Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 3

  • 146 894
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 10 503
Направих пилешката шунка и да кажа, че тя най-ни хареса. Ароматна, вкусна, екстра е, обаче от половин доза излезе едно калъпче с височина няма и 4 пръста, абсолютно губене на време Naughty

# 31
  • Мнения: 2 152
Направих пилешката шунка и да кажа, че тя най-ни хареса. Ароматна, вкусна, екстра е, обаче от половин доза излезе едно калъпче с височина няма и 4 пръста, абсолютно губене на време Naughty

Е, ама ти направи повечко - защо залагаш мъничко - след ден два пак и пак повече  newsm78
и за да не празен поста ми - да си покажа последното творение БЪРСАК от свинско врат


# 32
  • Варна
  • Мнения: 709
Да е честита и вкусна новата година! Идвам да се уча от големите! Страхонти неща показвате.

# 33
  • Мнения: 2 152


ето и един деликатес от свински врат





кайзерован свински врат вече и с рецепта и начин на правене

# 34
  • Мнения: 2 152
В тоя студ изобщо не е за шунки и шунковари, а си е за други мезенца
Та да взема да подбутна темата с един нов деликатес сушен деликатес от свински гърди


# 35
  • София
  • Мнения: 302
Ммммм, не съм много съгласна Simple Smile
Преди 2 седмици аз съвсем небрежно си поръчах един шунковар от немския амазон (за 21.90 Е), та чакам да ми го  донесат днес, утре. Та поизчетох темите, уж разбрах технологията и избрах рецепти, ще пробвам и ще кажа Sunglasses

# 36
  • Мнения: 2 152
Честито и ще чакаме резултати!

# 37
  • Мнения: 12
Здравейте и поздравления за темата и за вкусните резултати на всички активисти:))

До скоро не ми се вярваше да е възможно приготвяне на домашна шунка и откакто разбрах, мира нямам да приготвя на децата, които я обожават. Само се чудя кой от моделите да избера, затова моля за препоръка. От описаните на сайта на бати Мити разбирам, че е по-добре месото да се вари в собствен сос, а не в плик, а такива са моделите на Тескома и АВ Гиегер, съответно от пластмаса и алуминий.

Дали случайно някой от вас не е попадал на уред от стомана, к. да приготвя без да са необходими пликове.

Познати ли са ви тези модели и можете ли да препоръчате някой от тях?

http://www.amazon.co.uk/Kitchen-PRESSURE-COOKER-Cookers-Stainles … JGQEFEHE8DFSBH9R2

http://www.amazon.co.uk/MAKER-tenderloin-THERMOMETR-HOMEMADE-FRIDAY/dp/B016TOQ2AW

Сашо Башо, а вие в кой модел приготвяте описаните деликатеси?

Предварително благодаря!!

# 38
  • Мнения: 12
Ммммм, не съм много съгласна Simple Smile
Преди 2 седмици аз съвсем небрежно си поръчах един шунковар от немския амазон (за 21.90 Е), та чакам да ми го  донесат днес, утре. Та поизчетох темите, уж разбрах технологията и избрах рецепти, ще пробвам и ще кажа Sunglasses

Може ли линк към модела?

# 39
  • София
  • Мнения: 302
Снощи сложих базовата рецепта половин доза, скоро ще видим какво става...
marygi на лично ти го пратих... моята е Tescoma пластмасовата.

# 40
  • София
  • Мнения: 7 874
...

Познати ли са ви тези модели и можете ли да препоръчате някой от тях?

http://www.amazon.co.uk/Kitchen-PRESSURE-COOKER-Cookers-Stainles … JGQEFEHE8DFSBH9R2

...

Аз работя с този.

# 41
  • Мнения: 2 152


Дали случайно някой от вас не е попадал на уред от стомана, к. да приготвя без да са необходими пликове.

Познати ли са ви тези модели и можете ли да препоръчате някой от тях?

http://www.amazon.co.uk/Kitchen-PRESSURE-COOKER-Cookers-Stainles … JGQEFEHE8DFSBH9R2

http://www.amazon.co.uk/MAKER-tenderloin-THERMOMETR-HOMEMADE-FRIDAY/dp/B016TOQ2AW



И двата модела с метални и подходащи за работа без пластмасов (полиетиленов) плик.
и двата модела съм ти показал ЕЙ ТУКА - за шунковарите

# 42
  • Варна
  • Мнения: 709
...

Познати ли са ви тези модели и можете ли да препоръчате някой от тях?

http://www.amazon.co.uk/Kitchen-PRESSURE-COOKER-Cookers-Stainles … JGQEFEHE8DFSBH9R2

...

Аз работя с този.

И аз работя с този.

# 43
  • София
  • Мнения: 472
До 26.01 може да поръчате от тук. Моят е същият и съм доволна. Само дето не съм доволна от качеството на месото и последната шунка нещо не върви.
http://goldensales.bg/catalog/product/view/id/756840/category/8264/
Поразгледайте - има и други интересни нещица.

# 44
  • Мнения: X
Здравейте,

Не ви следя много изкъсо и ще си позволя да задам един въпрос. Макар да погледнах рецептите не успях да намеря дали някой се е пробвал с цяло парче месо. Моят шунковар е на Тескома. Имам малко хубаво свинско контра филе. Иска ми се да пробвам дали може да се получи нещо подобно на варените филета по магазините. Някой дали е правил, пробвал или поне виждал рецепта за такова нещо?

Общи условия

Активация на акаунт