Шеста тема на чакащите

• 583 604
  • 5 451
  •   2
Отговори
# 4 050
Не се тревожи, щом социалната е казала така всичко ще е наред. При мен при издаване на заповедта имаше забавяне от около седмица реално, но вписаха със задна дата, за да няма просрочия по документи. След това се падаше неделя и срокът ми беше до петък, но отново се вместиха, а аз вече бяха подала документи, че ще осиновя предложеното ми дете.

# 4 051
"Мразя се, пишейки това, но наистина не знам дали мога да се пречупя. Убедена съм, че видя ли такова детенце, мнението ми ще се смени, но на този етап бих искала да опитам по такъв начин."

Обиждате нашите деца от ромски произход. Ама ти си знаеш.

# 4 052
Не обиждам никой, освен себе си.
Опитах се да обясня, че аз съм тази, която се бори с някакви скруполи, предразсъдъци. Осъзнавам го и написах тези неща тук именно защото водих някаква вътрешна борба. Пак казвам, възхищавам се на всички, които са нямали колебание. Вие, имайки децата си, сте се докоснали до нещо, до което аз не съм и мога само да съжалявам. Аз съм отраснала и отгледана с държава, в която толераността почти липсва. В която има предразсъдъци. Всички знаем.
Така,че.. Опитвам се.

# 4 053
  • В градината...
Ако един срок изтича в почивен ден, този ден не се брои и изтича в първия присъствен ден след него.
Няма значение кой какво е казал, това е законът.

# 4 054
Здравейте! Дойде и нашия ред и си осиновихме дете съвсем скоро- на 14.02 си го взехме. Новият акт за раждане беше готов на 16.02. Проблемът е, че новото ЕГН на детето не излиза в НАП и не могат да ми отпуснат майчинство. Освен това когато отидох на преглед при педиатър, той каза че това ЕГН не му излиза в системата. Нормално ли е ЕГН му все още да не е влязло в системата?

# 4 055
Попитайте в общината, от която Ви е издадено новото удостоверение за раждане. Може да има грешка някаква.

# 4 056
В ГРАО казаха,че всичко е наред с Удостоверението за раждане и с ЕГН на детето. Ще говоря с тях отново другата седмица. Благодаря за отговора!

# 4 057
  • София
Здравейте! Дойде и нашия ред и си осиновихме дете съвсем скоро- на 14.02 си го взехме. Новият акт за раждане беше готов на 16.02. Проблемът е, че новото ЕГН на детето не излиза в НАП и не могат да ми отпуснат майчинство. Освен това когато отидох на преглед при педиатър, той каза че това ЕГН не му излиза в системата. Нормално ли е ЕГН му все още да не е влязло в системата?

Изчакайте една седмица,докато заличат старото ЕГН и въведат новото.Не вярвам да има проблем с ЕГН-то,просто в
България не е добра синхронизацията между отделните институции.
След като имате вече новото ЕГН,имате право да подадете заявление за еднократна помощ при осиновяване в социалната служба по местоживеене.
Успех и лесна адаптация на детенцето Ви!

# 4 058
Здравейте отново на всички и честита баба Марта. Пожелавам ви да сте здрави и да четем хубави новини в темата ❤️

Нашите документи са почти готови. Остана туб диспансера и бележка от личната лекарка. За седмица някаде ги събрахме. Исках да ви питам, понеже съпруга ми пътува и заминава в събота, няма кога да направим манту, не искам да чакам докато се върне, след 3 седмици горе долу. В диспансера днес ми предложиха да направим кръвен квантиферонов тест. Четох за него, че е много по-точен, разбира се е и много по-скъп. Та с него мога да отида и да ми дадат бележка. Някой от вас правил ли е такъв тест?

Махнах претенции за произхода от документите. Оставих само "без претенции за произход, единствено без твърде видими ромски черти" ама и за това се замислям.. Написах 0-4 години, момиче, здраво или с лечими в България заболявания. Дано имаме шанс.. Мисля само за това, няма друга мисъл в главата ми, имам такова желание, толкова обич, не знам как да ви опиша. Вечер лягам и си мечтая как отивам да видя детето.. Луда работа Simple Smile

Няма ли някакви новини, нещо хубаво да се зарадваме в тази откачена обстановка?

# 4 059
  • София, БГ
Здравейте отново на всички и честита баба Марта. Пожелавам ви да сте здрави и да четем хубави новини в темата ❤️

Нашите документи са почти готови. Остана туб диспансера и бележка от личната лекарка. За седмица някаде ги събрахме. Исках да ви питам, понеже съпруга ми пътува и заминава в събота, няма кога да направим манту, не искам да чакам докато се върне, след 3 седмици горе долу. В диспансера днес ми предложиха да направим кръвен квантиферонов тест. Четох за него, че е много по-точен, разбира се е и много по-скъп. Та с него мога да отида и да ми дадат бележка. Някой от вас правил ли е такъв тест?

Махнах претенции за произхода от документите. Оставих само "без претенции за произход, единствено без твърде видими ромски черти" ама и за това се замислям.. Написах 0-4 години, момиче, здраво или с лечими в България заболявания. Дано имаме шанс.. Мисля само за това, няма друга мисъл в главата ми, имам такова желание, толкова обич, не знам как да ви опиша. Вечер лягам и си мечтая как отивам да видя детето.. Луда работа Simple Smile

Няма ли някакви новини, нещо хубаво да се зарадваме в тази откачена обстановка?

Желая ви късмет и кратко чакане. Относно теста, ние преди 2 години правихме него, но беше над 100 лв. по спомени. Ще ви свърши работа и той, единствено е, че манту пробата е 20 лв, а този беше към 120 лв.

Ние вече получихме удължаване на заповедта ни и почваме да очакваме обаждане скоро. Предвид тоталната промяна на критериите и отваряне на огромен куп възможности със освободените критерии, много се надявам и вярвам, че доняколко месеца ще ни се усмихне късмета и в дома ни ще дойде дълго чаканото съкровище.

Честита Баба Марта на всички. Желая ви много здраве, щастие, късмет и много любов. Дано всички чакащи тази година се съберем с децата ни, който чакат някъде съдбата да ги доведе при нас. Така щастието и радостта ще огреят много домове и ще се чува детски смях и палави игри. Защото децата са смисъла на живота ни.

# 4 060
Ние и при първоначалните документи и при удължаването си направихме всички изследванията в лаборатория и не е имало проблем, за двамата общо бяха 120лв.

# 4 061
Здравейте, може ли някой, да ми каже как стои въпросът сега с курсовете за родители, които трябва да изкараме за да ни одобрят.
Миналата година четох, че има онлайн, сега има ли или са само присъствени? Също така срещнах мнение в темата, че ние трябва да си търсим къде да ги изкараме, няма да ни насочат соцалните работници. Така ли е?
Рових в интернет, има някакви организации, които ги предлагат, обаче няма актуална информация. По телефона ли трябва да се обаждам за да получа информация?
И чакали ли сте да ви приемат документите и тогава да търсите курс с някаква бележка дадена от социалния работник или може да го изкараме успоредно със събирането на документите?
Изобщо всякаква информация ще ми е от полза, защото ще регстрирам брак със смяна на име и документите ще отнемат повече време, иска ми се да правим нещо докато чакаме.
Благодаря! Hug

# 4 062
Златен дъжд ❤️ амин.

Би ли споделила за критериите и какво си променила? Аз се замислям дали да оставя нашите така както са или тотално да махна всички претенции за произхода и белезите..

Днес пуснахме изследвания, егати квантифероновия тест, 6 епруветки ми източиха, едва не забелих очите. Дано късмета и Бог да са с нас и да се случат нещата.

# 4 063
  • София, БГ
Златен дъжд ❤️ амин.

Би ли споделила за критериите и какво си променила? Аз се замислям дали да оставя нашите така както са или тотално да махна всички претенции за произхода и белезите..

Днес пуснахме изследвания, егати квантифероновия тест, 6 епруветки ми източиха, едва не забелих очите. Дано късмета и Бог да са с нас и да се случат нещата.

Първоначално критериите ни бяха за здраво дете от български произход до 1.5 години. След 1г. и 2м. чакане (Април 2021) ги променихме, като писахме до 3 г. Нямаше предложение. Началото на Февруари отидохме и подадохме обновени те документи. Сега критериите са:
- дете до 4 години, без значение момче или момиче, допускаме леки лечими заболявания, произход смесен без видими ромски черти, ако детенце има брат или сестра - може да ги вземем и двете. Дано всичко е наред и да не чакаме дълго.

# 4 064
Златен дъжд ❤️ амин.

Първоначално критериите ни бяха за здраво дете от български произход до 1.5 години. След 1г. и 2м. чакане (Април 2021) ги променихме, като писахме до 3 г. Нямаше предложение. Началото на Февруари отидохме и подадохме обновени те документи. Сега критериите са:
- дете до 4 години, без значение момче или момиче, допускаме леки лечими заболявания, произход смесен без видими ромски черти, ако детенце има брат или сестра - може да ги вземем и двете. Дано всичко е наред и да не чакаме дълго.

Махнете думичката "смесен". Така написано очаквате дете с майка и баща от различен произход. В повечето случаи майката не посочва кой е бащата и го пише неизвестен.

Общи условия

Активация на акаунт