Хеликобактер пилори

• 152 743
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! От неделя насам съм със сутрешно гадене, без болки, без повръщане, без дразнене от различни храни, без киселини. Започнах да хапвам оризовки сутрин и ми се разкарва, след това пак се завръща гаденето. Така съм до обяд и след обяд нищо ми няма и се чувствам перфектно. Никога не съм имала проблеми със стомаха. В четвъртък, вчера отидох на лекар и той веднага ми назначи кръвно изследване за Хеликобактер. Днес излезе, че съм положителна за бактерията. Другата седмица ме изпраща на рентген с каша, за да се види какво е положението. Благодаря на всички за информацията! Ще следя темата.

# 136
При мен хеликобактера също започна с гадене, което премина в болки в корема.
Кръвният тест е доста неточен за откриване на бактерията. Препоръчвам ви да си направите количествен тест във фецес, който има 95% точност

# 137
Здравейте група,преди 20 дена отидох пак при доктора и като му казах,че отново е положителен теста ми,той веднага ми изписа нови антибиотици,но този път на своя глава отказах,отидох при друга лекарка и тя ме посъветва да не бързам,върна ми контролога и изерит ми изписа,пих от лекарктвото на г-н Димитров,преди това,мисля,че ми е помагнало и то,но видимо отпаднах,свалих килограми,беше ми доста лошо и тука се намеси Ани,за която писах..тази жена е като лекар,знае всичко,спря ми диетата от доктора,каза ми какво да ям,пия и т.н.взех си 2 шишета с флоравит Е-воден и едно маслен разтвори,каза ми да си взема пробиотизи,които космонавтите пият и т.н,всичко,което ми каза го взех,пиех го 20 дена и чудото всякаш стана,днес си пуснах теста(фецес),отрицателен е,но стомаха ме боли и сякаш ме дупчят с игли...явно тази гад си е постигнала целта гастрит или язви,сега продължавам да си пия флоравита по заръка на Ани и тя ме консултира за оставащото лечение,естествено ме посъветва да отида и на лекарката да и кажа и да ми даде нещо за болките,но продължавам с билковото лечение,така,че пробвайте,вземете си хебака,флоравита и търпение не става бързо,даже немога да повярвам и след месец пак ще пусна изследване за по-сигурно,но за мен това е пътя,стига толкова антибиотици и само да ни тровят.Дотук лечението ми излезе 2000 лв,а никой нищо не ми обясни подробно за хеликобактера от лекарите,само рецепти,а всичко,което причинява тази бактерия,ми го обясни тази прекрасна  жена,така,че несе предаваме и ако иска някой да ми звънне ако му трябва нещо за информация по което и да е време н.п.

# 138
От всичките алтернативни лечения , кои до сега са дали резултат? Може ли някой да сподели?

# 139
За антибиотици незнам,2 курса с тях минах и ефект никакъв,за хомеопатия съм писал,чети по внимятелно

# 140
Здравейте!След гастроскопия преди 15 дни, от биопсия и бърз уреазен тест се изолира хп.Предписан препарат Pylera, в Бг не се продава,взех го от Австрия на космическа  цена.Форумните мнения обаче ,за действието на лекарството силно ме разколебаха.Има ли сред вас хора,които са го пили?
Моля,споделете всичко около лечението.Благодаря ви!🤗

На мен ми го изписаха, като след гастроскопия и вземане на биопсия ми откриха ХП. Докторът предписа 4 пъти по 3 хапчета на ден. Изпих ги, но казаха, че е все още рано за изследване, към края на март ще отида. Трябва да не съм вземала поне 10 дни никакви лекрства за стомах от рода на Омепразол.  Ще видим.
Като ви чета, при мен, слава Богу нямаше гадене и повръщане, а ужасни киселини, заради тях отидох на преглед.

# 141
И при мен само киселини и болката в корема беше и след като го откриха юни,до сега все се боря,след лечение с АБ затихваше и после пак се връща,дано не си като мен и успех

# 142
Съмнявам се, че съм постигнала успех. Когато не взема преди обяд таблетка омепразол, киселините  прииждат с пълна сила. Чудех се дали някой е пил този пробиотик?

https://pro-viotic.eu/BG/item/5362

Някакви мнения, отзиви?

# 143
  • София
Излъгах се да го пия. Прерових целия интернет как и колко време се приема, защото на опаковката не пише, а хич не е евтин. Приемах го месец и открих това https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/29504209/ И го спрях. Не усетих и никаква промяна в състоянието си. Междудругото в уикипедия пишеше, че действа срещу ХП като рекламираха активно. Към днешна дата този текст липсва. Правете си изводите!

# 144
Не си давай парите за този продукх,аз 4 месеца го пих,само,че в хартиена опаковка и даже пих и този,който дават за ХП,25 лв е цената му,смятай кви пари на вятъра дадох за него

# 145
Лансопрол е по-добър за ХП от Омепразол. Има научни изследвания. Отделно има и антибиотични лечение за ХП.

# 146
Това са инхибитори,намалят киселината в стомаха,а другото е пробиотици и някои в зависимост от количеството бактерии,успяват да се справят с бактерията и без АБ

# 147
Не съм го пил,за лечението,може да прочетеш от постовете ни кви мъки са с тази гад,аз вече 10 месеца се боря с нея и все тя  печели,пожелавам ти да се оправиш с първия си прием на антибиотика,че много трудно,скъпо и продължително е лечението,за цената не се жалвай,ефект да има...до сега съм похарчил над 1300лв,за лекарства,добавки и по лекари.Успех и споделяй как протича лечението
Може ли координати на Ани?

# 148
Въпрос, след като съм излекувал хеликобактера възможно ли е да се появи Рефлукс? Жестоки киселини имам , означава ли че хеликобактера си е заминал вече?

# 149
И да и не,може още да го имаш,защото бактерията точно това прави,ако си го уморил това са последиците,тяка,че без тест да си направиш,вяма как да знаеш,пий си ИПП,те намаляват киселината в стомаха,при мен рефлукса ме изгаряше и като се оригвах,ми се връщаше стомяшното садържимо,както вече писах,взех си от ХЕБАК-течния и на 3,4 ден се подобри значително,а после изчезна напълно

Общи условия

Активация на акаунт