Шеста тема на чакащите

• 582 890
  • 5 451
  •   2
Отговори
# 1 650
Имам позната, която осинови - щом зърнала детенцето й заприличало на нея от бебешките снимки, и разбрала, че това е детето.

# 1 651
Герда,може вашата позната така да е почувствала нещата.Нормална реакция.Не винаги е така,не очаквайте и при вас да е по същия начин,не търсете прилики с детските си снимки.А колко се различават бебетата едно от друго,освен по цвят на кожата и косата,ако имат такава!Вие може да харесате усмивка,очички на детето.Може да протегне ръчички и да Ви гушне и това да плени душата Ви.Много неща,различни от тези на приятелката Ви,които биха ви грабнали.А може и нищо да не ви грабне,зависи от човека,от детето от много фактори,което пък не е нищо страшно ако сте попрочели тук какво се изпитва на първа среща.

# 1 652
Сигурно има и такива случаи, но не очаквайте светкавици. Това подвежда. Не знам дали има някой, запазил хладнокръвие в такъв момент. Това е буря от емоции, която се разразява от момента на получаване на заветното писъмце/ обаждане. То не са догадки, то не е търсене на знаци, то не е вълнение, напрежение от неизвестното, от срещата, въпросите се блъскат в главата ви... И накрая великият момент, в който ви показват снимката, а тя може да е стара или да не е особено качествена. Първата снимка, която ми показаха на дъщеря ми всъщност беше ксерокопие и увеличена до размер А4. А познайте колко си личеше на нея! После ми показаха снимката на досието - вече нормална, цветна, размер поне 9/13. А там едно тъжно, гледащо недоверчиво човече. Като добавим и стресиращата информация около детето направо се чудех дали веднага да не пиша отказ. И добре, че отидох и видях детето, а и имах около два часа с нея, та се поотпусна малко. И добре, че преодолях колебанията си и не се отказах. Ако се бях отказала сега нямаше да има кой да ме изправя на нокти и да ме държи на педали, кой да ме радва и вбесява понякога. Ако я нямаше нея, нямаше да го има и брат й. Можеше да ми предложат друго дете, можеше и да не дочакам друго предложение. А и кой можеше да ми гарантира, че ще има такова и че ще е по-добро от първото? По какво да я избирам? По красота? Ами и аз не съм първа красавица. Здраве? Знаех, че няма да е съвсем здрава. Възраст? - По средата на заявената. Пол и етнос? Каквито съм посочила. Тогава какво повече да искам? Нищо. Върнах се от срещата и веднага подадох документи. За второто дете също - отидох, чух доклада, видях детето и ... Казах да. Каката си я вземах 40 дена след първата среща, а малкият - на 33-я ден. И последното, което съм търсила е дали приличат на мен или на родителите ми (осинових сама).

# 1 653
  • гр. София
Както съм споделяла, нашето момче е мургаво с тъмни очи, според доклада на социалните е с неизвестен произход, според нас ромски. На курса за кандидат осиновители имаше младо ромско семейство, наскоро срещнах жената с осиновеното й момченце за което не бяха чакали и 3 месеца /от ромски произход/ ами познайте, то е светло и русо. Моя съвет е: не слагайте ограничения за произход и не отказвайте деца преди да сте ги видели. Ако сте готови да осиновите повече от едно дете с родствена връзка напишете го, а според мен има повече момчета по домовете и приемните семейства, защото хората си мислят, че с момиче ще им е по-лесно.

# 1 654
  • В градината...
На осиновеното ни едното братче е припознато от "бащата".

# 1 655
Всичко е СЪДБА. Благодаря и, че избра нас за родители на нашия син. Повече от 2 години сме щастливи родители. Няма по-голямо щастие, по-красив миг от този да чуеш от устните му: "Мамо, обичам те!". Чувам го всеки ден и получавам прегръдка и целувка.

Blue Heart Purple Heart Yellow Heart

Дано и вие бъдете толкова щастливи, колкото нас.

И най-важното: чакахме само 3 месеца след вписването ни в регистъра. Получихме предложението в началото на 2016 година. И нямаше любов от пръв поглед, нито пърхане на пеперуди.
А сега не мога да си представя живота без него.

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 21:32 от Пипи Мипи

# 1 656
Герда, ти все още ли си кандидат осиновител или сте заличили регистрацията си?
Всяка от нас в началото се е представила, а твоят статут е неясен, затова и момичетата реагират по-остро. А темата за произхода винаги е предизвиквала спорове, макар и ненужно - всеки си има своите разбирания, реалност и заблуди.

# 1 657
Аз се опитвам да съм инкогнито, нищо не съм заличавала, но ми е много некомфортно така да се обяснявам.
Личната среща с детето е най-важна, това е моето лично мнение.

# 1 658
Аз неразбрах,Герда кандидат осиновител ли е?Ако вече не сте,честито за бебето-да е здраво,но мисля,че не е редно да коментирате.Нито проблемите,нито терзанията са Ви като нашите,така че и на новите мами няма да сте от полза.Както знаете,може я други теми да сте наистина полезна-кърмене,захранване,пътя до заветната бременност и още много други теми!Така е редно!!

# 1 659
Форумът позволява анонимност. И в това няма нищо лошо, все пак става въпрос за нещо толкова деликатно като осиновяването. Имена, местожителство, месторабота и ние не споделяме. Но когато влизаме за първи път тук казваме от кога чакаме, за какво дете чакаме. В статистиката се записват новите мами. Има и още една тема за представяне - "Хайде да се запознаем". Така, макар и анонимни, се опознаваме. Така се гради и доверието.

# 1 660
Не се чувствам комфортно в темата и ще се оттегля.Ще запазя общуването на лични с потребителките, от които почерпих помощ и с тях ще споделям.
  Пожелавам на всяка една осиновителка или кандидат осиновителка, вървейки по дългия път към родителството да стане  И биологичен родител, от все сърце, защото това нищо не променя във възприятията за осиновяването.
 Най-трудно е в тази тежка и горчива борба да запазим душите си чисти от злоба, завист и ревност.

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 22:42 от Анонимен

# 1 661
Изглежда , че Герда не се е отказала от осиновяването , независимо че си е родила бебе .

# 1 662
Мисля, че Герда обърка терминологията. При кандидатстване се подава пакет от документи, които са на хартиен носител, но те се разпечатват/ изтеглят от електронен такъв.
Герда, "изтеглям (си) документите" е равнозначно на "отказвам се/ заличавам регистрация" или изтеглям=оттеглям. От там дойде и недоразумението.

# 1 663
Не съм упреквала никого за изборите, които е направил, нитосъм се противопоставяла.
Не смея да съдя и осъждам никого.
Не знам на кой и защо са му изчезнали мненията.
И много моля, без да ми се обиждате, много точна ми е терминологията, че съм изтеглила документи, с които да кандидатствам. Не ги взимам, а ги изтеглям - има разговор със социален, със втори социален - психолог, който води училището за родители,
личните ми данни се вписват, подписвам се, за да изтегля пакета от документи.
Не дължа обяснение на никого. Заставам с ника си и открито имам мнение, не се крия и не осъждам останалите потребителки, не ке правя на вездесъща и не навлизам в ничие лично пространство.

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 16:07 от Анонимен

# 1 664
Офффф, какво изтегляте бе г-жо Герда.Нарича се внасяне на документи.Къде изтегляте- от интернет ли?Защо изтегляте а не внасяте при социалните примерно.Тук , незная от къде сте, но наистина грешно Ви разбираме!Сега стана ясно , че продължавате да сте кандидат осиновител, с изтеглени документи при социалните , решение за вписване в регистъра имате ли или изтеглено ли ви е такова решение!Оффффф!!!Чакащ кандидат-осиновител ли сте или сте се отказали!Това са елементарни неща, които ние, обикновените дподеляме , иначе малко ми идва подозрително вашето присъствие!Дано да не съм права, но тук всеки споделя личин опит, радост, драма- не е чесно спрямо нас, не мислите ли!Кажете две приказки, обосновете се- няма страшно!

Общи условия

Активация на акаунт