Шеста тема на чакащите

• 588 189
  • 5 451
  •   2
Отговори
# 3 570
Да, издават се удостоверения за раждане въз основа на акт за раждане. Гражданите притежават удостоверение, което масово се нарича акт за раждане. Но не е правилно да го наричаме така.
При осиновените деца се издава нов акт за раждане, въз основа, на който ни е получаваме ново удостоверение за раждане на детето.

# 3 571
  • В градината...
Съставя се акт за раждане, въз основа на който се издава удостоверение.

# 3 572
Саманта, не знам колко ви е голямо детето, но моят съвет е, от началото още да прокарате темата за осиновяването.
Колкото до датата. Дъщеря ми е осиновена на 3-годишна възраст и удостоверението за раждане е с дата три години след раждането й. Синът го взех на 4месеца и датата е на възраст 4+м. Това няма как да се избегне. Щом живеете и в малък град, то бъди сигурна, че другите деца ще знаят още преди ти да си казала на твоето. Аз излязох за два месеца неплатен отпуск с щерката и седмица след осиновяването ми се обадиха две! пенсионирани пред години колежки. Прави сметка как се разнася мълвата преди ти самият да си я обявил официално. За моите деца беше и много полезно в тази връзка, че от самото начало ги водех на ежемесечни срещи на осиновители. Щерката играе с другите деца в друго помещение, но синът почти до втората си година не се делеше от мен и слушаше всичките ни разговори. Така, познавайки и други осиновени деца те израснаха с тази информация и приемат осиновяването като нещо нормално. С щерката говорим повече, обикновено тя захваща темата. Синът винаги сякаш се изненадва. В неговото съзнание този факт е изтикан някъде назад като незначителен, затова и всеки път се учудва сякаш. Той не пита и не се интересува. Веднъж само попита ама ли и други осиновени освен него и кака му. Тогава му изброих деца, които познава и с, които общува. А ги познава точно от срещите.
А ние въобще не сме се крили.Абсолютно с гордо вдигната глава всички,близки и не чак толкова близки знаят за детото,че е осиновено.Пред него говоря не се съобразявам.Спокойно се чувствам като говоря за това.Хората абсолютно спокойно и дружелюбно също много ни се радват (поне пред нас).Аз съм над тия неща.Хорското мнение никога не ме е бъркало и никога не съм се съобразявала с него.Даже като си говорят познати,че искат второ дете,аз вметвам,че ние ако желаем ще си изберем пола.Което е бонус,и при биологично дете няма как да стане.Наскоро имахме първи Щъркелов ден.Имахме и торта и снимки във фейса.Детето след десет дена ще стане на 1г.и 10м.На делото беше на 9м.и 3 дена.Със сигурност вече знае над 50 думички и лека,полека ще започна да и обяснявам.
Навремето хората са се раждали по селата и масово по личните карти за месторождение пише съответното село.
Да така е,но сега не е така и то отдавна вече.И ние навремето имахме родилно отделение в града,но от 15 години вече няма.

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 23:56 от samanta_anta

# 3 573
Да се разпиша отново, че  имаме голям напредък с привързаността. Малкият тигър все повече свиква с нас и семейството. Много голям афинитет има към мъжа ми и баща ми ( е, и към мен разбира се проявява голяма привързаност Blush), но много бързо се окопитва и му е забавно с мъжката част от родата. От ден на ден става все по-социален и не се притеснява от хората и други деца. Дори и с докторката и социалната, която идва днес, се държа много спокойно.
Хапва си добре и е много игрив.
Само с приспиването е малко зор още, защото не му се ляга в кошарите. Приспиваме го в нас или в количката и после го местим в кошарката.
Само да предупредя да внимавате с настоящите адреси, че на нас ни се отвори голяма кушия заради това. Имайте предвид, че еднократните помощи от общината и социалните се отдават по настоящ адрес. И ако и вие заради нас сте ги сменяли заради КПП- тата, оправете си ги, докато е време. Simple Smile

# 3 574
Тези деца имат прекъсната връзка с майката ( в смисъла на семейните констелации), вероятно затова имат повече влечение към бащата и мъжката част от родата.

# 3 575
Ми не. Момчетата си ги влекат мъжки неща и затова им е по-интересно да са сред мъжете. Ако пък му и кажат: "Ейй, голям мъж ще станеш." и край, спечелили са го. И освен това - те от майката няма как да се научат да са мъже... (това според бабините деветини и истинската психология, не псевдометодите)

# 3 576
Той в началото беше по-резервиран към жените и мисля, че може да е и заради това, че си прави някаква асоциация с дома, където има основно жени.
Сега на всички се усмихва. Но мъжете просто си имат друг начин на комуникация и по-лесно се отпуска с тях. Например мъжа ми е два пъти колкото мен. Може да го носи и премята с по-голяма лекота и си имат техни момчешки игри. Аз като го вдигна няколко пъти на самолет, което много го разсмива, вече съм умаляла.

# 3 577
Разбира се, че мъжът е важен и за момичето, и за момчето. Ама не винаги ги има. И все, пак, ако чак такова не можеше без тях нямаше да дават деца на самотни родители. Аз познавам и самотен баща осиновител.
Синът ми компенсираше липсата на мъжка фигура с контакти със съседско семейство, което нямат внуци. Преместихме се и контактите секнаха постепенно, но си помни още дядо си Иван. Има обаче начини за компенсиране на липсваща значима мъжка фигура - записване при учител мъж, или на тренировки при мъж треньор, скаутска организация и подобни. Да, наясно съм, че не е същото.
Осиновените деца, ако не са имали мъж в средата си може и да се страхуват от мъж в семейството в началото. Иначе да - татко е за забавление, мама - за сериозните неща.
Живи и здрави да са ни децата ни и да отгледаме едни достойни хора.

# 3 578
Ми не. Момчетата си ги влекат мъжки неща и затова им е по-интересно да са сред мъжете. Ако пък му и кажат: "Ейй, голям мъж ще станеш." и край, спечелили са го. И освен това - те от майката няма как да се научат да са мъже... (това според бабините деветини и истинската психология, не псевдометодите)
Принципно да, но в тази съвсем ранна възраст майката е по-важна и за двата пола.

# 3 579
Тези деца имат прекъсната връзка с майката ( в смисъла на семейните констелации), вероятно затова имат повече влечение към бащата и мъжката част от родата.

Семейните констелации изглеждат като да са много правилни в разбирането си за семейството, реда, принадлежността и т.н.

Обаче, отидеш при терапевтът, който и обучения прави, и какво се оказва? Приятелката му му е ученичка, ама не отдавна. Докато я е обучавал са се сгаджосали и са заживяли заедно като едно прекрасно дисфункционално игра на семейство.

Той и приятелката му уреждат на по-горните класове от обучаващите се по-добра терапия - с опияти и специални гости, които да ги приготвят аяхуаска отварите.

И, пак за така, ценни кадри, се предлага и мултилевел маркетинг схема, която не е регистрирана по ДДС, но на заблудените се казва, че те само на доверени трябва да споделят линковете, от които ще спечелят пари, ако другарчето се запише. Ама другарчето трябва да е ценно, а не защото да не надушат данъчните, че се прави реклама в интеренет от нерегистрирани по ДДС лица.

Някой от всички тези факти звучи ли ти правилно, морално, етично, легално?

Теорията на семейните констелации е една, но практиката в нашата страна е съвсем различна и прилича много повече на култ, отколкото на терапевтична рамка. Затова бих ти препоръчала най-добронамерено да не подвеждаш потребителките за хубавите неща на рамката, защото вероятността да попаднат след това на терапевта, който се замопровъзгласява като най-добър в страната, е голяма. И тогава - мъж на средна възраст, който нито се е женил, нито има деца, който си избира половинка сред ученичките, и още куп други неща ще се поставя в ролята на авторитет и ще им казва как да си оправят семействата.

# 3 580
Хайде да не намесваме семейните констелации в точно тази тема, че ще нагазим много надълбоко. Освен това този метод е доста противоречив, да не кажа скандален в някои от твърденията си, да не говорим пък за осиновяването. Не му е тук мястото.

# 3 581

Семейните констелации изглеждат като да са много правилни в разбирането си за семейството, реда, принадлежността и т.н.

Обаче, отидеш при терапевтът, който и обучения прави, и какво се оказва? Приятелката му му е ученичка, ама не отдавна. Докато я е обучавал са се сгаджосали и са заживяли заедно като едно прекрасно дисфункционално игра на семейство.

Той и приятелката му уреждат на по-горните класове от обучаващите се по-добра терапия - с опияти и специални гости, които да ги приготвят аяхуаска отварите.

И, пак за така, ценни кадри, се предлага и мултилевел маркетинг схема, която не е регистрирана по ДДС, но на заблудените се казва, че те само на доверени трябва да споделят линковете, от които ще спечелят пари, ако другарчето се запише. Ама другарчето трябва да е ценно, а не защото да не надушат данъчните, че се прави реклама в интеренет от нерегистрирани по ДДС лица.

Някой от всички тези факти звучи ли ти правилно, морално, етично, легално?

Теорията на семейните констелации е една, но практиката в нашата страна е съвсем различна и прилича много повече на култ, отколкото на терапевтична рамка. Затова бих ти препоръчала най-добронамерено да не подвеждаш потребителките за хубавите неща на рамката, защото вероятността да попаднат след това на терапевта, който се замопровъзгласява като най-добър в страната, е голяма. И тогава - мъж на средна възраст, който нито се е женил, нито има деца, който си избира половинка сред ученичките, и още куп други неща ще се поставя в ролята на авторитет и ще им казва как да си оправят семействата.
Първо, бих помолила да смените тона и да спазвате учтивата форма- нито се познаваме, нито пък ми се ще да Ви познавам като Ви чета назидателните глупости.
Второ, когато изразявате мнение, което е толкова критично по каквато и да е тема, имайте смелостта да пишете не под прикрието на "Анонимен". Иначе мнението Ви не тежи.
Трето, фактът, че сте попаднали на такъв "терапевт" говори само и единствено за това, че не сте направили добър избор, но не и за всички практикуващи го и за самия метод.
И това Ви го казвам, без да смятам, че семейните констелации или който и да е друг метод е единствен и неповторим. Ако пък бях толкова крайна, щеше да има още допълнения...

# 3 582
Уважаема, ако тонът Ми или анонимното ми мнение в анонимен форум не Ви харесва, това не значи, че мнението ми не тежи или че фактите са по-малко факти.

Мога и конкретни примери да дам как точно тази терапия, която я споменавате от време на време като любима, води до деца, които крадат, лъжат, са буйни и могат да ескалират и до агресивни.

И другият анон Ви го каза и аз Ви го казвам - спреТЕ да рекламирате метод, който не само не е признат като терапевтичен, ами и само може да вреди на връзката родител-дете, когато детето е осиновено поради нещата, които се представят за неоспорима истина в този метод.

По отношение на терапията на родители и деца, които са осиновени има много конкретни методи, които работят и всичко останало не работи в градивна посока, а в обратна.

Много се надявам да прочетете това като много благ тон и да спрете да водите осиновителите към пагубна посока.

# 3 583
Уважаема, ако тонът Ми или анонимното ми мнение в анонимен форум не Ви харесва, това не значи, че мнението ми не тежи или че фактите са по-малко факти.

Мога и конкретни примери да дам как точно тази терапия, която я споменавате от време на време като любима, води до деца, които крадат, лъжат, са буйни и могат да ескалират и до агресивни.

И другият анон Ви го каза и аз Ви го казвам - спреТЕ да рекламирате метод, който не само не е признат като терапевтичен, ами и само може да вреди на връзката родител-дете, когато детето е осиновено поради нещата, които се представят за неоспорима истина в този метод.

По отношение на терапията на родители и деца, които са осиновени има много конкретни методи, които работят и всичко останало не работи в градивна посока, а в обратна.

Много се надявам да прочетете това като много благ тон и да спрете да водите осиновителите към пагубна посока.
Ще Ви отговоря само заради другите четящи. Факти не видях в мненията Ви. Само безпочвени твърдения и преекспонирана емоционалност на база личен опит
 ( колко богат също не е ясно). Добре би било да рекламирам, но за съжаление съм само ползвател, когато сметна за необходимо, т.е. нямам какво да рекламирам. Но Обичам да споделям информация, особено такава, която би била полезна и на други. Всеки има глава на раменете си и може да прочете, да потърси информация и да прецени дали дадена опция би му била от полза или не. Хайде, със здраве, нямам намерение да водя безсмислени спорове с Вас.

# 3 584
Скрит текст:
Факт - "терапевтът", който е във връзка с ученичка, която ученичка е "терапевт" като него, с която са започнали връзка докато е била на обучение.

Факт - този "терапевт" и "партньорката" му новоизлюпен "терапевт от школата му" организират аяхуаска "терапии". Това, че ти не си била канена не значи че ги няма.

Факт - този "терапевт" е и лектор и един от тримата, които са основали мултилевел маркетинг схемата с "обучителни видея" за хиляди, която информация можеш да си набавиш от няколко книги по 15на лева.

В скрит текст, за да не се повтарям. И ще кажа още един факт, който ти убягва. Това е тема за кандидат осиновители, не за какво ми харесва да експериментирам в свободното време.

И другия анон ти каза това не е добър метод за осиновители. И т.к. вече си осиновила и си ходила за лично удоволствие като ползвател, ще ти обясня така, че да разбереш. В констелациите се набляга и дори натъртва, че това дете си има други родители и то винаги ще принадлежи към тези родители и там му е корена и родата на това дете и ти си само този, който го отглежда това дете.

Ето това горното такива поражения ще ти нанесе каквито не можеш и да си помислиш в момента. Изчакай малко - да дойдат кризите на идентичността на осиновеното ти дете и ще видиш. А до тогава, моля те просто спри в тази тема да си споделяш, защото правиш меча услуга на другите.

Общи условия

Активация на акаунт