Православни пости 2016 година

• 156 935
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 555
Да, всичко може Simple Smile.

Скрит текст:
Утре няма да мога да ви поздравя с празника, ще съм на път.
За това днес искам да ви пожелая на всички - Бог да е с вас с всичко, по молитвите на нашата Пресвета Майчица, да ви дарува със здраве и слънчеви дни.
Светъл празник на всички желая!

# 556
Благодаря, ЖДК!!!

Аз не правя плавен преход, гледам само да не преяждам. И за всеки случай превантивно пийвам една мъъъъничка ракийка за аперитив.

# 557
И аз не съм правила плавен преход досега при постенията (то не че съм ги изкарвала без леки прегрешения). Просто ям по помалко, защото храната с животински произход е по- тежка от растителната. Утре смятам да закуся с домашна баница, защото това ми е любимото ядене и смятам, че си заслужавам почерпката. Изкарах си постите безукорно  Party

# 558
  • София
Аз пък докато съм в пости само се заканвам. Само да свършат постите това ще ям, онова ще ям, не знам какво си ще ям, па като свършат постите ... нищо.

# 559
  • където мечтите се сбъдват

Аз пък докато съм в пости само се заканвам. Само да свършат постите това ще ям, онова ще ям, не знам какво си ще ям, па като свършат постите ... нищо.
Joy
Честит празник!

# 560
Честит празник! Който възнамерява да посети днес някое свято място нека сподели, та и ние, работещите, да съпреживеем този хубав ден  baby_neutral

# 561
Аз искам да ви питам правите ли някакъв плавен преход към общата храна след постите,че човек може да си докара и здравословни проблеми?
Разбира се Peace Отначало включвам млечни продукти (1 или 2 дена, да свикне организма отново с животинските продукти) и най-накрая е месото (като най-трудно смилаемата храна).

# 562
Честит празник !
Аз преход май не правя , и сега в момента обмислям какво да приготвя за вечеря , все пак празнична да е .

# 563
  • Стара Загора
И аз не правя преход, защото след постите следва някой празник и си приготвяме празнична трапеза.Но пък аз никак не прекалявам с количествата особено след пости. Peace.Въпрос на мярка е

# 564
  • София
Напомням, че най-близкия строг пост е на 14-ти септември!

# 565
Честит и благословен празник - Въздвижение на честния и животворящ Кръст!

Според Типика днес е ден на строг пост.
Менюто е повече от скромно -
Коливо - варено жито със сушени плодове (осветено в храма).
За обяд (и вечеря) - Варен нахут със салата от печени червени чушки, патладжан и домат, подправени със сол, малко ябълков оцет и няколко зелени маслинки за аромат. Супер вкусно!

# 566
Честит празник! Ние похапнахме ръжени сухарчета, бърза манджа с картофи и зелен фасул и индийски подправки, банани, грозде, домати, такива неща.

# 567
  • в огледалото на живота
Да побутна темата,наближават Коледните пости  Heart Eyes

# 568
  • София
Има няма две седмици.

# 569
Да, честно казано ги чакам с нетърпение. Имам нужда от пост.

Общи условия

Активация на акаунт