Шеста тема на чакащите

• 582 550
  • 5 451
  •   2
Отговори
# 2 310
Смених й трите имена и не съжалявам за решението си.
Искам да попитам възможно ли е да се сменят и трите имена при осиновяване. Още повече ,ако се казвам Силвия/примерно/ Детето ще получи бащино име Силвиева за момиче и Силвиев за момче.

Не е проблем второто име да остане вашето собствено. Аз така записах детето и нямаше проблеми от страна на съда.

# 2 311
Смених й трите имена и не съжалявам за решението си.
Искам да попитам възможно ли е да се сменят и трите имена при осиновяване. Още повече ,ако се казвам Силвия/примерно/ Детето ще получи бащино име Силвиева за момиче и Силвиев за момче.

Не е проблем второто име да остане вашето собствено. Аз така записах детето и нямаше проблеми от страна на съда.

Е, как да остане нейното собствено за презиме на детето, като жената точно това обяснява - че от нейното име не може да се получи приемливо производно?

# 2 312
Дали не е по-лесно да си приемеш името и колкото и странно да звучи - това е, което можеш да дадеш на детето ти.

# 2 313
То по-лесно сигурно не е. Но е по-честно. Както и аз писах по-рано, трябва да се научим да приемаме нещата такива, каквито са.

# 2 314
  • В градината...
Законът допуска мъж да припознае дете, без да е негово. Единствената идея е да се даде произход на детето, не се търси реално какво е положението. Действа се в защита на интересите на детето.
При осиновяване пък хора, които са му съвсем никакви, му се водят майка и баща.
Както се писа вече, променя му се ЕГН-то, мястото на раждане
Каква честност, какви 5 лв.

# 2 315
Не се прави производно -ов - ова, а си остава собственото име на майката. При нас си мислеха че е пропуснато тирето ... между имената, но се свиква.

# 2 316
Законът допуска мъж да припознае дете, без да е негово. Единствената идея е да се даде произход на детето, не се търси реално какво е положението. Действа се в защита на интересите на детето.
Както се писа вече, променя му се ЕГН-то, мястото на раждане
Каква честност, какви 5 лв.

Честно е, когато осиновяваш дете да си наясно, че осиновяваш дете. Че това не е тайна; не е срамно; не е неморално. И когато го осиновяваш сама и от името ти не става подходящо презиме, то значи детето ще си живее с неподходящото презиме. Защото това е истината.

# 2 317
Не се прави производно -ов - ова, а си остава собственото име на майката. При нас си мислеха че е пропуснато тирето ... между имената, но се свиква.

А ако детето е момче?
Иван Мария Петров?

Скрит текст:
Иначе това за "пропуснатото" тире все по-често ще се случва, защото все по-често за презиме се записва името на бащата, без промяна. Но това е по-различно. Тук въпросът е как за се трансформира женско име в презиме, при условие, че горния вариант е доста странен.

Не му "се водят", а фактически стават негови родители. С всички последствия.
От което произлиза смяната на имената, ЕГН-то  месторождението.[color]

# 2 318
Иван Марин Петров?
Едно време по този начин са се образували производните от женски имена.

# 2 319

Да, това е добро.
Стига да може да се случи с името на момичето, което питаше, е допустим вариант. Тя ще си избере. Все пак решение винаги се намира.
Скрит текст:
С моето име, примерно, ни с -ов, ни с -нин се получава добре звучащо презиме. Но пък не е и най-важното доброто звучене.

Примерът ми бе във връзка с цитирания пост, в който става дума за ползване на името на майката без никаква промяна.

# 2 320

Да, това е добро.
Стига да може да се случи с името на момичето, което питаше, е допустим вариант. Тя ще си реши. Все пак решение винаги се намира.

Примерът ми бе във връзка с цитирания пост, в който става дума за ползване на името на майката без никаква промяна.

Да, аз разбрах и за това се сетих за този вариант - от ген. Марин. Имах и преподавател - г-н Керин. На мен лично ми звучи ОК.

# 2 321
За сега съм се спряла на вариант собственото ми име без /ова/ за бащино . Дано да няма проблем и се приеме .

# 2 322
  • Колибите
За сега съм се спряла на вариант собственото ми име без /ова/ за бащино . Дано да няма проблем и се приеме .

Аз постъпих така, нямаше никакъв проблем в съда.

# 2 323
  • София
Ние имахме късмет и лесно се с правихме с проблема с името. Оригиналното е много хубаво, силно име, на мен лично много ми харесва, но е типично за друг етнос. Детето беше наричано в продължение на година с галено българско име (съвсем близко по звучене) , което хем ни е любимо, пък и съвпада с името на дядо, леля. Така че си го "озаконихме" просто, детето си беше свикнало, станаха лесно нещата

# 2 324
Вече официално сме вписани в регистъра на осиновителите. Чакането ни започна.
Искаме да си осиновим момиченце, здраво до 3 г, може и от ромски произход,  но без ясно изразени етнически черти. Ако детенцето има близнак, или по- малко братче или сестричка, ще ги осиновиме заедно, за да не ги разделяме.
За името- избрали сме  име за дъщеря ни и искаме да го сменим  независимо как е записана.
Само се надяваме чакането да е кратко!

Общи условия

Активация на акаунт