Православни пости 2016 година

• 156 934
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 360
Днес направих едни интересни палачинки - в оригиналната рецепта има яйце и кисело мляко, но аз ги замених с 1 суп.лъж.ленено семе и 1 ч.л. чиа, накиснати за половин час във вода, и с малко бадемово мляко.

Станаха много вкусни и питателни.
И както можеше да се очаква - втората палачинка стана по-вкусна и компактна  Grinning.

Рецептата (за две палачинки):
2 суп.л. меко домашно тофу, 1 кафена чаша бадемово мляко (непрецедено), 6 суп.л. овесени трици, щипка-две бакпулвер, сол. В бадемовото мляко слагам по 1-2 фурми за вкус и аромат. И съответно заместителя на яйцето - лененото семе и чиата. Кокосово масло за намазване.

Оригиналната рецепта, която можете да ползвате извън поста:
Скрит текст:
Някои я наричат Дюканска пърленка.
Продуктите за една пърленка:
1 яйце, 1 суп.л.кисело мляко, 1 суп.л.извара, 3 суп.л.овесени трици, щипка бакпулвер, сол - който обича.

# 361
Паначинките вкъщи правим постни само с вода, брашно, олио и шипка сода, сол, захар по желание.

# 362
Отчет от последните дни - снощи децата направиха табуле по марсилски - с кускус вместо булгур, червена чушка и стафиди. Гъби с фиде на тиган/уок/ вместо ориз. Макарони с 4 вида запържени зеленчуци - лук, морков, тиквичка, четвъртият варира, обикновено гъби.

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 14:18 от Tiger Lily

# 363
  • София
Днес ризото с гъби и много пресен лук,и зелена салата.За утре и понеделник, сухи червени чушки, пълнени с булгур и домати, и пак салата. Имам и няколко парчета тиквеник. Купих си и червена леща, но не знам как да я сготвя. През седмицата ще разровя за рецепти. Хубав уикенд!

# 364
  • по пътя
kamelia741, червената леща се готви много лесно, сварява се по-бързо от другата. Много върви с индийски подправки овкусена( имам такъв микс от Лидл), тя и без това е малко екзотична.

# 365
Аз ще правя днес кюфтета от червена леща и булгур  http://www.bonapeti.bg/recepti/Kyufteta-ot-chervena-leshta-i-bulgur/
Правих ги на коледните пости ,много се харесаха на всички ,дори на злоядото ми дете.
Ако някой реши да изпробва рецептата да кажа,че като ги оформя ги овалвам в царевично брашно защото иначе ми се раздробяваха .

# 366
  • София
kriani,Lunno momi4e, Hug благодаря ви за рецептите! Кюфтета изглеждат вскусни! И аз ще направя, но в края на седмицата. Хубава неделя!

# 367
Лесно и засищащо подходящо за пости

Маслини с ориз и фъстъци

# 368
  • София
Направих салата от лимец с печени чушки, настъргани моркови, зелени маслини и заляти със сока на лимон.
Сготвих зеленчуково къри от картоф, морков, лук , тиквичка, гъби и грах.
По желание на домашните направих и домати с ориз.
Ако ги хапна тази седмица ще направя и лапад каша с тофу.

# 369
Здравейте ,вчера правих ориз с гъби,днес салата от нахут с чесън и моркови,супа от коприва с картофи и за десерт любимият ни ябълков щрудел с грис.
При интерес към щрудела ще дам рецепта имам и снимки  Simple Smile

# 370
Здравейте ,вчера правих ориз с гъби,днес салата от нахут с чесън и моркови,супа от коприва с картофи и за десерт любимият ни ябълков щрудел с грис.
При интерес към щрудела ще дам рецепта имам и снимки  Simple Smile

Чакаме рецептата!  Hug

# 371
А ние днес сме на супа от лапад, булгур,гъби и картофи. За утре мисля да приготвя червена леща. Хареса ми рецептата за кюфтета от червена леща, но могат ли да се приготвят във фурната за по здравословно????

# 372
На мен ми е интересно, червената леща, не се ли разкашква като се вари, как я прецеждат после?

Пека баница, с варен ориз, маслини, коприва, пресен лук. Надявам се да не се окаже недоразумение.  Laughing

# 373
  • София
На мен менюто ми е едно и също няколко дни- сутрин филия с хумус, или мед,на обяд геврек, вечер-голяма  зелена салата с царевица, маслини и една филийка хляб. Нямам време нищо да си сготвя. В събота ще приготвя разни работи. Мисля, и един сладкиш да спретна.Нещо ми се върти мисълта, около една грис халва. Embarassed

# 374
Да споделя опит с пълнени гъби, много вкусни и ароматни станаха.
Не давам пропорции, то няма и особена нужда.
Пълнежа е от хлебни трохи (галета), мазнинка и сол. Напълних гъбите до края на шапката. Пекох не повече от 15 минути. За това време пълнежа направи коричка. Поръсих със ситно нарязани пера зелен лук, пресен джоджен и 1 скилидка пресован чесън. Върнах във фурната без да допичам, просто да се "стоплят" зеленийките. Трохите бяха поели отделеният сок от гъбите. Мммм, чудничко стана  chef.

Общи условия

Активация на акаунт