Шеста тема на чакащите

• 580 099
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 255
deina_li, малко си е притеснително, но важното е, че е зад гърба ви. Успех и лека адаптация на детенцето. Сега отивайте на едно СПА, че после няма СПАне  smile3503. Отпуснете се и мислете положително. Ти приготви ли се за посрещането,  както искаше да е специален празник идването на детенцето?

# 256
Здравейте ! Бих искала да попитам дали е възможно осиновяването на бебета преди 6м, годинка ? Колко средно трае една процедура по осиновяване ? От телефон влизам и интернета ми е слаб в момента, затова не мога да прехвърля страниците и предишните теми.
Да възможно е на нас ни предложиха бебе на 3 месеца. Ако майката е дала отказ още в родилния дом чакат един месец да ли няма да размисли и следкато да де отказ детето се вписва в регистрите.

# 257
  • София
deina_li, малко си е притеснително, но важното е, че е зад гърба ви. Успех и лека адаптация на детенцето. Сега отивайте на едно СПА, че после няма СПАне  smile3503. Отпуснете се и мислете положително. Ти приготви ли се за посрещането,  както искаше да е специален празник идването на детенцето?
много се вълнуваме ,но пътя ще е много та  незнам колко ще ппознаваме ,но ще си я посрещнем подобаващо. Колкото и да ни критикуват според нас това е празник и трябва да си с пазим традицията за идването на новия член на семейството.

# 258
Аз искам да поздравя сърдечно всички вас, които при целия космически напредък на репродуктивната месицина, избрахте да осиновите. Просто съм щастлива, че съществуват все още хора, за които родителството е нещо много повече от биологичен процес. Желая ви много радости със специалните ви деца, които ще направят живота ви още по-специален, както и вие техния.
За протокола- осиновена съм, бих осиновила някога, но мъжът ми за момента не е узрял за идеята.

# 259

много се вълнуваме ,но пътя ще е много та  незнам колко ще ппознаваме ,но ще си я посрещнем подобаващо. Колкото и да ни критикуват според нас това е празник и трябва да си с пазим традицията за идването на новия член на семейството.
[/quote]

Разбира се, че е празник. Всеки нов член на семейството е повод за празнуване. Любопитно ми е кой ви критикува? Нашия малчуган дойде у дома през седмицата и то вечерта, радвам се че не го отпразнувахме същия ден, защото беше голям стрес и за трима ни, но съботата си направихме празника. След 1 седмица навърши годинка и тогава празнувахме пък рожден ден, но искахме да си има празненство за идването му у дома.
Пожелавам ви всичко да мине възможно най-леко и бързо да се адаптирате един към друг!

# 260
  • при него
Теичка, благодаря ти за милите думи!
Не се притеснявай, на мъжете по принцип им трябва повече време, но в крайна сметка ще се съгласи. Стискам ти палци!

# 261
Благодаря !

# 262
Какво затишие !

# 263
Здравейте ,  до две седмици и ние ще сме от чакащите !  Късмет на всички !  Heart Eyes

# 264
  • София
Здравейте мили родители на 24 имахме дело за осиновяване, днес позвъняхме в съда да видим дали решението е готово, от там служитела в администрацията ни каза, че майката все още не е получила уведомлението и срока от седем дни започва да тече след като го подпише. Ние със съпруга ми много се притеснихме , какво следва колко ще чакаме , ами ако не я намерят ..... и мн др въпроси ако някой от вас може да ни изястни ситуацията ще бъдем много благодарни.
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛГОДАРЯ

# 265
  • София
Здравей, deina_li. Това много ме изненадва. И напълно разбирам притеснението ви. Та тя може въобще да не е в България например....
Ооо, не оставяйте нещата така. Ако трябва пак звънете в съда да питате точно това - какво става, ако не я намерят? Колко време ще я търсят...

На нас за нашия случай ни казаха, че БМ не е подала съгласие за осиновяване. След като 6 месеца не е проявила интерес към детето си, социалните са й изпратили писмо, че то ще бъде вписано в регистъра за осиновяване. Казаха, че 3 пъти са й пращали писма. Тя не е реагирала и то е вписано в регистъра.
Обясниха ни, че в този случай БМ не е страна по делото. Не ни казаха, че ще трябва да я  уведомяват, когато делото мине. В понеделник имаме отново среща с тях и ще питам за това. Ще пиша после какво са ни казали. Но все пак важното е какво ще решат в съда.А и като гледам навсякъде си действат и тълкуват нещата по своему. Защо не се обадиш и на социалните от РДСП, където е детенцето да попиташ и тях как се процедира обикновено в техния съд?

Стискам ви палци да сте попаднали на някоя нова служителка, която не е наясно и да може да си вземете детенце най-късно в понеделник.

Ръчкайте, звънете, питайте.
Успех и съм с вас!  Hug

# 266
  • София
deina_li, сега се сетих, че може да се консултирате и с адвокат.

Дано и момичетата, които вече са минали по този път да се включат и да кажат как е било при тях.

# 267
Това, което Ви е казала служителката ми се струва несериозно. преди 4 години, когато осиновявахме сина ни, ни беше обяснено, че въпросните 7 дни са работни, а не календарни и че в този срок страните от делото имат право да обжалват решението на съда. Това че не е уведомен този или онзи, не би следвало да ви касае. Това мога да кажа по темата, едва ли съм била полезна, но знам какво е усещането нещо да е важно за теб и да няма с кой да поговориш по темата. Всичко е бъде наред, просто ми се струва че си попаднала на не дотам подходящия човек в съда. Simple Smile

# 268
  • София
Дейна, без да съм юрист, и аз мисля, че не може да е истина това, което са Ви казали. В кой град е това? В закона си пише, че решението може да бъде обжалвано 7 дни след обявяването му в съдебно заседание. Обявяването предполагам е станало на 24 Март.

Решение по искането за осиновяване
Чл. 97. ал. 3 от СК
(3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21.12.2010 г.) Решението се обявява в съдебното заседание и след влизането му в сила се изпраща служебно на общината по постоянния адрес на осиновителя, както и на съответната регионална дирекция за социално подпомагане, а когато осиновителят е чужденец - на Столичната община и на Министерството на правосъдието.

Обжалване на решението
Чл. 98. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21.12.2010 г.) Решението по чл. 97, ал. 1 може да се обжалва от осиновяващия, родителите на осиновявания, освен в случаите по чл. 100, ал. 2, от осиновявания и от прокурора пред апелативния съд в 7-дневен срок от обявяването на решението. Когато осиновяваният е навършил четиринадесет години, той може да обжалва решението лично.

Освен това според мен заради написаното "родителите на осиновявания, освен в случаите чл. 100, ал. 2", родителите на осиновявания въобще не могат да обжалват.

ал. 100. (1) Осиновяването може да бъде пълно или непълно.
(2) Осиновяването е пълно:
1. когато осиновяваният е дете на неизвестни родители;
2. когато родителите са дали предварително съгласие за пълно осиновяване;
3. (доп. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21.12.2010 г.) в случая по чл. 93, ал. 2 и 3.

Осиновяване без съгласие на родителя

Чл. 93. (1) Осиновяване без съгласие на родителя се допуска, когато той трайно не полага грижи за детето и не дава издръжка или го отглежда и възпитава по вреден за развитието му начин.(2) Осиновяване без съгласие на родителя се допуска и когато детето е настанено в специализирана институция и родителят в срок до 6 месеца от датата на настаняването по административен ред съгласно Закона за закрила на детето без основателна причина не е поискал прекратяване на настаняването или промяна на мярката и връщане на детето или настаняването му в семейство на роднини или близки по реда на Закона за закрила на детето. Искането може да бъде направено и в производството за настаняване по съдебен ред, образувано съгласно Закона за закрила на детето.
(3) (Нова - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 21.12.2010 г.) Осиновяване без съгласие на родителя при условията на ал. 2 се допуска и когато на детето е предоставена социална услуга - резидентен тип, или е настанено в приемно семейство и е вписано в регистъра на деца за пълно осиновяване.

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 19:48 от Елени

# 269
На самото дело трябва да са казали от кога влиза в сила решението. Какво ви казаха?

Общи условия

Активация на акаунт