Шеста тема на чакащите

• 583 656
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 4 215
Вече съм споделяла, че нашето приемно семейство отглежда дете. Което вече стана на 5. Майката ходи да го вижда няколко пъти в годината. У казва на социалните, че го иска. Детето още не говори, в главата му е каша. Не може да бъде осиновено, а майката след него е родила още 3 деца.
Как е възможно това да се допуска от законодателството. Като си го иска, нека си го вземе и се грижи за него както трябва. Никой не може да ме убеди, че това е в интерес на детето. По-скоро в интерес на приемни семейства, социални работници и цялата система около този нещастен живот. Докато желаещи да осиновят се въртят в месомелачка - биологичните родители мислят пет години дали да си вземат детето или не и раждат други междувременно.

# 4 216
Историята на моето дете е подобна - отнето от майката, тъй като застраша живота му (алкохоличка, която става агресивна като пие), настанено от бебе на 4м в ДМСГ, майката го посещава, насърчава се привързаност, детето я разпознава като майка. Тя не дава съгласие да бъде осиновено, но и не може да си го вземе обратно поради здравословни проблеми. По закон се дават 6м майката да изпълни условията, ако не се предприема служебно вписване. Само, че моето дете е престояло в нищото 2 години и поливан и у вписано след масирана проверка по домовете. Няколко месеца по-късно аз я осиновявам. Парадоксът е, че е трябвало да бъде задействана служебно процедурата по времето, когато аз подавах документи. Аз чаках две години без двайсет дни срещата ни! Две загубени години за нея и за мен.
Синът ми е с отказ, разглеждат го на съвет дни преди да навърши 3м.

# 4 217
Искам да ви попитам нещо, което ме вълнува. От май месец сме в регистъра. Осъзнавам, че е много рано и е наивно да мисля, че някой ще ни потърси толкова скоро.  Живеем в София, но имаме апартамент и на морето и в момента сме тук почти цялото лято и ме тормози мисълта дали социалните пращат само писма с покана за среща? Или към писмото има и телефонно обаждане? Има ли вариант да пропусна някое известие в пощенската кутия? Тази мисъл ме ужасява.

# 4 218
Ако няма кой да следи за покана, защо не се обадите в пощите и да помолите, ако дойде нещо за вас да го пренасочат към летния ви адрес?

# 4 219
Искам да ви попитам нещо, което ме вълнува. От май месец сме в регистъра. Осъзнавам, че е много рано и е наивно да мисля, че някой ще ни потърси толкова скоро.  Живеем в София, но имаме апартамент и на морето и в момента сме тук почти цялото лято и ме тормози мисълта дали социалните пращат само писма с покана за среща? Или към писмото има и телефонно обаждане? Има ли вариант да пропусна някое известие в пощенската кутия? Тази мисъл ме ужасява.
При нас нямаше телефонно обаждане. Имахме писмо и в него имаше срок до който трябваше да реагираме. Така, че по-добре си стойте на адреса и не разчитайте някой да ви търси какви имоти имате и къде да ви разпраща писмата. Хората имат достатъчно работа, за да се занимават и с вашите подробности!
Казвам го, за да не си изпуснете късмета.

# 4 220
И при нас беше само писмо.

# 4 221
Оле.. Ужас.
Благодаря ви за отговорите.
Имаме два апартамента. Няма как да стоя само на едното място и да чакам писмо. В случая на морето правим ремонт и затова съм тук, за да се занимавам с майстори. Но ще измисля нещо, за да съм сигурна, че няма да го изпусна наистина. Може би да дам ключ от пощата на някой съсед.. Ще видя.
Благодаря ви наистина.

# 4 222
Не се шашкай.
Тези писма обикновено са с обратна разписка. Така че самото писмо няма просто ей така да ти го пуснат кутията. Ще получиш известие. Не знам, ако пощенските служители са достатъчно съвестни и не отидеш до определен брой дни, дали няма да ти се обадят. Чувала съм за такива случаи във връзка с други писма.
По-скоро бих се притеснила като гледам в нашия вход как ги лепват на входната врата тези листчета, да не хвръкне нанякъде. В някои случаи и от самата дирекция се обаждат по телефона. Ние реагирахме бързо. Не знам ако се бяхме забавили дали все пак нямаше да се обадят.

# 4 223
  • Колибите
Не се шашкай.
Тези писма обикновено са с обратна разписка. Така че самото писмо няма просто ей така да ти го пуснат кутията.

Моето не беше.

# 4 224
  • при него
Моите и двете бяха с обратна разписка и с телефонно обаждане. От Хасково и от Враца. Това беше 2016 година.

# 4 225
Не се шашкай.
Тези писма обикновено са с обратна разписка. Така че самото писмо няма просто ей така да ти го пуснат кутията. Ще получиш известие. Не знам, ако пощенските служители са достатъчно съвестни и не отидеш до определен брой дни, дали няма да ти се обадят. Чувала съм за такива случаи във връзка с други писма.
По-скоро бих се притеснила като гледам в нашия вход как ги лепват на входната врата тези листчета, да не хвръкне нанякъде. В някои случаи и от самата дирекция се обаждат по телефона. Ние реагирахме бързо. Не знам ако се бяхме забавили дали все пак нямаше да се обадят.

По-вероятно е да не се обадят. Бяхме на дълга ваканция и когато се прибрахме имаше известие за писмо в пощенската кутия. Оставено е точно ден след като сме тръгнали, срокът за получаване беше минал.

# 4 226
Не се шашкай.

По-вероятно е да не се обадят. Бяхме на дълга ваканция и когато се прибрахме имаше известие за писмо в пощенската кутия. Оставено е точно ден след като сме тръгнали, срокът за получаване беше минал.

За осиновяване ли беше?! Боже.. Звучи ми ужасно. Започнах постоянно да го мисля..

# 4 227
С Български пощи ли работят социалните служби? Ако е така, не се учудвам да липсват известия. Сякаш живеем във време без мобилни телефони - за мен е редно да има и телефонно обаждане от куриера.

А това да седиш вкъщи и да не смееш да отидеш за по-дълго време на друго място, било то за почивка или поради някакъв ангажимент, защото чакаш писмо не ми се вижда нормално. Те пък защото се разтърчали да разглеждат досието ни. Пиша го леко афектирана, защото за три години нямаме нито едно обаждане въпреки разширените ни изисквания за дете.

# 4 228
Да, с Български пощи работят.
Ама моля ти се Simple Smile
Те един скенер не им купуват в дирекцията, ти очакваш от пощата да раздава мобилни телефони на служителите си. Все пак нека не забравяме, че все пак живеем в България.

# 4 229
Наистина е безумно. Поне електронна поща да използват, 21 век е в крайна сметка.. Някак наистина е безумно да се затворя вкъщи, пък то и това не е гаранция, ще ми лепнат някое хвърчащо листче, което някой ще подритне, пък после ходи го търси.

Ето, 3 години чакат хората.. Това е ужасно Sad аз от третия месец съм зачакала писмо..

Анонимен, бихте ли споделили критериите си? Защо толкова дълго чакане?

Общи условия

Активация на акаунт