Шеста тема на чакащите

• 581 537
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 2 940
Елфичка, съгласна съм. Но не му направиха никакъв тест, дори към упойките. И аз очаквах да направят поне тест за стандартната упойка, още повече, че е правил тежка реакция на АБ, прави алергични реакции (сериозни) на козметика и ухапване от комар (ако е по главата се стига до Урбазон), но този освен да се възмути, че нямам информация друго не направи. Късмет, че всичко мина добре.

# 2 941
  • София
Честно казано написах диабет, защото открит навреме с диета и медикаменти може да се контролира и да се води нормален начин на живот. Но не е лечим, и  всъщност е доста сериозно. Просто спрямо порок на сърцето това ми изплува като по-леко. Може би ще е разумно да се обсъди с ЛЛ кое заболяване може да се разглежда като леко и лечимо, както и в какво се изразява лечението, за да е по-лесно да се изгради представа и се прецени.
Неизвестните винаги са безкрайно. Нарочно обърнах внимание на това, защото точно те са фактор при доста заболявания и развитието им на по-късен етап. Често се налага да стигаме до ситуацията да не можем да отворим. Всеки път за почти две години заедно, когато съм водила дъщеря си на някакъв специалист е трябвало да стигна до репликата тя е осиновена. Нямаше здравно осигурителна книжка, защо съм чакала две години, че и акта за раждане и бил от преди месец. Преглъщам, виждам се как извивам врата на служителката и едва успявам да прехапя език. Отиваме на очен, обяснявам проблема, той е и видим в момента, но се появява за трети път, и започва вълна от въпроси. Вадя рецептите за прилагано предните пъти лечение - това било за друго дете. Защо не зная дали до тази възраст детето ми не е преглеждано от ортопед. И така всеки път, все нещо води до написаното от Мама Ру вие не сте ли му майка.

# 2 942
  • В градината...
Аз където и да отида, първите ми думи са - той е осиновен. И никога няма глупави въпроси.

# 2 943
  • София
Те въпросите често не са глупави, но ние не знаем отговорите. И в даден момент стигаме до това, което си написала Перуника - първото което казваме да е тя/той е осиновен. Колкото и да тежи това, особено когато е пред нея.

# 2 944
Моят син знае, че е осиновен, но аз казвам пред лекарите "адоптиран" и това върши работа.

# 2 945
И за мен изброените заболявания не са никак лесно лечими , ама ги предлагат , като напишем лесно лечимо заболяване и за това ви ги  изредих .
Някак си всички диагнози са си страшни , но някой не чак толкова  , в  зависимост от това нас самите, какво ни плаши повече.Сигурна съм , че ако се познаеме от първата среща , никоя диагноза няма да ни спре  да сме заедно.
Лично според мен диагнозата на дете номер 3 с луксация , която почти се е наместила не ми се видя нещо толкова страшно и също предполагам , че ако детето е здраво а майката има някаква болест която евентуално може да се предаде също е по лек вариант пред това да се вземе дете с порок или спин  и пр.Шум в сърцето , който израства / дай боже при всички / също не е страшно стига да  изчезне разбра се. Искам  за всички деца да се намери семейство .Колкото и семейни къщи да отваряме 1 леличка на 12 деца трудно ще угрее .Диабетът е ендокринологично заболяване , а аз така съм се  разочаровала от ендокринолози , че ... не ми се говори - излагат се и ако не сте изрядно начетени и наясно с тази област не ви препоръчвам да се решавате на такава стъпка .Лекува се но  иска  да сте наясно с състояния на ниска и висока кръвна захар , да пазите диети и не само това , ще ви трябва и отличен ендокринолог .Никой не е застрахован от нищо ,  и не трябва да забравяме , че не сме вечни .Желая ви здраве от това по -хубаво няма и си правете сметката , ако решите да правите арт процедури   още и още   да помислите малко и за вашето здраве  а не на всяка цена да желаете да си сбъднете мечтата , дори и да не  успявате да се срещнете с вашето дете .Ако е писано рано или късно  всички ще имаме .

# 2 946
Здравейте!Имам едно въпросче относно изследването в туб диспансер.Възможно ми е да е от друга община?

# 2 947
Мен не са ме изследвали в тубдиспансера. Даваха ми бележка, че не се водя на учет. Но доколкото знам, това става само в диспансера по постоянен адрес.

# 2 948
На нас ни искаха Манту. Освен него при първото подаване на документите, за регистрация като кандидат осиновители от Тубдиспансера (Русе) ни изнудваха да си направим рентгенова снимка (платено) и отделно да платим на доктор за разчитането й преди да ни дадат бележката за социалните.

# 2 949
  • В градината...
Ние минахме с Манту. В диспансера доктора си направи устата за снимка и заверка на медицинско - 60лв. Разфучах се, откъде накъде някой ей така ще ме облъчва само за пари. Отидох при социалните и им казах, че се злоупотребява и те казаха, че не искат снимка, а само заверка от личния. При подновяване на документите бях бременна, та и Манту не ми правиха.

# 2 950
И двата пъти правихме рентгенова снимка срещу 20лв на човек и на въпросното медицинско,което беше на много стара бланка абсолютно нищо не пишеше съществено.

# 2 951
  • София
При мен беше Манту и бележка, че не се водя на учет от тубдиспансера по постоянен адрес.

# 2 952
Идвам да ви споделя нещо ново .По пощата не дават информация дали сме разглеждани на съвет .Отговориха ми , че лично в областния град от който сме може да зададем този въпрос  понеже по пощата може да пише някой друг ,а не самите кандидат оиновители .Хубав ден от мен милички.

# 2 953
  • София
"Здравейте,
Казвам се ……………... Със Заповед № ………………/………..20…….г. на Директора на ДСП-……………. е издадено разрешение за вписването ми в регистър на осиновяващи при условията на пълно осиновяване. Заявила съм вписване в регистрите на всички РДСП в страната.
Бих искала да попитам дали съм вписана в Регистъра на осиновяващи при условията на пълно осиновяване, воден във Вашата РДСП, под кой номер и разглеждана ли съм като осиновител на Ваш съвет по осиновяване?
С уважение, …………………………..
Тел. за връзка: ………………………….."

Това е текста на мейл, който аз изпратих на всички РДСП-та. И получих отговор от почти всички. От едно ми върнаха обаждане, като поискаха да коментираме разбирането ми за смесен произход и без видими черти на ромски етнос, дали съвпада с това, което те влагат в този смисъл. Това през април 2018 г. Сега вече може и да не дават информация.
А това е един от отговорите, които съм получила:
ДО
Г-ЖА …………………………………..

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ……………………….,

Във връзка с постъпилото от Вас писмо в РДСП – ……………, Ви информирам, че в регистъра на осиновяващи при условията на пълно осиновяване, воден в РДСП – ………………. сте вписана под № ………….. на ………..2016 г.
Уведомявам Ви, че до настоящия момент вашите документи не са разглеждани от Съвета по осиновяване при РДСП-……………...
Не губете вяра!

С уважение,
………………………….
главен специалист

# 2 954
В областния град няма как да знаят дали сте разглеждани на друго място, освен ако не сте били определени като подходящи. А за какво ви е информация дали сте разглеждани, след като не сте избрани?

Общи условия

Активация на акаунт