Шеста тема на чакащите

• 582 645
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 2 475
Перуника, това е и развитието на Лъчи. Стъпка по стъпка го повтаря. ЯМР правили ли са? Лъчи е недоносена и кислородозависима 8 дни, имало е недостиг на кислород вътреутробно или при раждането, в резултат на което има мозъчно увреждане (възбудно огнище). Майка е алкохоличка, пълнолетна, трета бременност. ББ също е алкохолик. Страшно наследство. В резултат на всичко дъщеря ми е със Смесено специфично разстройство на развитието. Има обучителни трудности, да, своенравна, незачитаща правила и граници, трудно се поддава на контрол...
Съвет - тръгвай към София за изследвания и диагноза. Подготви се, че детето ти ще има дислексия, може и дискалкулия и диспраксия. С това се живее, няма да стане професор, но и от глад няма да умре. Потърси ерго и кинезитерапия и логопед. Обърни се към социалните за направление, за да ползваш безплатно. Ако имаш възможност в работно време да го водиш в Русе ще дам координати, макар и платено - 17лв на час. (40 минути). Бившата ерготерапевтка на Лъчи от там се прехвърли в Сливо поле в подобен център.
В градината ще искаш и ресурсно подпомагане, за да наваксва. Рисуване и танци се отразяват добре. Ако ЯМР покаже като при Лъчи добре е и Ноотропил за подхранване на мозъка.
В Русе не ходи при Алексиева и Мечкунова - загуба на време е. Звъни в София в Александровска болница, детска психиатрия или търси невролог. После ТЕЛК. Парите са ти нужни за рехабилитацията. Не е толкова страшно, ще се справите.  Глупостите на Алексиева ги забрави. Гривните блестят и звънят, нормално е детето да посегне. Това за имотите няма да го коментирам изобщо. Можеш да ми пишеш и на лс, ако искаш ще ти дам и телефон. Минала съм през това и продължавам да се боря. Аз не съм мобилна, но някоя събота ако искаш може да отскочи те до Русе да се запознаеш и с моите, да подивеят заедно.
Саманта_анта, пише всякакъв без ромски. Гаранция няма, че някоя ромка няма да се определи като българка, но все пак си е насока за комисията. И късмет следващото предложение да е за вашето детенце.

# 2 476
Perunika, драмата ти е голяма. Спор няма, това е повече от сериозно. Вие ще си решите как ще продължите, със сигурност майка ти е наясно къде и при кого може да търсите помощ. Това обаче би трябвало да си е ваше решение, а не някой, на който не му е работа, да ви обработва и отказва. За 2 години заедно със сигурност сте изградили вече връзки, от друга страна явно се чувствате излъгани от системата. Аз съм приела, че моето няма да е отличник, преценявам трезво, приемам възможностите му, снижила съм очакванията и така е по-лесно. Психолог трябва не само за детето, но и за цялото семейството.

# 2 477
  • В градината...
Аз не мисля, че има някакъв проблем. Просто нормалното забавяне заради осиновяването. А и е ужасно страхлив. Ако имаше обич, сигурно щеше да е друго.
След инвитро опитите казах, край, вече няма да стъпя в София. Затова и не се навих за второ дете, нови опити, нови пътувания, отсъствия от работа. Пълна загуба на клиенти. Никакви доходи в резултат на това.

# 2 478
Съжалявам, Перуника, но не е без причина това забавяне в развитието на дете, осиновено като бебе, а преди това в приемно семейство. Твоя работа, дали ще търсиш консултация или не, ти си майката. Давам съвет, а и майка ти предполага нещо подобно. Бих й се доверила на нея, а не на Алексиева.

# 2 479
Саманта, пише се всякакъв произход без ромски. И не се пише в къщи, а в бланка при социалните.  Но пък може да ти предложат негърче или мулатче. Да знаеш само .... Sunglasses

# 2 480
Саманта, не е въпросът в произхода. Лесно ще напишеш български и си готова. Все някога ще се намери такова детенце за теб. Но какво ще се случи, ако отидеш на срещата и те информират, че майката е да речем малолетна наркоманка? Или ромката се е самоопределила като българка и затова детето е с български произход? Моля те, преди да продължиш нататък, консултирай се с психолог. Обсъдете ситуацията. Опитай се да си отговориш на себе си на въпросите, които ще се появят. Това ще свали огромен товар от теб. Наистина си минала през страшно трудни неща. Имаш нужда от подкрепа и разбиране. Дай си малко време на себе си, за да разбереш какво точно е това, което те тормози и смущава.

Перуника, наистина изоставането на детенцето е вероятно да не е от осиновяването. Може да има нужда от съвсем малко помощ за да олекнат нещата. Дано се получи!

# 2 481
  • В градината...
Алексиева не я слушам. Преди две години и половина беше срещата с нея. Никой друг не вижда проблем.

# 2 482
Таня111, много хубави съвети си дала на Саманта. Тя наистина има нужда от психолог да открие себе си и какво я тревожи преди с тази тревожност да осинови дете. Мисля си, че няма да се справи с осиновено дете. Независимо дали е ромче или не е ...

# 2 483
Ще потърся психолог.Преди две години ходих на психиатър да ви кажа честно явно не попаднах на лекар.Аз и обяснявам,че от ксероксата имам проблеми.Постоянно сънувах ужаси,кървища в упътването пишеше,за страничен ефект наречен "ярки сънища"Отделно липса на оргазъм през цялото време.Психиатърката вместо да ми го смени ми го увеличи.В Пловдив ходих за второ мнение,коментар "Ами щом колежката е преценила няма да го сменим"Казвам ви,побърках се от тия кървища всяка нощ,бълнуваници и викове.Събуждах се и се тресях.Накрая понеже имах 2 поредни посещения в болница докато разберат,че апендицита ще ми се спука тъкмо използвах момента и всичко спрях от раз.Световъртежа и залитанията от спиране на медикамента съвпадна с болките в двете болници,които лежах 2 седмици.Но за психолог или психоаналитик съм ок ще потърся.Даже може да ми препоръчате някой в Пазарджик или Пловдив.
Само да ви питам заради това,че не искам да осиновя ромче,ли е добре да отида на психолог или по принцип.

Последна редакция: нд, 06 окт 2019, 16:12 от samanta_anta

# 2 484
Перуника, приеми го така, детето е винаги няколко идеи по-зле отколкото пише в доклада му. Това не е, защото социалните са зли хора, ами защото ако се напише всичко както си е и ще се уплашат кандидат родителите, а пък ако се влюбят в детето ще си го отгледат дори и с трудности. Детето ти е на възраст, в която с един силен курс рехабилитация ще се повлияе много добре. Интересно е, че съдбата те е предизвикала с едно буйно дете и с едно дете с изоставане. Интересно е и, че любовта не стига до второто дете. Може би работата ти е към това да се увеличи любовта в теб, за да има за всички, започайки от теб. Никой не е казал, че е лесно да си майка. Всички си мечтаят за умните, красиви, кротки и ученолюбиви деца, но такива се срещат рядко. В повечето случаи се падат диви и щури деца и тъкмо надрастнат бебешките инат и келешлък и ..идва пубертета.

# 2 485
  • В градината...
Знам. Като гледам това дете, все си мисля за моето русо момченце, което то измести. (Тук е моментът за "уау, ама какви ги говориш?!). Ами така, това са скрити дори от себе си мисли, с които аз самата се скандализирам. Но са факт. Смятам и за повечето от осиновилите. Или поне на някакъв етап. Това е част от битката по приемането.

# 2 486
Ще потърся психолог.Преди две години ходих на психиатър да ви кажа честно явно не попаднах на лекар.Аз и обяснявам,че от ксероксата имам проблеми.Постоянно сънувах ужаси,кървища в упътването пишеше,за страничен ефект наречен "ярки сънища"Отделно липса на оргазъм през цялото време.Психиатърката вместо да ми го смени ми го увеличи.В Пловдив ходих за второ мнение,коментар "Ами щом колежката е преценила няма да го сменим"Казвам ви,побърках се от тия кървища всяка нощ,бълнуваници и викове.Събуждах се и се тресях.Накрая понеже имах 2 поредни посещения в болница докато разберат,че апендицита ще ми се спука тъкмо използвах момента и всичко спрях от раз.Световъртежа и залитанията от спиране на медикамента съвпадна с болките в двете болници,които лежах 2 седмици.Но за психолог или психоаналитик съм ок ще потърся.Даже може да ми препоръчате някой в Пазарджик или Пловдив.
Само да ви питам заради това,че не искам да осиновя ромче,ли е добре да отида на психолог или по принцип.
По принцип. Чувстваш вина, че не можеш да родиш дете на мъжа ти и не можете да бъдете щастливи. Когато двама души се обичат вина не трябва да чувства нито един от двамата.
Всеки има право да избира дали да осинови ромче или не. Не разбрах обаче теб кое не ти харесва в ромите ...
Трябва да се отърсиш от това напрежение, иначе не знам как ще дадеш най-доброто от себе си на детето. Вие на курс ходихте ли? Там обясниха ли ви подробно какви са проблемите при осиновените деца, как да се справяте с тях?

# 2 487
П@нди, курсовете са задължителни. Аз ходих през 2011, но всъщност не се разглеждаха проблеми на осиновените деца в повече от това, че детето от ДМСГ може да не е излизало на улицата и не е влизала в магазин и не знае, че сиренето е на буци, кашкавалът на пита и подобни. Споминаха за автономното клатене / люлеене и общо взето до там. За нарушения в привързаността, агресия, отказ от храна , обучителни затруднения не се говори, а аз се сблъсках с доста от тях, да не кажа всички. Не знам дали целта е да не се плашат кандидатите, но при нас предпочитат да си слагат розовите очила и да се споделя само положителното.

# 2 488
Мама Ру, знам, че са задължителни. Но 100 човека могат да ти представят картинката по 100 различни начина. Питам Саманта дали е посещавала. Щом говори за Пазарджик/Пловдив да преценя нивата там какви са.
В София не слагат никакви розови очила, а напротив. През цялото време говориха как няма да се справим, колко била лоша ситуацията с тези деца, какви проблеми имало с почти всички деца и т.н.
През цялото време искаха да ни откажат.

# 2 489
Да на курс ходихме и двамата със съпругът ми.Много съм доволна от служителките.Даже след първата среща с детето и сега след отказа отново ходих при тях.Моят мъж също ги навести веднъж и без мен.Сега като им казах,че сме написали отказ те ми казаха,че още предният път са ме усетили на къде клоня.В момента и аз и моя мъж сме в някаква депресия.Той сега се върна от работа и ми каза,че чак зъбите го болят.А аз от петък не съм си подала носа навън.Два дена чистих но то е нормално с 4 кучета,но нищо друго не ми се прави.Нямам сила за нищо.Но ще се навдигна.Нямам избор.
Да и при нас на курса ни обясняваха как всички деца били с някакви нужди,и че нямало дете без някакъв проблем,защото щом е изоставено от майката подсъзнателно това му липсва през целият живот.

Общи условия

Активация на акаунт