Професионални серии за коса - тема 95

• 57 298
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Бела, аз съм ги ползвала и двете, и са си кой знае какво, особено за смешната цена. Peace Много ми харесваха, подхранваха, подреждаха косата, не ми утежняваха изобщо. И макар, че съм с нормален косъм, розовото за фина коса ми харесваше повече. Даже наскоро се чудех дали да не подновя и него.

# 316
  • София

nad_tab, ти ползвала ли си на Рене и можеш ли да го сравниш с показания от теб?

О да, имаше период в който ми беше любим, но и той като прокараш ръка през косата се усеща, макар и много по-малко от другите.... един флакон по-спомен ми стигаше за 4-5-6 нанасяния, а този на Swell е мнооооооого икономичен, дават го за 65+ нанасяния, при мен стига за месеци.
Основната разлика е в компактността, икономичността и по-лесното използване. когато го използвам, само аз разбирам...  аерозолните шампоани имам чувството че се разнасят из цялото помещение, като пръскам  newsm78

Някой има ли отзиви за Matrix Biolage Exquisite или за Matrix Biolage Exquisite? Първото е подхранващо масло за всички видове коса, второто е укрепващо за фина коса. Или не са кой знае какво?!? Rolling Eyes
Аз имам второто, не е нищо особено като състав, основно силикони, но косата ми става страхотна с него, не утежнява изобщо и приглажда перфектно! Не го използвам често само защото напоследък все посягам към продукти с уж по-добър състав.

Може ли по-разбиращите да коментират състава му?

Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Alcohol Denat, Parfum/Fragrance, Tocopherol Acetate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, 2-Oleamido-1, 3-Octadecanediol, Citronellol, Linalool (FIL D55500/3)

Добавям съставките и на Kеrastase Elixir Ultime за сравнение.

Cyclopentasiloxane, dimethiconol, zea mays (corn germ oil), argania spinosa oil (argania spinosa kernel oil), camellia kissi (camellia kissi seed oil), pentaclethra macroloba oil (pentaclethra macroloba seed oil), linalool, alpha-isomethyl ionone, limolene, coumarin, benzyl alcohol, parfum (fragrance).

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 16:16 от nad_tab

# 317
  • София
С колко време отлагате миенето на косата, ползвайки сух шампоан? Ден-два?

# 318
 Hug Много сте изписали, не успях да ви изчета...Снощи правих инвентаризация на складовите наличности в банята и стигнах до заключението през следващите няколко месеца да се въздържам от покупки на продукти за коса  Mr. Green .Чакам си само поръчкаат от ФЮ и край!  Stop

# 319
  • Чукарландия
Благодаря за отговорите, Момичета прекрасни! bouquet

# 320
  • Враца
С колко време отлагате миенето на косата, ползвайки сух шампоан? Ден-два?
Отлагам само с ден миенето, после пак си изглежда мръсна.

# 321
Бела, аз съм ги ползвала и двете, и са си кой знае какво, особено за смешната цена. Peace Много ми харесваха, подхранваха, подреждаха косата, не ми утежняваха изобщо. И макар, че съм с нормален косъм, розовото за фина коса ми харесваше повече. Даже наскоро се чудех дали да не подновя и него.
А стига си подновявала че ще фалирам  Mr. Green сега и на мен ми трябва  Twisted Evil

# 322
Честита Нова Година момичета!!!!

Фрея благодаря за темичката  bouquet. Много си чаровна и красива  Hug

1.”Топ 5” най-лоши продукти за 2015 година?
Май нямам лоши продукти. Ако даден продукт не ми е допаднал го оставям за друг път, не го отписвам веднага. С СС крема на Алтерна все още не можеме да се погодим. Не го усещам по никакъв начин на косата си.

2.Каква четка/гребен за коса използвате?

Обикновен гребен с едри зъбци и четка на Лабел М

Четката е мнноого добра  Heart Eyes

3.Кои продукти/серии на Наши сте ползвали и как се отразяват на косата ви?

В момента ползвам олиото на Наши и мога да заявя. че това е едно от най добрите олиа които съм ползвала досега. Няма омазняване, слепване. Попива веднага колкото и да сложа ( Линде благодаря, че ми го изпрати  Heart Eyes Hug ). Имам още мъничко останало и трябва да търся откъде да го взема. Иска ми се да пробвам и от другите продукти на марката. Дано ги открия тук...

Lili_78 първо слагам крем, след това термозащита и на полу суха коса олио  Peace

# 323
  • София
Ей сега набързо да споделя за силната хидратация, която направих на косата ми през декември. Направо я нахидратирах зверски  Grinning Mr. Green Mr. Green
Бубка ме подсети сега да споделя  Hug Усещах,  че косата вече е започнала да се хидратира доволно, но ми предстоеше кератиновата терапия на Дисциплин Протокол и исках да съм сигурна, че няма да стане отново много напротеинчена.
От Черния Перко имах новия еластисайзер с цитрус и нероли. Намокрих обилно косата (преди това предния ден я бях измила без да слагам нищо след това) и намазах доволно с еластисайзера и върху него намазах малко смес от масло от Ему,  ЯЧРМ и кокос. Минах с терапевтичната преса. Намазах следобяда и си легнах да преспя така. На другия ден се събуждам и влизам в банята да се къпя. Е, ама ядец - водата спряла  Shocked а аз трябва да изляза навън.  #Crazy  Викам си, че сигурно ще я пуснат скоро и ще си почакам. Да ама като до обяд не я пуснаха почнах да се нервирам, ама яко. Влизам в Софийска вода да им тегля една дълга и какво да видя - планов ремонт и вода ще има чак довечера  Joy Laughing  Не можах да чакам и следобяд ходих при сестра ми да се къпя. Измих с екстремно хидратиращия шампоан на Филип Кингсли и балсама от серията. На мокра коса от Термозащитния спрей Екстрийм на Филип Кингсли  и изсуших със сешоар надолу с главата  Grinning
Първоначално ми се стори недостатъчно мека косата,  но тя си беше още влажна. Като изсъхна - стой да видиш ти хидратирана коса  Joy гладка, гладка,  копринена, мека, ама никакъв обем  Mr. Green Все едно ме е близала кравичка по главата (както казваше баба ми  hahaha) Като прокарам ръка по косата, коприна, не мога да я задържа в шнолата  - изплъзва се веднага.
Ако трябва да дам мнение дали ми хареса визуално ефекта - ще отговоря отрицателно. Липсата на обем при мен е почти фатална, защото ми е малко лицето и не стои добре. Но!!! Има едно голямо НО! Толкова богата хидратация не съм получавала от нищо друго до сега, дори и от Керастаз. Аз прекалих ,  разбира се, както често ми се случва, но имам чувството, че направо рестартирах косата. В момента е силно хидратирана и обича много протеин  Mr. Green А протеина, както знаем, когато косата го обича я прави плътна,  гъвкава, гладка и обемна  Heart Eyes
Та в заключение мога да кажа, че Еластисайзера  използван по този начин  (с хидратиращата серия на Филип Кингсли ) дава наистина силна хидратация и помага на косата да навакса липса на хидратация. Мисля, че чудесен вариант би било след Еластисайзера да се ползва протеинова серия, даже мисля, че е чудесно за косата, защото хидратацията е необходима за правилното натрупване на протеина и заздравяването на косата. Да не говорим, че по този начин няма да има сплескана коса.
Този експеримант го наричам екстремно и еластисайзерно хидратиране  Joy Да, визуално не е уау ефект, но го възприемам като лечебно и страшно добро за косата.

# 324
Аз използвам сух шампоан сравнително рядко, веднъж на една две седмици. Обикновено когато на следвашия ден ще измивам, но след тренировка косата ми се слепва и за да мога да изляза пръскам сухия шампоан да замаже положението до утре.  Grinning

Над, наистина бързичко свършва, но пък този 65+ ехааа  Shocked ще го имам предвид.

АлексВики, благодаря  Blush Hug

# 325
Алексче, радвам се че ти е харесала мостричката на Наши Hug И за мен е най-най олиото...че и продукт. Ако се налага да избирам един-единствен продукт от всички в колекцията изобщо, ще е олито Наши  Heart Eyes

Мишелче, ама се отказах Mr. Green Реших да си остана само с Наши и Марокана, не ми се трупат. Даже намерих друго приложение на лекото олио Кюн, понеже е почти само с натурални масла - ще го нанасям преди баня на връхчетата, когато мия с протеинов или ДПШ, за да не ми се пресушават с това израстващо русо.  Crazy

# 326
Здравейте, дами
Имам въпрос относно шампоаните на Керастаз. Харесала съм един от зелената серия за супер обем и искам да чуя Вашите отзиви, тъй като до скоро използвах само медицински шампоани. Косата ми е нормална, не мога да кажа суха. Не е особено третирана, има блясък, но ми трябва обем. Ще се радвам да ми дадете съвет, като по-запознати. Благодаря!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 327
Кате, ако доскоро си била на медицински шампоани, това значи ли че имаш чувствителен скалп?
Защото ако е така, шампоаните на Керастаз са доста силни и много момичета се оплакваме, че ни раздразват скалпа. Ако търсиш специално за обем, харесва се този на Мароканойл напоследък. На Лейбъл М също са хубави шампоаните, Алтерна бамбуков за обем също. bouquet

# 328
Кате, ако доскоро си била на медицински шампоани, това значи ли че имаш чувствителен скалп?
Защото ако е така, шампоаните на Керастаз са доста силни и много момичета се оплакваме, че ни раздразват скалпа. Ако търсиш специално за обем, харесва се този на Мароканойл напоследък. На Лейбъл М също са хубави шампоаните, Алтерна бамбуков за обем също. bouquet

Имах, да, омазняване на скалпа, но си беше на нервна почва, защото дори и тези шампоани не даваха кой знае какъв ефект. Наскоро бях в един салон, в които работят само с Керастаз и косата ми изглежда адски добре, лъскава и обемна, но другият път ще попитам точно какво са използвали. Миналата година използвах на Матрикс за обем и резултата беше мазни корени и никакъв обем (явно не беше моят). Иска ми се да имам обем и лъскавина. Ще видя тези на Мароканойл и Лейбъл М. Алтерна са ми малко скъпи. Благодаря за бързия отговор!  Heart Eyes

# 329
Ето подробно описание за всички нови концентрати и бустери на Керастаз. На клипчетата е показано как се смесват, долната част се завърта един път, толкова било просто  Laughing http://www.kerastase-usa.com/fusio-dose# Реално бустерите се ползват за много повече нанасяния, а концентратите са за по веднъж. Не както беше досега един бустер + един концентрат за един път.

Общи условия

Активация на акаунт