Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 ян. 2016, 15:34 ч.

Шеста тема на чакащите

 • 315 915
 • 2 628
 •   1
Отговори
# 2 595
 • София, London
 • Мнения: 16 061
Аз мисля, че с тези думи приемната е показала, че е гледала детето, като свое, а това е много хубаво.
Но с течение на времето, трябва да има дистанциране.

# 2 596
 • Мнения: 13 363
Ние се бяхме разбрали приемната майка да си остане мама еди си коя, бащата - тати еди си кой. Но после психоложката към социалните ни посъветва да бъдат дядо/ баба или леля/чичо според възрастта. Мъжът ми настоява да са мама и тати, защото де факто 8 месеца са играли тази роля в живота на детето. Те и сега така си го възприемат. Продължаваме с контактите. Държат се дори по-привързано, отколкото аз.

# 2 597
 • Мнения: 4 657
АлбаРоса, приемните нямат право на контакт с детето след осиновяването. Въпрос на желание от ваша страна е дали да поддържате контакт или не. Ако ви притесняват можете да се оплачете на социалните по местоживеене на приемните и ще си имат неприятности.
Ние поддържаме контакт, но това е по желание на двете страни. Нещо повече, първите две години аз бях тази, която се обаждаше. Много се радваха, но не смееха първи да се обадят, за да не ни притесняват. Два път и след това ходихме и на гости.

# 2 598
 • Навсякъде и Никъде
 • Мнения: 126
Смея да твърдя, че обичам нашата приемна Майка. Тя ми е пръв помощник при екстремни ситуация, и не само. Тя е с две биологични деца и опита и е незаменим, не мисля да прекъсва връзка с тях, но за съжаление ми е далече за да се виждаме често.

# 2 599
 • Мнения: X
Revolving Hearts Перуника, психоложката правилно е казала да им дадете други семейни роли на приемните родители. Да, гледали са го до 8 месеца, но от там нататък родителите сте ти и съпругът ти и колкото и да сте широкоскроени, мама и тати са едни и в случая на осиновено детенце това са мама и тати, които са го отгледали. Другите са с временна роля в живота на детето..

Маша Баша, правилно си направила че си избягала с 300 от тази приемна родителка. Жени, които мислят, че едно дете им е длъжно, че и да ги гледа е длъжно, не стават нито за майки, нито за приемни родители нито за осиновителки. Детето не е стока и не е инвестиция в старините.

Алба Роса, както Мама Ру писа - не си длъжна да поддържаш какъвто и да е контакт с приемната майка. Ако искаш ще го направиш, ако искаш няма да го направиш, но от позицията и тежестта на родител, който има отговорността да определи кой до къде може да се разпростира в живота на детето им.

# 2 600
 • Мнения: 1
Здравейте, от днес и аз се присъединявам към вас😊. Поздрави за всички, които сте тук 😘

# 2 601
 • Мнения: 177
Здравейте ,
имам едно питане: след делото, колко години майченство ми се полага?

# 2 602
 • Мнения: 1 214
Имате право всеки лист от делото да си го четете, преписвате на лист, снимате и пр.
Страна сте по делото и това е ваше основно право. Забаламосват ви с това, че били лични данни на други хора и затова не може;ло да ги гледате. Да лични данни са, но вие по силата на закона след като сте в това съдебно производство имате право по закон да се запознаете с тях.
Съседката ви няма право, вие имате.
Разбирам, че човек много се вълнува и едно гледа, друго вижда, притеснява се да си поиска делото и да пита къде е адвокатската стая, че да седне да прочете, а не да пристъпя от крак на крак правостоящ и пр. Това е напълно нормално, но каквото и да ви казва някой в смисъл, нали сме ви разказали, делата са "секретни" и пр., знайте, че те не се дават на други, но вие сте страна по делото, молители сте и основно ваше право е да се запознаете със всичко. Ако ви го дадат, не ви правят компромис, услуга или пр., а вършат необходимото и предвиденото според ГПК.
Снимайте си с телефон ако няма ксерокс. Никога човек не знае кога каква информация ще се окаже полезна.
Успех и късмет на всички !

# 2 603
 • Мнения: 4 657
Здравейте ,
имам едно питане: след делото, колко години майченство ми се полага?
На каква възраст е детето?
От датата на вземане имате право на 1 година "майчинство" - платен отпуск за гледане на дете, на 90% от средномесечния доход за последните две години. Този отпуск се прекратява в деня, в който детето навърши 5 години. Т.е ако осиновите дете над 4 години няма да ползвате цяла година майчинство, а само за месеците до 5-я РД. Ако осиновеното дете е под 1 година, след изтичането на едногодишното майчинство имате право на месеците до навършване на двегодишна възраст на детето на втората година, която се изплаща от социалните и е ако не греша 420 лв.

# 2 604
 • Мнения: 31
Здравейте!
  Колко са дните за обжалване след делото и как се смятат-календарни, или работни дни?

# 2 605
 • Мнения: X
След датата на делото броите 7 календарни дни (периодът за обжалване) и на осмия имате право да получите съдебното решение и да си вземете детето. Т.е. ако делото е в четвъртък, следващия петък се случва останалото. Вече ако делото е в петък или по друга причина осмия ден е неработен, се изчаква първия работен. Струва ми се, че това се преценява при определяне на датата, но не мога да съм сигурна.
Аз не знам какви са тия съдилища, които не дават съдебни решения на ищеца по делото. Не съм юрист, но за мен това е безумие. За радост, ние такива проблеми не сме имали. И в двата случая получаването на съдебното решение беше задължително условие, за да си вземем децата.

# 2 606
 • Мнения: X
Revolving Hearts И все още е законно право да се получи заверен препис от дело, на което сте страна.

# 2 607
 • Мнения: 177
Здравейте,
ние получихме писмо за детенце.Видяхме го , много се харесахме.Почваме да подготвяме документи за осиновяването. Simple Smile

# 2 608
 • Мнения: 714
Честито! Колко време чакахте за предложение? Имахте ли ограничения в критериите?

# 2 609
 • Мнения: 2 216
Здравейте,
ние получихме писмо за детенце.Видяхме го , много се харесахме.Почваме да подготвяме документи за осиновяването. Simple Smile

Честито. Всичко да мине бързо и лесно да се адаптира детенце.
Колко е голямо, момченце или момиченце е?

Общи условия

Активация на акаунт