Шеста тема на чакащите

• 582 880
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 1 680
Имате от вашия град, предполагам. Това са длъжни да го пратят. Такова пращат и при подновяване на регистрацията при изтичане на двугодишния срок. Надявам се да не стигате до него. Писма от други места не чакай, те са чиста формалност и потвърждават това, което вече знаете - че сте вписани в регистрите.

Още веднъж пожелавам кратко чакане и щастлива развръзка!

# 1 681
Много благодаря за отговорите...Желая от сърце много щастливи новини

# 1 682
Момичета, къде мога да прочета  какви прегледи и изследвания имат право да изискат кандидат-осиновителите преди да вземат решение за или против осиновяване на конкретно детенце?

# 1 683
Можеш да поискаш консултация със специалист или да заведеш такъв, но зависи местните социални колко са отзивчиви. Ако искаш сподели притесненията си.

# 1 684
Благодаря , Mama Ru!

# 1 685
  • В градината...
Да кажа, че нашето приемно семейство отглежда дете от раждането, което сега навърши 1г. Социалните му подготвят документите за вписване в регистъра. Може да го предложат и на някоя от вас.

# 1 686
  • Навсякъде и Никъде
Да кажа, че нашето приемно семейство отглежда дете от раждането, което сега навърши 1г. Социалните му подготвят документите за вписване в регистъра. Може да го предложат и на някоя от вас.
И при нашето ПС скоро дадоха за осиновяване, само не ми е ясно защо толкова време отнема всико, при положение че децата в повечето случаи са с отказ след раждането. Нашето момиченце са чакали 11 месеца за да я впишат.

# 1 687
Чакат толкова много,за да може да се социализира детето,да навакса умения,да достигне връстниците си!Дъщеря ми е била в ПС година и половина!

# 1 688
  • Навсякъде и Никъде
Чакат толкова много,за да може да се социализира детето,да навакса умения,да достигне връстниците си!Дъщеря ми е била в ПС година и половина!
Не е ли по-добре с осиновителите си от самото начало, защото пак нова травма на детето с откъсването си от ПС.Дълго чакат според мен за вписване на децата, а желаещи много.

# 1 689
По този начин се осигурява работа на приемните семейства.

# 1 690
Момичета, отказ не се дава от родилното. Майката оформя (подписва) съгласие детето да бъде дадено за осиновяване един месец след раждането. След това социалните стартират процедурата по вписване - снимки, изследвания и т.н След вписването по закон имат един месец да разгледат досието на съвет. Когато БМ не даде съгласие детето да бъде дадено за осиновяване или изчезне в чужбина преди това, социалните (пак според закона ) изчакват още 6м преди служебно да задействат процедурата по вписване. Познато приемно дете беше вписано в регистрите около 18м възраст, защото БМ е създавала пречки (искам го/ не го искам). В някои случаи, ако БМ не дава съгласие, а социалните не са съгласни да й върнат детето може да заведат дело за лишаване от родителски права първо, а това също бави процедурата. Друга причина (при по-големите деца) е, че се изчаква първо да се види развитието на детето, лечение/ рехабилитация, наваксване и т.н.

# 1 691
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И аз съм на мнение, че БМ не дават откази.
  На първото и единствено дете, което ми предложиха - на 1г и 3 месеца, им беше отнело около година да наваксат обратни разписки от изпращани декларации за отказ. Имат 6 уведомления и чак след това се вписва детето в регистъра. Отделно - нещата се усложняват от неяснотата кой е баща. Майкана има брак, ама детето не е от мъжа й. Без негов отказ, обаче не се вписва в регистъра.
 Много малко хора съзнават какво е добре да направят за нежеланите си деца, за да им осигурят поне възможности да живеят нормално. Не им пука и ние страдаме доста от това...

# 1 692
Дъщеря ми е без отказ, настанена по спешност в институция и редовно е поддържан контакт с БМ. Вписана в регистър а две години и половина след настаняването в институция по служебен път след масирана проверка от София. Синът ми е от приемно семейство. С уредени документи и вписан в регистрите на два месеца. Когато са го разглеждали не е имал навършени 3м. Следващото дете в това приемно семейство - майката излиза зад граница преди да изтече този месец. Вписано в регистъра на 7-8-месечна възраст. Осиновиха го на 18-19м след два отказа.

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 15:14 от Mama Ru

# 1 693
  • Навсякъде и Никъде
Има всякакви случаи, дъщеря ми е с отказ още преди раждането, следващото детенце на ПС което гледаше дъщеря ми , също.Или просто са ме излъгали.

Последна редакция: нд, 12 авг 2018, 14:06 от kammma

# 1 694
  • В градината...
Това дете, за което пиша, е било с мярка за закрила на детето и временно е било настанено в приемното семейство и така до 1г. Въпросът е, че социалните са били отначало наясно, че е невъзможно връщането в семейството /били са отдавна под техен надзор, другото им дете е осиновено, живеят в къща без прозорци, ток, вода.../ и въпреки това са изчакали, за да дадат шанс на биологичното семейство. А и вероятно си има срок на самите мерки за закрила, в момента не съм чела закона за конкретния казус.

Общи условия

Активация на акаунт