Шеста тема на чакащите

• 583 829
  • 5 451
  •   7
Отговори
# 4 275
Още сме в еуфория, почнах да мисля за много неща. На мен ми се иска направо да се приберем заедно, но не става толкова бързо. Мъжът ми иска да мине срещата, да го види. Аз смятам, че имаме огромен късмет, че е бебе, но има и много въпроси в главата ми. Мъчно ми е, че писмото се бави, дори имало бележка в проследяването, че не е потърсено от получател. Как, като незнаем за това писмо. Дано в Понеделник го получим и пристъпим крачка напред към сбъдване на мечтата ни. Детето е в приемно семейство, само е няма брат/сестра. Това получих като информация. Предполагам, че те също ще дойдат на срещата. Организират ги около 10 сутринта, за да е удобно за детето. Ще тръгнем на предишния ден, ще наемем стая в хотел за 1 вечер и на следващата сутрин да бъде срещата. Някой има ли представа за Добрич дали решението влиза в сила веднага или след 7 дни. Също така, какъв приблизително е срокът за насрочване на делото. Трябва ли да звъннем на нашия социален работник. Мисля да купим някаква мека музикална играчка, за да е интересна на детето. Пък след това ще мислим. Аз съм с много надежди, дали е правилно да заявим желание още на първата среща. Сърцето ми подсказва, че това малко бебенце е нашето детенце. Сега чета за хранене и развитие на бебе на 5-6 месеца и мисля какво е нужно да купим за детето. Предвид това, че е родено през Май (моят месец), то още не се е срещало със сняг и студено време и трябва да се помисли и за това.
Честито за добрата новина, стискам палци да е вашето детенце.
Ние сме със сходни критерии като вашите и сме вписани в регистъра от януари 2020г. и все още нямаме предложение, критериите са ни много разширени за произход, нямаме претенции за пол, влкючили сме лечими заболявания и претърпяло насилие, всичко което ни е по силите да се справим сме го разширили....
Искренно се надявам и го пожелавам на всички които чакаме много скоро добрите новини да завазлят в групата.

# 4 276
  • София
Различните дирекции тълкуват различно произхода, но ако не греша в закона произхода се определя от майката. На нашето обучение, когато се разискваше този въпрос ни казаха, че дори майката, ако е видимо от ромски произход, ако каже, че детето е българче го записват с български произход.
И двете ми деца са с баща неизвестен, въпреки, че на едното се е знаело кой е, но не е било припознато. И двете в документите бяха с български произход.

Абсолютно подкрепям!
Повечето дирекции вписват произхода на детето,според този на майката.И да,както майката се самоопредели,
такъв произход вписват.
И при нашето детенце бащата се знае кой е,но не е искал да го припознае и да се грижи за него.

# 4 277
Рени, Златен дъжд, кога са срещите ви с децата?

# 4 278
  • София, БГ
Рени, Златен дъжд, кога са срещите ви с децата?
Нашата среща е утре сутрин в 10.30. Освободих се час по-рано от работа. Тръгваме сега за Добрич и утре следобяд се връщаме. Намерих хотел с денонощна рецепция и към 1-2ч през нощта ще пристигнем. Утре ще станем по-ранода се приготвим и отиваме. За играчка реших да е от тези с едно въженце което се дърпа и звучи приспивателна мелодия. Ще пиша утре след срещата. Пожелавам успех на всички в най-скоро време.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 19:21 от Златен Дъжд

# 4 279
Златен дъжд... Успех. Толкова се вълнувам и ще чакам с нетърпение новини ❤️

# 4 280
Успех Златен дъжд. Дано се харесате с детенце.

# 4 281
  • София, БГ
Успех Златен дъжд. Дано се харесате с детенце.

Здравейте, нашата среща мина и в момента пътуваме за София.
Детето е страхотно, заявихме желание за осиновяване и подадохме документи в съда. Прекарахме около 4 часа с него, имаше много прегръдки и целувки.
Казва се Алекс и ще му оставим това име. Роден е в края на Април, в края на 7ми месец. Очите му са сини, на слънце косичката му е с рус оттенък. В момента е около 7кг, на 5 хранения, има въведено захранване и почти пробили зъбки. Изграден му е режим и спи цяла нощ. Приемната майка е с голям опит. Поговорихме си за храненето и навиците, както и какво ни трябва на първо време. Социалните смятат, че делото ще се насрочи до 1 месец и преди коледа Алекс ще е при нас.

# 4 282
О, колко хубаво! Много се радвам за вас, Златен Дъжд! Сигурно не сте на себе си от щастие! Пожелавам ви безпроблемна и бърза процедура, докато си прегърнете детето в собствения си дом!

# 4 283
Днес имах много работа, но през час отварях форума, чакайки добри новини. И ето, че дойдоха ❤️

Честито, Златен дъжд
Ще имате най-щастливата Коледа. От цялото си сърце се радвам за вас и пожелавам това щастие на всички тук, които чакаме.
Бъдете много, много щастливи заедно и нека четем повече такива новини.

Усмихнахте деня ми 🎉

# 4 284
До 3, най-много 4 седмици след входиране на исковата Ви молба трябва да бъде насрочено делото. Със срока за обжалване - до 40 дена максимум детенцето ще си е у вас.
При мен датите бяха 24.09 - входиране на искова молба след първата среща. На 23.10 - дело, на 31.10 решението влезе в сила
На 11.07 - входиране на искова молба, на 29.07 - дело, на 6.08 решението влезе в сила.
Така, че ако днес сте подали молбата, то до края на ноември трябва да е минало всичко.

# 4 285
Честито Златен дъжд. Бързо да минава делото и да се гушкате скоро у дома.

Reni 05, в очакване съм и от теб на хубави новини.

# 4 286
Честито,Златен Дъжд,сърцето ми се разтупка от радост за Вас.
Върнахте ме точно преди една година,когато и ние изпитвахме същите чувства,когато дадохме положителен отговор за осиновяването на сина ни.Емоциите бушуват,сигурно направо летите!!
Пожелавам Ви от сърце бързо дело и скоро са си гушнете любимото човеченце!!
Развълнувахте всички тук и ни накарахте да се усмихнем и да повярваме,че нещата се случват,когато най-малко ги очакваш.
Дръжте ни в течение и бъдете сигурни,че ще помагаме кой с каквото може от форума Simple Smile

# 4 287
Това са прекрасни вълнения, Златен дъжд.
Много хубави емоции ви предстоят с бебока. Искрено се радвам за вас. Heartpulse
Хайде бързо да минава времето и да си празнувате една хубава Коледа в пълен състав.

# 4 288
Мислите ли, че е добра идея да поръчам албумче, тип фото-книга с няколко странички и снимки на нас със съпруга ми, кучето, къде ходим по планини, екскурзии, да ни видят какви хубавци сме 😁 Мислех си да отида при социалните и да помоля да го добавят към досието ни. Нашата социална работничка при последната ни среща, която беше май месец като ни вписаха в регистъра, ни каза, че напуска. От тогава не зная кой е на нейно място, мислех си, че ще е хубаво да отида да се представя.. Или е рано още?

# 4 289
Мислите ли, че е добра идея да поръчам албумче, тип фото-книга с няколко странички и снимки на нас със съпруга ми, кучето, къде ходим по планини, екскурзии, да ни видят какви хубавци сме 😁 Мислех си да отида при социалните и да помоля да го добавят към досието ни. Нашата социална работничка при последната ни среща, която беше май месец като ни вписаха в регистъра, ни каза, че напуска. От тогава не зная кой е на нейно място, мислех си, че ще е хубаво да отида да се представя.. Или е рано още?
Аз мисля, че е добре да отидеш и да търсиш контакт със социалните, особено щом ти е казала служителката, че напуска.

Общи условия

Активация на акаунт