Шеста тема на чакащите

• 582 880
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 1 665
Точно на мен не дей да ми обясняваш, мила, как се казва - " изтегляне или внасяне"!

Stuck Out Tongue Winking Eye

Не ми е приятно да споделям тук публично и не желая да се обяснявам. Пиша си на лични.

# 1 666
Точно на мен не дей да ми обясняваш, мила, как се казва - " изтегляне или внасяне"!

Stuck Out Tongue Winking Eye

Не ми е приятно да споделям тук публично и не желая да се обяснявам. Пиша си на лични.
Момичета ние явно не сме на това високо интелигентно ниво .Просто няма смисъл.Някъде се губи нишката и ние всички неможем да я хванем и да разберем какво ни пише госпожата.Няма смисъл да се спамим темата.

# 1 667
Уважаема Герда,
Скрит текст:
дали и как ще пиша, е мое лично решение. След като подфорумът ми позволява и това е моето желание, ще пиша като "Анонимен". Ако наруша правилата на форума или на добрия тон, модераторите ще ме намерят. Точно толкова лесно, колкото и който и да е друг потребител.
Вие самата защитавахте правото на всеки да остане инкогнито тук. И ако Вие желаете да сте анонимна като "gerda1", то аз предпочитам да съм такава като "Анонимен". Мое право е да го направя. И няма какво "да ми стиска" или не. Не върша престъпление. Изразявам се ясно и точно. Ако и вие бяхте представили статуса си така, а не само да вмятате разни мисли и съждения, нямаше да се стигне до подобни недоразумения.   
Отговарям Ви, защото репликирате мен. Което пък аз мога да приема като вмешателство и анализиране на моето мнение, което касае единствено мен и моето семейство. Ако Ви вляза в стила.
Няма да се връщам и да копирам, но първото противопоставяне, за което се сещам, беше за приликата дете-осиновител и неадекватността на такова търсене. Та, не е като да не сте се противопоставяли.

И какво ще стане, ако пиша с ника си? Че не разбрах тона Ви...

Както се разбра, уважаващите езика ни, също като мен, са разбрали израза "изтегляне на документи" като "оттегляне/прекратяване" на регистрация като кандидат-осиновител. Ние, а очевидно не само ние, получихме от социалните няколко документа, които трябваше да попълним, както и списък на останалите, които трябваше да съберем от различни институции. После подадохме набора от документи. Нищо не сме "изтеглили" от социалните.
Където и да използвате този израз, ще Ви разберат по начина, по който ние Ви разбрахме. Когато не се изразяваме ясно, рискуваме да останем неразбрани.

Колкото до злобата...
Първо, повечето разбрахме скоро за щастливото събитие, което Ви се е случило... доста след като започнаха противоречията.
Второ, пожелах Ви чистосърдечно всичко най-хубаво.
И трето... как да го кажа... не сте направили нищо, което да не се случва на 90% от жените... пък толкова злоба нямаме в запас. Не се изживявайте като нещо изключително, моля!

Извинявам се на всички, че продължих темата. По-рано не можах да отговоря, а бях удостоена с лично обръщение, та...

Крайно време е да се появи някой с хубава новина. Май доста време нямаме такава и се занимаваме с глупости.
Хайде, скоро да е! Hands V

# 1 668
Ох, аман вече! Няма ли някакво основание за модератор да спре достъпа на великата Герда от тази тема? То не бяха обяснения, изяснявания... Тя вечно е права и всички останали - криви... И така - поне 10 страници.

Ясно е, че тя няма да спре. Странно кога се грижи за роденото дете? Та затова аз ще напусна. Така или иначе - нищо полезно не виждам напоследък.

# 1 669
И на кой съм казала, че е "крив, а аз права" и нима това има някакво значение?
Има няколко анонимни, и защо са анонимни тук - защото се притесняват да пишат открито в темата, защото някой ще обижда и осъжда, или защото се притесняват, че ще кандидастват за осиновянане или са осиновили.
И аз не разбирам какъв е този интерес към мен.
Но тази тема е много неприятно място.
Много ми е тъжно, че жените тръгнали по този път трябва да се сблъскват с всичко това в нея.
Когато аз тръгнах по пътя на осиновяването се притеснявах да пиша в темата, (а имах нужда да попитам, имах нужда от съвет, имах нужда от подкрепа, )именно заради някои вездесъщи потребителки и арогантното им осъдително отношение, но вече не се притеснявам.
Не се притеснявам да заявя открито какво мисля и към какво се стремя и не ме интересува, дали някой ще ме осъжда, обижда или критикува тук.
Благодарна съм на всички потребителки, които на лично ми помогнаха със своите истории.
Добих своя рожба след като тръгнах по пътя на осиновяването, докато чаках.

Последна редакция: пн, 30 юли 2018, 21:05 от Анонимен

# 1 670
  • при него
Герда, виж, няколко потребителките казаха едно и също, може би пък има известна правота в думите им. Тази тема тук е за осиновители и тук се споделят такива истории и преживявание. Както обясни някой по-напред, би било също толкова нелепо, жена, която никога не е кърмила, да отиде и да съветва в темата за кърмене. Това е тема за взаимопомощ за кандидат осиновители и най-адекватно могат да се изкажат вече осиновилите. Не за друго, но няма нищо толкова ценно, колкото истинския житейски опит.
Никой не те разследва, все пак тук сме заети хора и на работа ходим и деца гледаме, да са ни живи и здрави Simple Smile
Пожелавам ти късмет и незабравими майчини дни с твоето детенце!

# 1 671
ОФФФ няма ли край вече.Госпожо след като сте получили помощ и съвети на личен моля  Ви не спамете темата.И бих казала,че вие започнахте да нападате, а не "вездесъщите" потребителки.Само защото споделих своя опит бях разкостена от Вас и още няколко ваши съмисленички.

# 1 672
Съжалявам, ако за теб е прозвучало така. Не съм имала предвид да осъждам по никакъв начин твоята лична история.

# 1 673
Аз да напиша нещо хубаво. Ние получихме писмо и знаехме, че е нашето дете. Отидохме на среща с убеждението, че това е нашето дете. Видяхме снимката, няма съмнение. Видяхме го на живо, то е по-прекрасно. Подробности ще разкажа като мине делото. Хубав ден на всички и много любов от мен.Gift HeartGift HeartGift Heart

# 1 674
  • София
Ivet, честито, много се радвам на такива новини! Бързо да минава делото и да се напълни с радост домът ви! Чакаме с нетърпение след това да споделиш подробности! След подновяване на документите ли се раздвижи ситуацията? Важното е, че дочакахте и сте се харесали от раз!

# 1 675
Трябваше да подновяваме документите през септември, а предложението беше през юли. Скоро ще разкажа. Успех на всички.

# 1 676
Ехааа,чудесна новина.Честито!Бързо провлачете крак за да има повече радост.Бързо приключване на делото и прибиране на малкото човече вкъщи!Прегръдки!Това е новина вече момичетаааа!

# 1 677
Здравейте!В края на май ни вписаха и сега чакаме.Още нямаме нито едно писмо от цялата страна.Успех на всички!:heart:

# 1 678
Най-после! Ура! Tada

ivet2016, честито!
Желая ви много бързо да преминете през процедурата нататък и скоро да се приберете у дома в разширен състав.
С нетърпение ще чакаме да разкажеш.

Дано това е началото на поредица от подобни новини! Hands Thumbsup

dani1336, не се притеснявай. Не е задължително да получите писма за вписването. Дирекциите имат ограничен бюджет за консумативи и вече повечето не пращат писма. Преди повече от три години при първоначалното ни вписване получихме едва 3-4 писма, едно от които си беше от нашия град. Помня, че се наложи сами да правим копията, които да разпратят до всички области. Технологиите се развиват и не е нужно да се хаби хартия... Друг е въпросът, че могат да пращат информацията, че сте вписани по електронната поща, но пък за това явно е още рано...
По-важно е да получите писмоТО. А за него ще трябва да се заредите с малко търпение. Разбира се, въпрос на късмет, но понякога се налага да се почака, докато дойде време за срещата с вашето дете. Пожелавам ти да е възможно най-скоро! Hands Plus1

Междувременно, както неведнъж са съветвали момичетата тук, правете нещата, които после няма да можете... или поне ще е трудно.

Не ми се чуваше, като ми казваха, че едно кафе няма да мога да изпия спокойно, но това сега е най-малкият проблем. Опитвам се да свърша нещо между "Не пипай това!", "Не се качвай там!", "Внимавай!", "Почакай!", "Не стискай опашката на кучето така силно!"... ученето на думички и всякакви други неща, храненето и останалите грижи... Не се оплаквам, това е дългоочаквано щастие... просто наистина времето, в което чакаме, е по-добре да се използва пълноценно, вместо да се вглъбяваме в мислите около това кога ще получим писмото.

# 1 679
Благодаря за съветите и писмо че сме вписани имаме.А иначе ще си чакаме и каквото трябва да стане ще стане..живота продължава.

Общи условия

Активация на акаунт