Шеста тема на чакащите

• 579 969
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 2 040
Аз също потвърждавам за тубдиспансера, че само ни попитаха дали сме боледували, отрекохме, биха ни печат, платихме такса и си тръгнахме.
За разлика от това, в психиатрията мен ме разчекнаха буквално, а съпруга ми са му задали няколко въпроса. По различно време ходихме. Simple Smile

# 2 041
Здравейте,
искам да ви попитам колко копия трябва да си направя пруди да ида да си подам документите?

# 2 042
в заявлението което се подава има граждански статус какво се пише тук?

# 2 043
  • София
Здравейте,
искам да ви попитам колко копия трябва да си направя пруди да ида да си подам документите?
Правят се два комплекта документи-един оригинал и едно копие.Единият комплект остава в регионалната дирекция,а другият отива в централната дирекция.

# 2 044
Граждански статус не е ли т.нар. семейно положение?

# 2 045
  • София
Граждански статус не е ли т.нар. семейно положение?
И за мен граждански статус е семейното положение.

# 2 046
Може ли да попитам тук, какви документи е необходимо да нося в общината, за да ми издадат документ, че не съм с отнети родителски права? Сутринта звъних до там, но не можаха да ми кажат. Ще ходя след работа на място, но искам да съм подготвена.
Виждам, че са ми написали изрично този документ да го изискам, след като съм готова със всички останали, но не разбрах защо.

# 2 047
Може ли да попитам тук, какви документи е необходимо да нося в общината, за да ми издадат документ, че не съм с отнети родителски права? Сутринта звъних до там, но не можаха да ми кажат. Ще ходя след работа на място, но искам да съм подготвена.
Виждам, че са ми написали изрично този документ да го изискам, след като съм готова със всички останали, но не разбрах защо.

Лична карта

# 2 048
Ако е само това, чудесно. Но пак не разбирам защо от Закрила на детето са ми написали последно този документ да ми издадат...
За препоръките са писали"минимум две". Не знам в такъв случай 3 достатъчно ли ще са. И трябва ли да са писани на ръка или може и напечатани на компютър? Повечето ни приятели живеят в други градове и така или иначе няма да мога да представя препоръка написана ръчно. Възможно ли е после да ги викат за срещи?

# 2 049
Препоръките може да са на компютър. Но има огромна вероятност да изискат среща с тези, които са ги писали. Помислете и за тази възможност.

# 2 050
Само с лична карта взехме такъв документ и двата пъти. Не е имало изричен ред на взимане на документите. Взимали сме ги така, както ни е било удобно.
Имахме две препоръки. Бяха написани на компютър, с подписи на двамата поръчители във всяка от тях. Доколкото помня, им се обадиха по телефоните. Но това, струва ми се, е въпрос на практика в съответния отдел. Все пак бяха предупредили да са готови да ги извикат на кратка среща. Може и да са ходили. Във всички случаи трябва да има такава възможност, при нужда.

# 2 051
Ако е само това, чудесно. Но пак не разбирам защо от Закрила на детето са ми написали последно този документ да ми издадат...
За препоръките са писали"минимум две". Не знам в такъв случай 3 достатъчно ли ще са. И трябва ли да са писани на ръка или може и напечатани на компютър? Повечето ни приятели живеят в други градове и така или иначе няма да мога да представя препоръка написана ръчно. Възможно ли е после да ги викат за срещи?

За съжаление всеки отдел процедира по различен начин и е много възможно нашите отговори да не са меродавни при теб. За това е най-добре тези въпроси да обсъдиш с твоя социален работник.

В какъв смисъл "са ми написали последно този документ"?
В нашия отдел ти дават списък с документи и когато си готов, носиш в отдела целия набор от документи. Предполага се, че се подреждат по начина, по който са описани в списъка.

По отношение на препоръките - не са ви необходими 3, а 2 - "минимум две", предполага че 2 са напълно достатъчни. Някои отдели може и да не се срещат с хората от препоръката, но в нашия се срещат и с двете семейства, които ни написаха препоръки. Няма значение дали са написани на ръка или на компютър, важно е съдържанието.

# 2 052
Благодаря ви за отговорите.
Geni_stil, в списъка с документи от РДСП-Стара Загора е изброено какво трябва. Под т. 1 е написано: "Документ, удостоверяващ, че не сте лишени от родителски права, който се издава от Общината по постоянен адрес ( този документ се издава, след като сте готови с всички останали документи)"
Тълкуванието на съпруга ми ( а може и повече да е внимавал при срещата със Закрила на детето) е, че може би трябва в Общината да представим всички останали документи, за да ни издадат въпросния.

# 2 053
Благодаря ви за отговорите.
Geni_stil, в списъка с документи от РДСП-Стара Загора е изброено какво трябва. Под т. 1 е написано: "Документ, удостоверяващ, че не сте лишени от родителски права, който се издава от Общината по постоянен адрес ( този документ се издава, след като сте готови с всички останали документи)"
Тълкуванието на съпруга ми ( а може и повече да е внимавал при срещата със Закрила на детето) е, че може би трябва в Общината да представим всички останали документи, за да ни издадат въпросния.

https://www.starazagora.bg/bg/grazhdansko-sastoyanie/izdavane-na … avno-ogranichenie - Това е линк към сайта на община Стара Загора - доста подробно са описали всички, което е необходимо да се направи, за да се издаде това удостоверение. Ако се чудите, води се "Удостоверение за правно ограничение"
Виждат се и изискуемите документи.

Относно изискването да е след всички останали документи, предполагам е за да е с по-скорошна дата, но това е в теория на вероятностите. Те си знаят най-добре.

# 2 054
Здравейте,
днес подадох документе и не са ми изисквали такъв документ.Казаха ми , че вече имало промени и свидетелство за съдимост и този документ от общината те си го проверяват сами.

Общи условия

Активация на акаунт