към 100на г за кг (млякото, де) - точно както се полага и после при варенето всичко беше наред.

# 182
  • София
...

70:30% телешко:свинско бяха, ама от коя точно част... не съм сигурна.  Blush Blush И сигурно над литър мляко. Просто иначе сухо беше. А с пилешкото отиде към 100на г за кг (млякото, де) - точно както се полага и после при варенето всичко беше наред.
[/color]

А колко яйца турихте? И какво е теглото на месото?

# 183
  • София/Варна
 tiptoe
Наглеждам ви от първата тема и чаках да узрея за идеята да си купя собствен шунковар Simple SmileВчера ми пристигна тенекийката и тия дни ще дебна доставката на прясно свинско в кварталната месарничка. При успех непременно ще пусна снимки Simple Smile

# 184
tiptoe
Наглеждам ви от първата тема и чаках да узрея за идеята да си купя собствен шунковар Simple SmileВчера ми пристигна тенекийката и тия дни ще дебна доставката на прясно свинско в кварталната месарничка. При успех непременно ще пусна снимки Simple Smile

Ще чакаме с нетърпение. Щом се прави с мерак, няма как да не стане.

# 185
  • Великобритания
едно бързо въпросче , дано има кой да отговори
заредила съм шунковара с пилешка смес - кайма и месо от бутчета
трябва ли 48 часа да се изчака или може и по малко ..досега е престояла около 38-40 часа

# 186
  • София
едно бързо въпросче , дано има кой да отговори
заредила съм шунковара с пилешка смес - кайма и месо от бутчета
трябва ли 48 часа да се изчака или може и по малко ..досега е престояла около 38-40 часа

Едва ли 8 часа ще са толкова фатални. Пък и пилешкото месо е по нежно и по бързо се обработва.

# 187
Дерзай без да се притесняваш и чакаме.....

# 188
  • Великобритания
сложила съм я , и аз чакам хиихи

# 189
сложила съм я , и аз чакам хиихи

bouquet

и не пропущай снимковия материал ....

# 190
  • София
...

70:30% телешко:свинско бяха, ама от коя точно част... не съм сигурна.  Blush Blush И сигурно над литър мляко. Просто иначе сухо беше. А с пилешкото отиде към 100на г за кг (млякото, де) - точно както се полага и после при варенето всичко беше наред.
[/color]

А колко яйца турихте? И какво е теглото на месото?

Не съм слагала яйца изобщо, а теглото... 2 кг общо. Ама много му дойде млякото.

# 191
  • София

Една бутова шунка от мен, от цяло парче.

# 192
Много добре  bouquet

# 193
  • Великобритания
идвам да се похваля , че шунката се получи много добре
значи първия ми неуспешен опит го отдавам на бързането , напълних шунковара , веднага го сложих да се вари и след това веднага изкарах .. нямах търпение - и резулатат беше русенско варено хахаха .. изяде се ама с бъркани яйца
вчерашния беше вече както си трябва , със зреенето , варене и после охлаждане
ето резултата - малко е кофти снимката , сори

вече я няма де , дадох и на детето ,  и тя си хапна един дебел резен
сега друг въпрос имам - трябва ли приготвеното месо да зрее в шунковара , или може и в друг съд ?

# 194
  • София
...
сега друг въпрос имам - трябва ли приготвеното месо да зрее в шунковара , или може и в друг съд ?

Зреенето се съчетава с уплътняването (от пружината на шунковара). Ако си намерите подходящ съд с който са притискате с някаква тежест отгоре, няма проблем, зреенето да се осъществи и извън шунковара.

Общи условия

Активация на акаунт