Шеста тема на чакащите

• 587 700
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 5 190
Пишете всички 28 дирекции, така шанса Ви е много по-голям. Ако сте се решили на тази стъпка, пътуването не би трябвало да Ви е проблем.. Ние за 1м. 5 пъти ходихме на 350км. в посока

# 5 191
Постоянният адрес по лична карта ли трябва да е?
Не е необходимо да си сменяш личната карта. Аз си смених само настоящият адрес в Общината, и нямаше проблеми при кандидатстването.

# 5 192
Адреса никакво значение няма, стига да е в района на дирекция социално подпомагане в която подавате документите.

# 5 193
здравейте на всички !!!! отново пиша тук с надежда че скоро ще получим нашето очаквано  писмо !!!!!
чета толкова полезна информация от всички вас и съм ви толкова благодарна ! ние чакаме вече 2 години и два месеца, с критерии момиче, здраво , без значение от произход , от 0-3 г. толкова сме развълнувани вече като чета тук след 2 години чакане с такива критерии много е вероятно скоро да се случи и при нас !
пожелавам успех на всички ! 🙏🤗

# 5 194
Само да вметна, че с критерии само единия пол, намалявате вероятността на половина. Дано скоро дойде и вашият ред

# 5 195
И с критерий "здраво" пък съвсем..

Пожелавам ви от сърце скоро да се случи и да ви се обадят, знам какво вълнение и очакване е, но критериите ви не са никак широки.

# 5 196
благодаря за вашите отговори! какви да са тоест критериите? аз имам познати с такива критерии който след 2 години получиха обаждане….

# 5 197
Заредете се с търпение. Ако искате здраво момиче, чакате повече, защото няма да ви разглеждат за здраво момче. Но щом държите на пол, тогава си оставяте критерия. Критерият здраво също може да ви изключи от разглежданите кандидати за дете, ко то е недоносено или с очила, а зрението е нещо, което подлежи на корекция, шум на сърцето се израства.

# 5 198
Ние чакахме почти две години с критерии, сменяни няколко пъти, но общо взето:

Момиче
Здраво или с  лечими заболявания без генетична обремененост
Без претенции за произход

Но знам, че сега се чака още повече. Не го приемайте като нападка, пак казвам, абсолютно разбирам вълнението, обаче всеки иска малко, абсолютно здраво дете. И като се ограничи и пола наполовина...съвсем дълго става чакането. Но вие самите знаете с какво можете или не бихте направили компромис.

# 5 199
Ние чакахме точно 2 години, като накрая в последните 2 месеца получихме 4 предложения за момчета. Не бяхме писали пол, защото и като раждаш не избираш. Иначе аз се надявах на момиченце, но се радвам, че не бяхме уточнили пол. Сега съм майка на най-най-най прекрасното момченце на света!
Това беше обаче преди почти 10 години…
Желая много успех на всички чакащи и бързо да си гушнете дечицата!

# 5 200
Понеже и аз имах ограничения не само по пол, но и за етнос, нещата при мен се размърдаха, след като промених относно здравословното състояние и написах, че бих взела дете с леко увреждане/ заболяване. Получих предложение точно за такова дете - недоносено, килсородозависимо, шум на сърцето, изоставащо в развитието си. Доста години минаха, детето порасна, изоставането се навакса, шумът на сърцето се израстна, макар и по-късно форамен овале се затвори. Но нямаше да ми я предложат, ако не бях написала, че бих взела дете със заболяване или леко увреждане.

# 5 201
за сега ще останем на тези критерии ! чакахме 2 г още няколко месеца нищо не е 😊 сигурни сме че скоро ще получим отговор 💕

# 5 202
Явно не сте прочели добре по-горе какво съм написал!
Чака се дълго, дълго време, ако не промените критериите . Ние си подновявахме 3 пъти документите, докато получим обаждане. Случи се така че , вече бяхме решили да си осиновим предложените 2 деца(брат и сестра), тогава заваляха предложенията, за 1 седмица получихме 3 предложения.Враца,Монтана, Кюстендил..
Въпреки ,че бяхме задвижили вече процедурата, получавахме нови предложения. Сега пак ще го напиша.
Особенно ако имате много заложени критерии ,ще чакате много дълго време.
Това че са се минали 2г. или 3г.нищо не значи.
Това е положението!

# 5 203
  • Be realistic - plan for a miracle.
Kitara, успех - вярвам, че скоро ще де случат нещата при вас!

# 5 204
Здравейте, във заявлението не виждам някъде да пише "без очевидни ромски черти", това в друго заявление ли се пише?
На брой деца какво се пише? До две деца става ли?
Има един въпрос-бихте ли осиновили дете със:
Физически увреждания, умствени увреждания,нуждаещо се от лечение и преживяло насилие.
Доколко четох в темата не видях друг да е коментирал изброените. Никъде не пише без генетично обременяване или с леки физически увреждания.
Някой друг попълвал ли е такъв формуляр?
Също така има въпрос по кой член искаме да бъдем вписани: 85 от семейния кодекс или 113. ал. 1, т.3 от семейния кодекс.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 17:39 от Alise

Общи условия

Активация на акаунт