Хеликобактер пилори

• 152 616
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
Точно така е. От лекар го знам и от опит.
След изпити антибиотици и продължение още повече от месец с ИПП пусках изследване, което беше отрицателно. 3-4 месеца по-късно отново положително.
Вие четете ли,че не съм взимал нито антибиотици,нито ипп,нито пробиотици,а този ваш лекар,като моя,им дават като бонус възнаграждения за да изписват даден продукт от фарм.компании,вие си решете дали да се тровите с аб,но не ми обяснявайте неща които съм минал преди година,ако се върнете мнооого назад в групата,ще видете през какво съм минал,така,че "не слушай старило,а патило",и ако сте много "начетена",ще видите,че в световен мащаб,лекарите имат 3 етапа,на лечение с аб за хб пилори,да не ви дава Господ да минете и трите,както аз и лекаря Ви да повдига рамене и да казва нз вече какво да ти давам,така,че не спорете,при едни се изчиства с аб,от първият път,при други като мен около 10% е неуспешно лечението

# 346
Въпроса е как да не се заразим пак?

# 347
Въпроса е как да не се заразим пак?
ХБ е навсякаде около нас и аз нз как да се опазим и как пак се заразих въпреки драконовите мерки,които наложих,но с едно кафе от уличната машина и честито,тази гад е бича на 21 век

# 348
Е как от улична машина, там пък как се е появил?
И аз не знам как да се опазим, станала съм като Монк, навсякъде ми се привижда. Гледам хората, въобще не им пука. Ядат двама с едни прибори, други пият от една чаша или шише, като готвят опитват храната няколко пъти с един и същ прибор, какво ли не. Но и аз като продължавам да ходя по заведения и ресторанти, знам ли ги какво са правили. Искам си поне сламка за безалкохолното, носят ми я и са я хванали там, където ще потъне в напитката или сложена в подноса, който е застлан с някаква кърпа кой знае от кога. Въобще и моята не е лесна, хората ми се чудят как въобще забелязвам такива неща.Joy

# 349
Е как от улична машина, там пък как се е появил?
И аз не знам как да се опазим, станала съм като Монк, навсякъде ми се привижда. Гледам хората, въобще не им пука. Ядат двама с едни прибори, други пият от една чаша или шише, като готвят опитват храната няколко пъти с един и същ прибор, какво ли не. Но и аз като продължавам да ходя по заведения и ресторанти, знам ли ги какво са правили. Искам си поне сламка за безалкохолното, носят ми я и са я хванали там, където ще потъне в напитката или сложена в подноса, който е застлан с някаква кърпа кой знае от кога. Въобще и моята не е лесна, хората ми се чудят как въобще забелязвам такива неща.Joy
образно казано,в смисъл,че този,койго е заредил чашите може да е носител,отпиваш и си готов,така е пазиш се,но пак се появава

# 350
Но нали хеликобактерът се пренася чрез слюнка, той едва ли не трябва да ги облизал чашите. Всъщност може да е кихнал срещу тях.

# 351
Но нали хеликобактерът се пренася чрез слюнка, той едва ли не трябва да ги облизал чашите. Всъщност може да е кихнал срещу тях.
не само чрез слюнка се предава,а и да нее кихнал,може по много начини да се заразиш

# 352
Миналата година като хванах друга бактерия- шигела, а близките, които се грижеха за мен- не, бая се чудих. Четох, че примерно шигела също я има на много места, но се унищожава в стомаха от киселинността, а аз пиех бая ранитидин и подобни и явно бая си я снижавах
Чудя се как седят нещата с хеликобактер пилори. Какво да направя,за да се предпазя СЛЕД излекуването с антибиотиците? Какво е нужно за организма, зада не я завъжда?

# 353
Повишаване,на имунната система,защото тя е отслабена след АБ и прочие,и след лечението също продължава са е слаба,тя възпалява дебело черво,тънки и т.н.

# 354
И как точно? Имам и автоимунно заболяване, може даже да е заради бактерията. Не мога да приемам какъв да е имуностимулатор

# 355
# 356
Не видях отговор на въпроса си
Подобни статии съм чела бая, чела съм и по-научни на английски

# 357
Не видях отговор на въпроса си
Подобни статии съм чела бая, чела съм и по-научни на английски
отговора е навсякъде не можеш да се опазиш цял живот от нея и когато ти е отслабена имунната система,тя прогресира и започва да се развива,понеже е много издържлива в киселинна среда,организма се опитва да я пребори но тя става резистентна към почти всичко,дори и към АБ

# 358
Последният лекар, при който си правих гастроскопията ми каза, че задължително пак ще ми се появи ХБ. Миналата година, когато установих бактерията, пуснах тестове на мъжа ми и двугодишния ми син-и двамата бяха с ХБ над нормата.
Не мога да си представя, че няма да ги целувам заради ХБ, или да обеззаразявам всички прибори от страх.
Лекарят ми каза, че е важно лигавицата на стомаха да заздравее по време на лечение и да се вдигне имунитета, и че бактерията не е чак толкова страшна.

# 359
Ами след лечението е добре да се пият известно време пробиотици, да се ограничи сладкото...

Общи условия

Активация на акаунт