Православни пости 2016 година

• 156 934
  • 1 157
  •   1
Отговори
# 720
  • София
 Благодаря! Simple Smile

# 721
  • Стара Загора
Днес сме на празена каша за вечеря, ориз със зеленчуци беше обяда.Сега започвам тиквеник за утрешната закуска  Hug

# 722
  • София
Има хранителна мая, която замества по някакъв начин кашкавала. Но дядо хаджия може да каже повече за нея.

Както вече написахте хранителната мая е овкусител. Трябва да си намерите според мен тофу, за го пасирате с малко соево мляко да стане на гъста каша, добавяте хранителна мая и с получената смес правите пицата.

# 723
Аз пък за вечеря сервирах нахут. Добре, че по магазините го предлагат в буркани, та се приготвя за нула време.

Последна редакция: пт, 18 ное 2016, 12:11 от elito_bu

# 724
Приготвих варен булгур с праз, спанак и гъби. Ядем го , къде ще ходим. За утре съм накиснала нахут, ще пробвам да направя фалафели и борш супа.
Открих в Лидл течен шоколад с ментов аромат без нищо млечно. 2,99лв/200 гр Deluxe  или нещо такова. От тази серия има и с чили вкус, как ги измислят..  newsm78
От свекърва ми знам едно чудесно мазило. Тя го прави на Бъдни вечер . Срединка от хляб се накъсва, добавя се олио , сол, счукани орехи и счукан чесън. Разбърква се, престоява няколко часа и е готово за ядене.

# 725
  • София
didanka ,  това мазило ми прилича на сос Скордаля. Много е вкусен  Simple Smile . В ЛИДЛ има и един натурален шоколад, който седи на щанда със захарта, ванилията, бакпулвера и т.н. Води се за готвене, 200 грама е и струва малко над 2 лв. Чудничък   Grinning

# 726
  Аз вчера купих такъв, дето се води за готвене, само че от кауфланд. Не ти ли идва много твърд newsm78

# 727
  • София
Не ми пречи. Оставям го да се разтопи в устата Simple Smile.  Кауфландския не съм го пробвала, в интерес на истината.

# 728
  • Sofia
От свекърва ми знам едно чудесно мазило. Тя го прави на Бъдни вечер . Срединка от хляб се накъсва, добавя се олио , сол, счукани орехи и счукан чесън. Разбърква се, престоява няколко часа и е готово за ядене.
Това и аз го правя винаги на Бъдни вечер. Казва се селски хайвер, доколкото знам. Аз му слагам и малко мед. Хлябът трябва да е черен. Чудесно става.

# 729
Въпрос към постещите с повече опит - с какво замествате кашкавала. Децата искат пица това че ще е без месо не е проблем но отгоре ако няма кашкавал не знам дали ще я одобрят. Другият вариант е за тях да бъде с кашкавал а аз да си направя отделна. И без това тях не задължавам да постят само ако имат желание.

http://lifestore.bg/bg/violife

# 730
didanka ,  това мазило ми прилича на сос Скордаля. Много е вкусен  Simple Smile
Не съм пробвала този сос. Мазилото става много гъсто и се маже с нож. Да, хлябът трябва да е черен. Правила съм го с всякакъв, само да е поне на 2-3 дни, за да не стане глетаво.
За моето шокочудовище купих Линд 70%, няма млечни вътре. И още 2 бурканчета от лидълския. Дано му стигнат до 25.12  Embarassed

# 731
  • Стара Загора
Звучи много апетитен соса,мисля  да го пробвам довечера.Обяда ни беше леща.
Дайте идеи за макарони- обичам ги с масло и сирене!Някакъв заместител- тофуто не ми харесва на макарони ?

# 732
  • в огледалото на живота
Звучи много апетитен соса,мисля  да го пробвам довечера.Обяда ни беше леща.
Дайте идеи за макарони- обичам ги с масло и сирене!Някакъв заместител- тофуто не ми харесва на макарони ?
Без кашкавала:
http://www.zajenata.bg/вегетариански-спагети-recepta2132.html

# 733
Аделинда, благодаря за сайта, продуктите са много интересни и подходящи, но за съжаление не съм от София или Пловдив.

# 734
  • Sofia
С гъби, чушки и доматен сос. Със сос песто, поръсени с ядки и/или семена.

Общи условия

Активация на акаунт