Шеста тема на чакащите

• 583 613
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 4 155
  • В градината...
Много дискриминационен критерий.

# 4 156
Много дискриминационен критерий.
Заради уседналостта. Ако детето е осиновено наскоро и няма уседналост на адреса няма да го приемат в даденото училище по местоживеене. Април осиновяване след 4-годишна възраст този критерий ще е в ущърб на детето.
В Русе също го има, касае и приемните деца, но не и ако са осиновени по-отдавна и имат уседналост вече както е моят син. При нас го нямаше и за детска градина точно, когато ми трябваше и за двамата, докато в други периоди го е имало.

# 4 157
Здравейте момичета, прочетох почти всички теми във форума. Сега всичко е замряло.

# 4 158
Наистина е така.
И аз изчетох и препрочетох всичко. Опитвам се да се мотивирам по време на чакането. Минал е месец, а нямам търпение. Знам колко абсурдно звучи. Темите тук ми помагат много. Мечтая и плача и се надявам с историите на всички, които са писали през годините. Вдъхновявам се, че един ден и аз ще съм така, че всяко чакане ще си е струвало..

Дали има други групи, където активно с3 пише? Аз знам само за една във ФБ "Осинови дете". Там малко ме депресираха с прогнозата за чакане около 2 години..

# 4 159
Доколкото съм чела, а и от опит, май наистина е 2 години, че и повече...
Но и много зависи от критериите.
При нас 2 години минаха без нито едно обаждане, нито една среща. Подновихме преди 7 месеца и пак си чакаме.
Аз не вярвам, че някой ще ни се обади.

Преди два месеца случайно срещнах жена, на която по програмата за приемна грижа е дадено момиченце, седем месечно. Остана изумена като разбра колко чакаме, а на нея са казали, че нямало желаещи осиновители...

Наясно съм, че много деца са в приемни семейства, защото по юридически причини не могат да влязат в системата за осиновяване, но не ми се вижда нормално това чакане. За мен има нещо сбъркано и то точно в приемната грижа.

# 4 160
  • В градината...
Докато чаках, родих. След нулево прогнози дори за инвитро.

# 4 161
Уау, Perunika. Наистина ли? Честитоооо!

Нямаш представа, особено днес, колко имам нужда от малко надежда. Нас ни насочват към инвитро на спонтанен цикъл, защото както мило ми каза доктора, при нас няма много големи шансове и няма особен смисъл да ме стимулира.. Иска ми се да вярвам, че ще имаме успех и в едното и в другото начинание и се опитвам да се уповавам на тази вяра, за да вървя напред. Благодаря ти, че сподели.

Много щастие ти пожелавам.

# 4 162
Не губете надежда, момичета! Ще се случат нещата. Миналия уикенд чух за двойка, които са получили обаждане и скоро ще имат дело по осиновяване. Чакали са година и половина някъде, както и ние. Simple Smile

# 4 163
Наистина е така.
И аз изчетох и препрочетох всичко. Опитвам се да се мотивирам по време на чакането. Минал е месец, а нямам търпение. Знам колко абсурдно звучи. Темите тук ми помагат много. Мечтая и плача и се надявам с историите на всички, които са писали през годините. Вдъхновявам се, че един ден и аз ще съм така, че всяко чакане ще си е струвало..

Дали има други групи, където активно с3 пише? Аз знам само за една във ФБ "Осинови дете". Там малко ме депресираха с прогнозата за чакане около 2 години..
За ФБ "Осинови дете" трябва ли някой да те препоръча
Аз също търся и други форуми
Искам актуални данни към днешна дата

# 4 164
  • В градината...
Beach, след това осиновихме. Сега имаме две - с година и 4 месеца разлика. В момента дивеят в басейна.

# 4 165
При нас 2 години минаха без нито едно обаждане, нито една среща. Подновихме преди 7 месеца и пак си чакаме.

Преди два месеца случайно срещнах жена, на която по програмата за приемна грижа е дадено момиченце, седем месечно. Остана изумена като разбра колко чакаме, а на нея са казали, че нямало желаещи осиновители...

Наясно съм, че много деца са в приемни семейства, защото по юридически причини не могат да влязат в системата за осиновяване, но не ми се вижда нормално това чакане. За мен има нещо сбъркано и то точно в приемната грижа.
Много зависи какви предпочитания за дете сте посочили.
Реалността е, че децата под 3 години се осиновяват най-бързо, ако са здрави и без известна наследствена обремененост. Затова и за такива деца се чака по-дълго, особено, ако сте стеснили за пол или етнос.
Може пък вашето дете да не е още родено.
Но наистина днес се чака повече, отколкото преди 10 години и то при сходни критерии.

# 4 166
Аз съм писала и преди.
Критериите ни са да е момиче, от 0 до 4 години, здраво или с лечимо заболяване.
Без претенции за етнос, но да няма твърде ясно-изразени ромски черти. И понеже тук винаги се вихри дискусия около това, специално написах, че за нас това е единствено твърде тъмен цвят на кожата. С всичко друго сме ок, нямам против да е от ромския етнос. Цвета на кожата е по-скоро съображение, свързано с околните, не толкова с нас.
Разбирам, че има доста ограничаващи фактори.. Просто много ми се иска да стане по-бързо..

# 4 167
Най-ограничаващото при вас в случая е, че искате момиченце, т.е само единия пол. Съжалявам, но наистина ще почакате повече. И да, на всички ни се иска / ни се е искало да стане по-бързо, но децата намаляват, а това удължава времето на очакване.

# 4 168
При нас 2 години минаха без нито едно обаждане, нито една среща.
Скрит текст:
Подновихме преди 7 месеца и пак си чакаме.

[/spoiler]
Много зависи какви предпочитания за дете сте посочили.
Скрит текст:
Реалността е, че децата под 3 години се осиновяват най-бързо, ако са здрави и без известна наследствена обремененост. Затова и за такива деца се чака по-дълго, особено, ако сте стеснили за пол или етнос.
Може пък вашето дете да не е още родено.
Но наистина днес се чака повече, отколкото преди 10 години и то при сходни критерии.
Не са ни много разширени критериите, но не съвсем ограничени - до 4 години, без значение е полът, етносът също, но тук като  beach_please сме записали без твърде изразени черти на ромския етнос.

И аз така си давам кураж и надежда, представяйки си, че още не е родено нашето дете или пък е в приемно семейство и бюрократични пречки бавят идването му при нас.

# 4 169
Аз съм писала и преди.
Критериите ни са да е момиче, от 0 до 4 години, здраво или с лечимо заболяване.
Без претенции за етнос, но да няма твърде ясно-изразени ромски черти. И понеже тук винаги се вихри дискусия около това, специално написах, че за нас това е единствено твърде тъмен цвят на кожата. С всичко друго сме ок, нямам против да е от ромския етнос. Цвета на кожата е по-скоро съображение, свързано с околните, не толкова с нас.
Разбирам, че има доста ограничаващи фактори.. Просто много ми се иска да стане по-бързо..
Защо не махнете ограничението за момиченце?

Общи условия

Активация на акаунт