Шеста тема на чакащите

• 579 919
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 2 070
Здравейте, мои близки приятели искат да осиновят детенце. Двойката имат две дечица техни на 8 и 2 г, хора с възможности са и искат да отгледат още едно дете. Понеже нямам време да изчета цялата тема, моля някой да ми отговори имат ли шанс да и дадат детенце между 2-3 годинки, което да не е ромче. Благодаря ви! Може да ми пишете и на лично!

За дете от неромски произход се чака много. Повечето деца са без посочен баща, така, че 50 процента от прозхода не е известен. Шанса е минимален.

# 2 071
  • В градината...
На нас ни предложиха българче след година и половина.

# 2 072
Това, че имат добри финанси е хубаво, но все пак имат деца и нямат проблем здравословен, който да им пречи да имат колкото деца пожелаят. За дете от неромски произход ще почакат поне 18-24 месеца, може и повече. За възраст - добре е новото дете да е по-малко от децата, които ще завари. Т.е да е под 2г.

# 2 073
Здравейте!Вписани сме от една година и все още чакаме.
Аз съм с диабет тип едно от дете на инсулин и това ме притесняваше ,но социалните казаха ,че няма проблем.Щом мога да си работя и след като  ходя редовно на прегледи това няма да попречи.
Дано скоро имаме хубави новини и на вас го желая от сърце.

# 2 074
Здравейте, мои близки приятели искат да осиновят детенце. Двойката имат две дечица техни на 8 и 2 г, хора с възможности са и искат да отгледат още едно дете. Понеже нямам време да изчета цялата тема, моля някой да ми отговори имат ли шанс да и дадат детенце между 2-3 годинки, което да не е ромче. Благодаря ви! Може да ми пишете и на лично!

Наше познато семейство чака за детенце с български произход четири години, без нито едно предложение, след което се отказаха.
 Ние получихме предложение за момченце с бг произход още на шестия месец, без да сме поставяли такова условие, но и с леки здравословни проблеми и с два отказа. Втория път, за дъщеря ни, поставихме условие за български произход, и след почти две години чакане, махнахме всички ограничения и още на следващия месец получихме три предложения. Сега имаме един рус, зеленоок Млечко и една прекрасна черноока и къдрокоса Шоколадка, които страаашно много се обичат.

# 2 075
Тоест за тях е по- добре да не поставят такова условие и ще имат по голям шанс за детенце неромче? А имат ли право да отказват и ако да колко пъти?

# 2 076
Според мен никой не може да каже какво е по-добре. Може би въпрос на късмет. Така го разбирам аз.
Velinova85, малко странно ми е защо вие  питате за тези неща вместо приятелите си, а не те самите.

# 2 077
Ми защото жената няма профил в бг мама и понеже сме всеки ден заедно, решихме че не е проблем аз да питам. Естествено, ще отидат където трябва и ще си разяснят нещата. Благодаря на всички отговорили, хубав ден Simple Smile

# 2 078
Само да вметна, че произходът е доста относително понятие. Като цяло, в повечето случаи се знае коя е майката. Тя, бидейки свободна да се самоопредели, може да се афишира като българка, а реално да е от друг етнос. Често и имената не помагат...
Както споделих и преди, прочитът на понятието "смесен произход" също е твърде индивидуален.
Деца от изцяло български произход вероятно са единици, особено ако се очаква и да са здрави. Какъв е шансът да ги предложат на средностатистическия кандидат, всеки може сам да прецени.

Велинова, мисля, че няма ограничение в броя откази, които кандидат-осиновителите могат да направят. Друг е въпросът, че ако някой има 4-5 отказа, според мен няма да получи друго предложение, поне докато не промени предпочитанията си официално. А как се правят толкова откази, не искам и да си помислям...

И да попитам вече осиновилите...

Как направихте смяната на личния лекар? При баткото не се наложи да сменяме, направо регистрирахме при новия. Но сега трябва да отида в РЗОК и да заявя желание да запиша малката при лекаря на баткото. Чета, че записването и отписването от стария стават по служебен път. Да, но при другия лекар тя е фигурирала с други имена. Това значи ли, че и в РЗОК трябва да давам информация, че това дете е онова дете и да прилагам съответни документи?

# 2 079
Не, подавате за първоначален избор на лекар.

# 2 080
И в двата случая, тъй като децата бяха от други области и със сменени имена, ЕГН и т.н отидох на гишето на Касата и казах на служителката, че искам да им сменя книжката понеже са осиновени. Звънна по вътрешния телефон на колежка и ей каза да донесе една нова книжка. Седнахме, попълнихме и т.н. Някаква минимална такса платих за новата книжка и това е. При ЛЛ мисля че беше попълних формуляр за избор и тя си придвижи нещата. Това, което знам от роднина, работещ в касата е, че децата просто изчезват от системата след осиновяването им. Не се дават обяснения и не се оставят следи (документи)

# 2 081
Здравейте,
имали подали за осиновяване от Варна Simple Smile

# 2 082
Нашите соц. Работници ни посъветваха, че ако даваме откази, то да не са повече от три, защото след това шанса да ни предложат дете клони към нулев.

# 2 083
А как мислите, дали в дадени случаи нарочно не предлагат деца, примерно със силно изявени ромски черти, на двойки, които изрично не желаят да осиновят ромче, за да може детето да получи достатъчно откази и да се предложи за осиновяване в чужбина?

# 2 084
Дали детето има или не ромски черти е силно субективно. Ако не искате дете с ромски черти, махнете ромския произход от профила си.

Добре, че има осиновявания в чужбина и жалко, че са толкова малко. Хората осиновяват болни деца, циганчета, тинейджъри, т.е. всички деца, от които вие бягате като от чума. 

Общи условия

Активация на акаунт