Шеста тема на чакащите

• 583 812
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 4 320
Златен дъжд, поздравления! Честита радост! Пиши като си го вземете, как се адаптира, вие свиквате ли....такива неща.

# 4 321
Йеййй. Честито 🎉
Цялото щастие на света ви пожелавам с Алекс.

Днес си мислех за темата, щях да пиша да я раздвижа малко, радвам се на добрите новини.

# 4 322
А аз си мисля за Рени, на която предложиха доста по-голямо детенце, 9-годишно ли беше? Как ли се развиват там нещата 🤔

# 4 323
И аз я мислех и се чудех какво решение са взели.

# 4 324
Здравейте в четвъртък ще се срещнем и тогава ще подадем документите за съда.
Винаги съм си мислила, че човек си идва с името и не трябва да се променя, нооо..... Името е много особено и нетипично за нашия крой и въпреки че не искам, ще е най-добре да го променим.
Все ще се намери нещо, което да ми вгорчи радостта.
Какво да попитам детето ???????

# 4 325
Рени, първо поздравления за куража и за останалото!
Мисля, че не са много хората, които имат смелостта да осиновят 9-годишно дете.
Толкова ли е особено името, наистина? Какво да го попиташ в какъв смисъл? Може би дали си харесва името. Защото все пак 9 години е живяло детето с това име. Ако е толкова наложителен някакъв близкозвучащ вариант, предполагам би бил едно компромисно решение.
Ако попиташ моето 9-годишно аз, нямаше да имам нищо против да си сменя името с едно друго конкретно име. Тогава майка ме разубеди, но аз искрено вярвах, че онова е по-хубаво. Но при вас ситуацията е доста по-деликатна.

# 4 326
С промяна на името ще промените и съдбата на детето.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 19:50 от Анонимен

# 4 327
Рени не беше ли казвала, че е момиченце нейното?
Рени, ако ще си сменя името, обяснете защо и непременно дайте възможност детето да си избере новото име, например от десетина предложения. Иначе може да измисли и още по шантаво, примерно от някой сериал.
Аз като малка много исках да си сменя името, бях кръстена на баба, която не обичах. Ако се подходи внимателно и сте честни с детето, то самото може да иска да промени името, нещо като ново начало.

# 4 328
Защо изтипоса детето така, Анонимен?
Значи ти да си анонимна, а детето на Рени всички да го гледат?!

# 4 329
Анонимен, нямаш право да качваш тук снимки на деца, дори и да са в регистрите.

Рени, не знаем какво е името, възможно е да е някое старо и неблагозвучно, а може и да не е българско изобщо.
Но ето ти няколко идеи - Станю - Станислав; Моньо - Симеон, на галено Мони; Цецо - Цветан или Цветомир, Цветелин; Димчо - Димитър; Даме - Дамян; Генчо - Евгени, като поне за известно време запазите обръщението такова, с което е свикнал.

# 4 330
Аз не знам дали това е нейното дете. На теб LaCumparsita кой ти каза че става дума за нейното дете?

Тази снимка е изтипосана за гледане от цял свят.

На кандидат-осиновителния курс ни казаха, че дете се предлага на трима родители тук в България и след това отива в международния регистър. Интересно ми е, така ли е наистина или не са ни казали точна информация на курса.

# 4 331
  • при него
В случая пиша не като майка на моя син, а като пораснало осиновено дете. Осиновили са ме от съвсем малко бебе и са ми сменили името. Не знам кога осъзнах, че не го харесвам, но се помня като тийнейджърка, как мрънках на майка ми, че не си харесвам името. Не че исках онова рожденото, но не харесвах това, което имам. После ми премина, към ден днешен си харесвам името и някак си се чувствам като себе си с него. Знам рожденото име, но винаги ми е било много странно че съм се казвала така някога.
За мен, в крайна сметка, майка ми е една, името ми е едно. Обичта си е обич.
Детето ми също е със сменено име. Рожденото му беше странно и със сигурност щеше да предизвиква въпроси. Дадохме му име близко по звучене, но по-съвременно, даже популярно. Според мен, много му отива.

# 4 332
Аз не знам дали това е нейното дете. На теб LaCumparsita кой ти каза че става дума за нейното дете?

Тази снимка е изтипосана за гледане от цял свят.

На кандидат-осиновителния курс ни казаха, че дете се предлага на трима родители тук в България и след това отива в международния регистър. Интересно ми е, така ли е наистина или не са ни казали точна информация на курса.
Няма значение нейното ли е, не е ли.

# 4 333
Щерката беше на 3г и 4м, смених името с много различно име. Свикна лесно, т.е се отзоваваше на новото име, но първите месеци на въпроса как се казва не отговаряше, а ако чуеше старото си кратко име се разтапяше. Когато стана на около 8 годинки ме попита как се казва биологичната майка, а след време и за своето първо име. Като й казах, отговори "Радвам се, че не се казвам така, Лъчезара е по-хубаво".

# 4 334
Сигурно си някакъв експерт за да говориш толкова императивно. На въпроса ще ми отговориш ли или си само по заяждането с другите?

Общи условия

Активация на акаунт