Православни пости 2016 година

• 156 134
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 105
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Прости ми, че ти се меся, но помислете да ходите не всяка събота, а всяка неделя на църква, тъй като това е най-празничният ден във всяка седмица - в неделя Иисус Христос възкръсна и всека неделя от годината в църквата се припомня това - в неделя сутрин литургията винаги е празнична

# 106
Добро утро и честит празник на всички жени!
От вчера и аз започнах с постите. Темата е невероятна и много полезна за тези като мен, които ще им е за първи път. Имам да изчитам стари теми и ако има нещо неясно ще питам. Лек и приятен ден на всички.

# 107
  • София
За хляба по време на постите - на етикетите понякога се посочва, че съдържа ензими. Възможно ли е да са от животински произход?

# 108
  • София
За хляба по време на постите - на етикетите понякога се посочва, че съдържа ензими. Възможно ли е да са от животински произход?

НЕ! Не се вманиачвайте толкова - обърнете внимание повече на духовната част на поста!

# 109
И аз започнах постите. Желая лек пост на всички, а на тези, които празнуват днешния празник желая хубав празник.
От темата научих, че до края на седмицата може да се яде риба. Това не го знаех.

Готвила съм тази леща със зеле, като не добавям никакво пушено месо. Няма нужда от него.
http://www.bonapeti.bg/recepti/Supa-ot-leshta-i-kiselo-zele/
Тази рецепта е като зеле със фасул.

Последна редакция: вт, 08 мар 2016, 10:16 от ябълка

# 110
  • В царството на игрите:)

НЕ! Не се вманиачвайте толкова - обърнете внимание повече на духовната част на поста!
Ох, дядо Хаджия и на мен това ми се искаше да кажа..Вманиачаваме се в такива дребнавости, че покрай лудото четене на етикети, изтърваме основното и по - важното!
Поста заприличва на допълнително обучение по биология, химия, ботаника и т. н. Mr. Green

# 111
Това (четенето на етикети) не е самоцел. В общият случай. Търсенето на информация може на някой да се стори натоварващо и излишно, за други е нужно и важно. Отвратително е чувството, когато разбереш, че от незнание си сложил в устата си нещо, което си се стремил да избягваш.
Поста все пак е пост и на плътта.

# 112
  • София
... Отвратително е чувството, когато разбереш, че от незнание си сложил в устата си нещо, което си се стремил да избягваш.

Да и на плътта, но не само за нея. А що се касае до незнанието, съм слушал, че то е простено  и че не се наказва (и не е грях) нарушаването на пост, когато това е извършено по незнание, принуда или насила.

# 113
Моля да ми обясните как трябва да се изповядам преди Поста и кога.Благодаря предварително!

# 114
  • София
Моля да ми обясните как трябва да се изповядам преди Поста и кога.Благодаря предварително!

Има отделна тема за православието, където се обсъждат тези теми. Въпреки това, моето категорично мнение е да отидете при някой свещеник и той съобразявайки се с вас да ви определи точно кога и как да се изповядате.

# 115
  • София
Много интересна статия! Препоръчвам Ви я!

ДЕСЕТ ПРАВИЛА ЗА ВЕЛИКИЯ ПОСТ

# 116
  • в огледалото на живота
Благодаря! bouquet

Може ли някой да ме насочи с линк към темата за Православието?

# 117
  • София
Благодаря! bouquet

Може ли някой да ме насочи с линк към темата за Православието?

Православието като начин на живот 5

# 118
  • в огледалото на живота
дядо хаджия,благодаря!

# 119
  • София

Това (четенето на етикети) не е самоцел. В общият случай. Търсенето на информация може на някой да се стори натоварващо и излишно, за други е нужно и важно. Отвратително е чувството, когато разбереш, че от незнание си сложил в устата си нещо, което си се стремил да избягваш.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт