Шеста тема на чакащите

• 588 214
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 3 540
Както казва Перуника: 1) проверете си в съда има ли депозирана молба с вашите имена: 2) проверете дали от социалните е депозирано в съда нещо за вас. Ако не е, питайте ги, какво ги кара да не я внасят.
Може просто да се замотават: един болнични, друг - по други задачки и така. Докато нямате документи, подадени в съда, няма как да чакате дата.

# 3 541
Проверих. Обадиха се. Simple Smile Вече имаме насрочено дело.

# 3 542
Момичета, някой ползвал ли е помощ от психолог или друг алтернативен специалист с осиновено дете извън косултациите на ЦОП-овете и да е бил доволен? За София ми е питането...

# 3 543
Здравейте, мили момичета!
Следя ви и чета всичко, откакто сме вписани със съпруга ми в регистъра за осиновяване. Вече станаха 1 година и 6 месеца.
Вчера получихме първото си писмо с покана за среща. Предлагат ни 2 дечица, братче и сестриче, на 2 и 3 годинки, от Шумен. Децата са с ромски произход, клинично здрави( само момченцето има лек козметичен  проблем). Майката казват е също клинично здрава, изоставила децата още след второто си раждане.
Много сме щастливи с моя съпруг,но и много притеснени  защото по телефона ни казаха, че децата са с ясно изразени етнически черти и имат вече 4 отказа, които не зная на какво се дължат.
Шумен ни е на половин ден път, и въпреки, че изрично сме посочили, че искаме децата да нямат ясно изразена етническа принадлежност, решихме да отидем и да ги видим. Всеки заслужава шанс, нали?♡
Мислех, че след 3 ти отказ от осиновяване, детето отива в регистъра за международно осиновяване,  и се чудя защо ли 4 пъти никой не е поискал тези душици???
Не мога да се зарадвам, а много искам това да са нашите дечица!
След два дни е срещата ни с тях.

# 3 544
Следя ви и чета всичко, откакто сме вписани със съпруга ми в регистъра за осиновяване. Вече станаха 1 година и 6 месеца.
Вчера получихме първото си писмо с покана за среща. Предлагат ни 2 дечица, братче и сестриче, на 2 и 3 годинки, от Шумен. Децата са с ромски произход, клинично здрави( само момченцето има лек козметичен  проблем). Майката казват е също клинично здрава, изоставила децата още след второто си раждане.
Много сме щастливи с моя съпруг,но и много притеснени  защото по телефона ни казаха, че децата са с ясно изразени етнически черти и имат вече 4 отказа, които не зная на какво се дължат.
Шумен ни е на половин ден път, и въпреки, че изрично сме посочили, че искаме децата да нямат ясно изразена етническа принадлежност, решихме да отидем и да ги видим. Всеки заслужава шанс, нали?♡
Мислех, че след 3 ти отказ от осиновяване, детето отива в регистъра за международно осиновяване,  и се чудя защо ли 4 пъти никой не е поискал тези душици???

Извинете, може би сте объркани и е нормално да е така, но си задавате въпроси, отговаряте си и после пак се чудите какъв е отговорът. Вие сте посочили, че не искате деца с изразени черти и все пак отивате на среща точно с такива деца. Това вече е предпоставка за петия им отказ. Отговорихте ли си на въпроса защо никой не ги е поискал 4 пъти? А този мит, че децата след трети отказ отиват за международно не се ли развенча, още ли го говорят по обученията?
Аз ви съветвам да бъдете спокойни и да не мислите защо другите са отказали, важно е вие какво решение ще вземете и защо. Не позволявайте на мнението на 4 други семейства да повлияе на вашето решение. Преценете сами за себе си защо вземате каквото и да било решение - отказ или осиновяване. Може да са ги отказали 4 пъти, за да сте именно вие техните родители. Пожелавам успех и мъдрост при вземането на решение!

# 3 545
Приемните родители на моя син след него гледаха друго дете, което беше отказвано по различни причини два или три пъти. Въпреки произхода си, детето е било бяло, без изразени черни на етноса, с кестеняви къдрици и светлооко. По техните думи много приличал на моя син, който е с бг произход.
В обкръжението ни има и осиновени деца с ясно изразени ромски черти. Въпрос на отношение и самочувствие на родителите. Освен визуално те по никакъв начин не се различават от другите деца.

# 3 546
Моят син също има 2 отказа преди нас. Не знам защо. Няма изразени ромски черти и е здрав. Отидете на срещата и вижте какво ще се случи: вие как ще се почувствате, децата как ще реагират.

# 3 547
Благодаря сърдечно за отговорите!♡
Да, объркани сме, но искаме да видим дечицата, точно защото не е критерий за нас това, че 4 пъти са  отказали да  ги осиновяват.
Ние нямаме скрупули от това, че  децата са с ясно изразени ромски черти, но имахме так в критерий, защото живеем в малък град и се тревожим за тях, за децата, че ще бъдат обиждани и подигравани навсякъде..
Иначе, да, разбира се, че всички дечица са си деца, невинни душици,-  бели, черни  жълти..
Решили сме,  ще ги видим, дано да ни споходи двойно щастие!♡
Исках да чуя мненията ви, защото тук има много мами, врели и кипели в това, което на нас тепърва ни предстои.

# 3 548
Здравейте мами, ние сме вписвани в регистъра за осиновители от 1г.2м. все още няма тъй очакваното писмо,но не губим надежда. Нашето мъниче или мъничета ни очакват както и ние. Наскоро внесохме доста промени относно критериите,които бяхме първоначално посочили. Включително и въпроса с етноса. За нас няма значение дали ще е с ясно изразени черти.Следя всички ваши коментари, давате ми надежда,подкрепа и много се радвам, когато прочета хубави новини. Въпрос: Кога влизат в сила промените в критериите по профила? От Социалните не ни казаха нищо.

# 3 549
Промените влизат в сила от момента, в който ги отразят в досието Ви и.изпратят информацията на останалите РДСПта.

# 3 550
Промените влизат в сила от момента, в който ги отразят в досието Ви и.изпратят информацията на останалите РДСПта.

А как ще разберем дали са внесени промените. Да очакваме ли отговор от рдсп по местоположение?

# 3 551
Пиша ви като майка осиновителка на пораснало вече дете. Тази година попаднахме в болница за 5 дни. Проблема ни беше лечим и в сравнение с другите деца незначителен. Престоя в болницата ме накара да се замисля каква щастливка съм. Знайте , че по голям късмет от здраво и психически запазено дете няма. Това дали чертите са изразени или не няма никакво значение.
Детето ми ме направи по-добър човек , но едновременно с това отключи у мен див майчински инстинкт. Влязох в периода на големите изисквания и огромните обгрижвания.

# 3 552
  • В градината...
Ами честито. Рядко се случва с не свое дете.

# 3 553
mama merita, би ли споделила на каква възраст е детето и от колко време сте заедно?
Ами честито. Рядко се случва с не свое дете.
Гаранция, че ако го родиш ще му е всичко наред няма. Покрай щерката се запознах с доста деца, които са от семейства на висшисти дори, биологични деца, но с аутизъм, ДЦП и други повече или по-малко тежки отклонения в развитието.

# 3 554
Ние сме вече трима и сме много щастливи. Недоспали, изморени, но щастливи. Пътуването не беше леко, но не беше и чак толкова страшно.
Първите дни се щурахме като мухи без глави докато си създадем някои навици, получим си свидетелството за раждане и се видим с педиатъра. Но сега вече е по-спокойно.
Някой знае ли защо се дават само дубликати на свидетелството за раждане?
По въпроса за двете дечица със 4 отказа, предполагам има го и момента, че са все пак двечки. Човек може и да си мисли, че ще е много гот да има две деца наведнъж, но не мисля, че е лесна работа да се адаптират във възраст, в която вече доста разбират какво се случва и явно на кандидат-осиновителите не им е достигнал кураж. Нека мамите, осиновили повече от 1 дете наведнъж споделят опит, но според мен за човек, който за пръв път става родител си е голямо предизвикателство.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 21:21 от LaCumparsita

Общи условия

Активация на акаунт