Шеста тема на чакащите

• 580 326
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Само ми интересно защо мислиш, че осиновителите, които вече са осиновили са в този регистър? Сигурна ли си? Защото не виждам логика. Те не са чакащи като нас? Thinking

# 706
Не зная за кой регистър говорим, според мен за всяко РДСП в момента има отделен и след промените, които трябваше да са през лятото на 2017 трябваше да се създаде единен.

Но не виждам логика при всяко осиновяване да се местите от номер 9000 на 8999, при следващо осиновяване на 8998 и т.н. и да си разместват записите в базата. Много по-лесно е да ви се даде пореден номер.

Освен това силно се съмнявам да има 9 хил. чакащи осиновители, последните статистики, които гледах, бяха около 1500.

# 707
  • София
Повярвай, че съм сигурна за номера, защото няколко пъти го провериха. Освен това говорим за София-област.

# 708
  • София
Няма единен регистър и единна номерация! Във всяко РДСП номерацията е различна. Това, което са Ви казали, не отговаря на истината!

# 709

Освен това силно се съмнявам да има 9 хил. чакащи осиновители, последните статистики, които гледах, бяха около 1500.

Няма толкова чакащи.Номерата си вървят по ред от начално заведените регистри и първите поне 2-3000 , а вероятно и повече са тези, които са осиновили и забравили поне отпреди 7-8 години.

# 710
  • София
Звуча детински, но наистина ще се радвам като дете, ако е така.... Hug Просто съвсем ми бяха потънали гемиите от този номер..... bouquet

Последна редакция: сб, 11 мар 2017, 16:23 от INA BAMBINA

# 711
Точно така е, с въвеждането на регистрите номерата се водят поредни и тези, които отдавна не са чакащи,не са изключени.Те си фигурират като номера, но в действителност нищо не чакат.

Както съм казвала преди години, тук всички истории завършват щастливо, няма пропуск.

# 712
  • София
Светкавица извинявай за недискретния въпрос, ако искаш не ми отговаряй, но ти от кои си - чакащите или дочакалите...?

# 713
Зависи от гледната точка. Simple Smile

Ако се брои, че чакам едно любимо диваче да си вдигне дупето, за да си напише домашното съм от чакащите.От чакащите съм пред вратата на училището, защото все последен излиза.От чакащите съм, че си отвисях да чакам пред плувни басейни, пред математически школи, пред и след тестове за НВО.За чакане за детска градина и прием в първи клас дори забравих, че го е имало.

А иначе- от дочакалите.Ама не знаех, че всъщност с дочакването почва баш голямото чакане.Да го имат пред вид чакащите!

Hug

# 714
Ама не знаех, че всъщност с дочакването почва баш голямото чакане. Да го имат пред вид чакащите!

Потвърждавам  Hug

# 715
  • София

Дано и ние да дочакаме да сме баш чакащи..... Hug Laughing

# 716
  • близо до Кресненското дефиле
Ама не знаех, че всъщност с дочакването почва баш голямото чакане. Да го имат пред вид чакащите!

Потвърждавам  Hug

+1. При нас чакането за "дочакването", беше сравнително кратко. LaughingПосле започна голяяямото чакане.....Чакахме думичките "мама" и "тате". Чакахме да проходи. Чакахме да проходи, чакахме зъбките от 6 да станат 8. Сега вече имаме 11, но чакамеда станат 20. Сега чакаме да проговори свободно. Чакаме самостоятелно хранене, маханена памперси и т.н. Joy Joy Joy

# 717
# 718
Мили чакащи и дочакали мами  Simple Smile Днес става една година, откакто получихме нашето писмо. Още си спомням как тичах задъхана до пощата, без яке, а после не смеех да отворя писмото преди да съм се прибрала вкъщи, да не го духне вятърът. Беше прекрасна година, имахме своите трудности, особено аз (докато свикна с новата си роля на мама), но сега съм безкрайно щастлива, че се намерихме с моята дъщеричка. Тя сега е на година и почти девет месеца и е най-чаровното, красиво и умно дете.
Иска ми се да дам надежда на тези, които чакат, че нещата се случват, кога по-бързо, кога по-бавно. При нас беше бързо, макар че на мене и на съпруга ми ни трябваше преди това  известно време да стигнем до това решение, по-точно да съберем смелост да направим нещо конкретно и да подадем документи.
Изключително се радвам, че ви има, от вас научих толкова много. Все още ви чета с удоволствие и чакам заедно с вас. Стискам палци за бързо получаване на така желаното писмо на чакащите и за лека и безпроблемна адаптация на дочакалите  Simple Smile

# 719
Здравейте, момичета,
Делото мина и в петък предстои да си вземем малката. Искам да попитам запознатите със законовата част от предаването на детето и по-точно частта отнасяща се за документацията, която трябва да ни предоставят. Когато взимахме синът ни приемните родители ни дадоха абсолютно всички документи - мед. картон, епикризи от операциите и т.н. дори синята здравноосигурителна книжка на детето. Всичко в ОРИГИНАЛИ!!! Сега от дома отказват да ми дадат оригиналите само копия, а на картона само общи неща, които те решат да споменат!!! Знам, че от домовете така процедират по принцип, но понеже малката е с операция искам да са в оригина. Онзи ден почти се скарах със сестрата оригинала на епикризата,като и казах, че аз не искам оригинал на стоматологичния и статус, а на документ от операция. Питането ми е по закон могат ли да задържат оригиналите или са длъжни да ми ги дадат??? А ако поискам да прочета картона и могат ли да ми откажат???
Звуча малко объркано и хаотично, но дано ме разберете  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт