Шеста тема на чакащите

• 580 326
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 690
Llillita, нещо не е както трябва. Според мен си сложила някакво ограничение. Сама ли  ще осиновяваш? Провери си пак критериите.
Имаше семейства подали и след нас и пак получиха предложения.
Да се иска определено дете е невъзможно. Търсят се родители за дадено дете, а не дете за определени родители. Обади се в произволна дирекция и питай как тълкуват вашите изисквания, стигнали ли са до вас/теб?

С мъжа ми нямаме брак,но от 20 години сме заедно,по лична карта живеем на един адрес.Реално пуснах документите за самотна майка,но искаха и на мъжа ми всички документи,както и той присъства на обучението за родители,искаха ни и снимка на двамата (което за мен си е все едно кандидатстваме заедно,като семейство,с тази разлика,че нямаме документа за брак)
Ох.... с тези критерии... писахме,че може децата да са с роднинска връзка,да не ги разделят,с разлика и в години.Повече не се сещам,кое мога да е проблема... да не е претърпяло насилие( когато разговарям със социалната мога да обясня,кое приемам и кое не,но когато са пуснати документи-всички фактори за думата  "насилие" са на едно) дали това да не го променя?  ooooh! Мога да сложа и болничко детенце,но с нещо незначително,което е лечимо.... .Много ми е трудно да пиша това,да...иска ми се всички дечица да имат родител,но мисля,че за 20 години цел да имаме детенце ,е разбираемо защо искам да е здраво !
А ако намеря номер на някоя дирекция,няма ли да ме смъмрят,че се обаждам?Все си мисля,че мога да наруша на някой спокойствието...Или по-добре да пиша имейл,понеже има и посочени имейли към дирекциите?
При същите критерии и даже с лечими в България заболявания аз чаках почти една година. Не губи надежда! Нещата ще се случат!

Благодаря ви ,момичета за подкрепата.... чета ви и си давам кураж!Но ми се иска нещата да стават по-бързо...

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 17:28 от Llillita

# 691
Llillita, обади се в Пазарджик например. За там съм чела, че са много любезни. Извини се за безпокойството и питай как намират вашите критерии, избирали ли са ви на съвет за някое детенце и т.н. Или пък се обади във Варна. И за там съм чела добри отзиви. Ако не можете да се справите с болно детенце не променяй критерии  Naughty . И знай, че и там работят хора, някои с големи сърца  Peace .
Може всеки момент да ви се обадят. Всеки е с късмета си. Там някъде ви чака Вашето дете. Не се отчайвай, кураж мила  Praynig.
И пиши, ако имаш въпроси.

# 692
Пипи Мипи, bouquet благодаря ти за куража,който ми даваш  Hug Ще направя,както казваш и като има резултат- ще пиша! ooooh!

# 693
  • София
Честит празник на всички жени в форума! Бъдете свежи, усмихнати, позитивни и нека ви се сбъднат най-съкровенните мечти!  bouquet Hug

# 694
 Честит празник! Страшно ли е да си поръчител на семейство, което желае да осиновява дете? Аз думата поръчител свързвам с кредити. Ако един не може да плаща кредит, поръчителя поема отговорността да плаща кредита, а тук говорим за осиновяване. Има ли от какво да се притеснявам?

# 695
Честит празник! Страшно ли е да си поръчител на семейство, което желае да осиновява дете? Аз думата поръчител свързвам с кредити. Ако един не може да плаща кредит, поръчителя поема отговорността да плаща кредита, а тук говорим за осиновяване. Има ли от какво да се притеснявам?

Не носите никаква отговорност нито за детето, нито за осиновителите. За да ви помолят за препоръка явно ви познават достатъчно добре, така че просто си кажете мнението за тях.

# 696
  • близо до Кресненското дефиле

Не носите никаква отговорност нито за детето, нито за осиновителите. За да ви помолят за препоръка явно ви познават достатъчно добре, така че просто си кажете мнението за тях.
Аз на Ваше място не бих станала поръчител на това семейство. Те, явно Ви имат 100-процентово доверие, за да Ви помолят да им станете поръчител, а Вие, от друга страна, явно се съмнявате в тях, щом се притеснявяте да не се наложи да поемете грижата за евентуалното дете, което биха осиновили.
П.П. Препоръката за осиновителите не носи никаква отговорност и тежест за Вас, независимо дали те ще се справят с отглеждането и грижата за детето, или - не.

# 697
Не се съмнявам в тях. Даже знам, че ще се справят много добре. Поради проблеми с роднини, настръхвам като чуя за думата поръчител.

# 698
Правилно е да си каже ПРЕПОРЪЧИТЕЛ - ще им дадете вашата Препоръка.
В общи линии пишете си мнението за тях и на среща със социален работник казвате какво семейство са, биха ли се справили с отглеждането на дете.

# 699
Няма проблем, щом става въпрос за препоръка. Ще дам препоръка за тях, познавам ги много добре и ще им помогна  Simple Smile

# 700
  • София
http://www.vks.bg/Dela/2015_01_%D0%9E%D0%A1%D0%93%D0%9A_%D0%A2%D … D%D0%B8%D0%B5.pdf

Здравейте! Имам новина за всички вас! Върховния касационен съд миналата година 14.11.2016г. е излезнал с тълкователно решение, което има статут на закон по повод гледането на съдебните дела за осиновяване. Вече може да се разглеждат в окръжните съдилища по постоянния адрес на осиновителите, а не както беше досега по адреса на местното РДСП от където ви предлагат детето. Това се прави с цел да се улесни максимално процедурата по осиновяване, като се взима впредвид, че местните администрации трябва да са в услуга на гражданите.  bouquet Страхотно!

# 701
Това е добре, спестява се едно пътуване.

Аз пък чакам да направят единен регистър и да пуснат статистика за вписани деца и осиновители.

# 702
  • София
Аз имам близък който работи от скоро в тази структура и каза че сме девет хиляден номер в тяхната електронна система. Има я, но е служебна. В нея гражданите нямат достъп.  Sad И да отбележа, че сме вписани края на декември 2016г....

# 703
Колко деца има с вашите изисквания в тази система? Сам по себе си номерът не означава нищо, защото другите осиновители може да са с различни критерии. А и вече осиновилите също са в в тази номерация

# 704
  • София
Колко деца има с вашите изисквания в тази система? Сам по себе си номерът не означава нищо, защото другите осиновители може да са с различни критерии. А и вече осиновилите също са в в тази номерация
Не знам колко са кандидатите с нашите изисквания. Но ти ме обнадеждаваш, че може да се предвижим напред. Макар, че сме стандартен профил. Без предпочитания за пол и произход. Без чертите. И до 2,6г.здраво.

Общи условия

Активация на акаунт