Хеликобактер пилори

• 152 494
  • 770
  •   1
Отговори
# 330
Candela, аз приемам и Нопаза,  но в понеделник съм пак при гастрото да видим дали ще правим гастросопията, че тези болки от 24/7 не ги издържам вече. Карам на препечени филийки със сирене вече две седмици, и чат-пат брололи. Хапнали нещо друго и болката ства двойна.
Броколито е чудесна храна, но за здрав стомах и черва. Даже го дават при превенция срещу хеликобактер. Миналата година и аз бях в това, което преминавате. От малкото неща, които ядях бяха рохки яйца, варени или бъркани и много авокадо. Всички тук пишат само за пробиотици. Антибиотиците съсипват червата, лично аз за година изпих шест антибиотика. Добре е за дебелото черво да се взима ентерол, два пъти по едно хапче.
След незнаен брой пробиотици, минах на български пробиотик, взимам го от магазин за млечни продукти на ЛБ

# 331
Gastroskopiqta se pravi,za da se ustanovi ima li uvrejdane ot baktwriqra....qzva,gastrit i t.n.prepora4itelna e za otkrivane na ranen stadii na uvrejdaniq po ligavicata na stomaha

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 12:47 от AnMary

# 332
Гастроскопията няма връзка с бактерията. Бактерията се открива с няколко др теста.
Гастроскопията установява състоянието на вътрешните органи, а дали се увредени точно от тази бактерия или не...божа работа

# 333
Гастроскопията няма връзка с бактерията. Бактерията се открива с няколко др теста.
Гастроскопията установява състоянието на вътрешните органи, а дали се увредени точно от тази бактерия или не...божа работа
По време на гастроскопия се взема от няколко различни места материал и се изследва хистологично, който показва има ли хеликобактер или не.

# 334
Интересно, защо си причинявате гастроскопия, като има далеч по безобидни тестове за установяване на бактерията. Че и по-евтини.
Не знам дали обръщате внимание, но при вземане на проби се нарушава лигавицата, а това може да докара още по-големи проблеми.

Но всеки си има глава на раменете

# 335
Гастрото се плаща от касата, не са ме осведомявали за други методи, нито са ми давали избор. С упойка нищо не се усеща.

# 336
Нещо интересно по въпроса с инфекцията с хеликобактер
https://aloha.bg/mobile/news/details?Id=226&langId=1

# 337
Здр група,при мен пак се върна гадината след 6 месеца свобода,същите симптоми както преди,веднага взех Хебак,за 7 дни я изчисти с по-високо доза от първия път,който се лекувах с него,понеже някой "колеги" ме упрекнаха,че съм правил реклама ето и тестовете
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 06:57 от AnMary

# 338
При лечението с антибиотици нали се прави изследване 1 месец след края на лечението. Да не те плаша, ама за по-сигурно си го направи и след 3 седмици.

# 339
При лечението с антибиотици нали се прави изследване 1 месец след края на лечението. Да не те плаша, ама за по-сигурно си го направи и след 3 седмици.
Само, че Ники не се е лекувал с антибиотици, а с хебак

# 340
Няма как да ме уплашиш,защото 1 година,се лекувах от тази гад и съм пробвал всичко,което може са я умори,лекарства и добавки от Германия,Англия,Норвегия,Турция,България....никакав ефект,лекарите отказваха да ме лекуват вече,всечко пробваха и казват,ще чакаме

# 341
Няма значение, че не са пити антибиотици - пак трябва да се изчака месец.
Дори ако само се пият инхибитори на протонната помпа или хапове за киселини пак трябва да се изчака.

# 342
Няма значение, че не са пити антибиотици - пак трябва да се изчака месец.
Дори ако само се пият инхибитори на протонната помпа или хапове за киселини пак трябва да се изчака.
нищо общо няма едното с другото,ипп се пие за да намали силата на ст.киселини и да не действат толкова силно соковете на стомаха,върху раните,които е направила бактерията,понеже тя се зарява в лигавицата и образучва рана като се храни

# 343
Никакви антибиотици не съм взимал,четете внимателно какво съм писал
Четем, четем внимателно, то само като ти видя ника и ми е ясно за кое лекарство пишеш. Исках да кажа, че щом след антибиотици се чака месец за изследвания, според мен е логично и при другите лекарства да се изчака. Явно веднага след лечение бактерията драстично намалява и в повечето случаи дава фалшив отрицателен резултат, затова след поне месец показва да не се е завърнала.
И все пак ти желая този път наистина завинаги да си се отървал от бактерията.

# 344
Точно така е. От лекар го знам и от опит.
След изпити антибиотици и продължение още повече от месец с ИПП пусках изследване, което беше отрицателно. 3-4 месеца по-късно отново положително.

Общи условия

Активация на акаунт