Шеста тема на чакащите

• 587 553
  • 5 451
  •   1
Отговори
# 5 220
Аз имам спомен за разлика не по-голяма от 45 години, но може и да греша.
И да, по закон може да имат право и на до 50 години разлика, но да им се наложи да чакат повечко и тогава вече, ако им дойде редът на 52, а са писали до 1 годинка може и да ги прескочат. Не е лошо да сме малко поне реалисти.

# 5 221
Възраста е от същественно значение! Когато ние си осиновихме децата, директорката на ЦНСТ-то ни каза, че ние сме били първи избор. Следващите осиновители били над 55+.

# 5 222
Директорката на ЦНСТ откъде знае кой какъв избор е? Те нали не са в съвета по осиновяване? Или са 🤔.

# 5 223
Тази е била даже председател на съвета.

# 5 224
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И според мен, на по-млади кандидати дават  по-лесно и бързо мънички деца за осиновяване. Ние с ММ бяхме под 30, когато кандидатствахме. И нашите критерии бяха за бебе до 2г. момче.
За година и половина чакане имахме 2 предложения. Второто беше нашето си синче.
Всичко това се случи преди 5 и половина години Grinning

# 5 225
Тази е била даже председател на съвета.
Председател не е ли директорът на РДСП?
Бях на 42, прясно навършени, когато ми предложиха бебе на три месеца. Познавам и двойки, осиновили бебе, когато жената е била в диапазона 45-50 години.

# 5 226
  • В градината...
На 41 ми предложиха бебе, на 42 - 3 бебета.

# 5 227
Супер. И така написано каква информация или послание носи това изречение?

# 5 228
  • Варна
Според мен, че възрастта не е определяща като критерий за избор.

# 5 229
Ние колкото и да се чудим, все още досиетата на децата и кандидатите се разглеждат по ред, като се търси съвпадение между профила на детето и профила, зададен от кандидатите.
И да, във века на компютрите, сигурно може да се измисли програма, която да намира кандидатите, посочили профил като на даденото дете и да ги класира вътрешно по входящ номер, но за сега май няма такава. Всякакви други предпочитания между кандидатите като възраст, семеен статус, доходи бих били дискриминационни, тъй като някои кандидати винаги ще са в губеща позиция и няма да дочакат дете.

# 5 230
Всичко е точно така ,както сте го описали.
Профилите на децата и кандидат осиновителите, трябва да съвпадат.
Но тук има едно много голямо нооооо.
Това е само на теория, на практика е по Японската система" Нагоди го".
Само факта ,че социалните изготвят профила на детето без дори и да са го виждали е показателен.

# 5 231
Разбира се, че профилът е изготвен от хора, които са го виждали, като не сте запознати, поне не обърквайте останалите. Информацията за детето идва от социалния работник на детето, това че в РДСП не са го виждали, не значи, че ви представят измислена информация.

# 5 232
Профилът на детето включва физически данни, етнос, здравословен статус, братя и сестри. Може да включва информация за това какво умее детето, както и от какво се интересува и как се развива. Тази информация вече идва от социален работник или обгрижващите в институцията. Къде се отглежда детето - приемна грижа, ЦНСТ, детско селище. Поне това бяха профилите на децата от международния списък. Без имена.

# 5 233
Разбира се, че профилът е изготвен от хора, които са го виждали, като не сте запознати, поне не обърквайте останалите. Информацията за детето идва от социалния работник на детето, това че в РДСП не са го виждали, не значи, че ви представят измислена информация.

Социалния работник е запознат с детето, колкото аз с космоса! Вие въбоще си живеете във ваш собствен свят. Знаете ли , че повечето отчитат дейност. Да не говорим , че ние когато осиновихме нашите деца, социалните (нашите в региона) 3 мес.не знаеха за това. Мога роман да издам за тия "социални".

# 5 234
Едното дете беше в ЦНСТ, другото в приемно семейство, но не в областния град. От дирекцията не ги знаят децата, местните в града - познават децата в приемни семейства и контактуват с приемните родители.
Относно социалните в моя град, за второто дете дойдоха на първия или втория ден, в който си го взех у дома. Без да се обадят, били в квартала по друг повод и решили да минат. Аз пък бях навън с двете деца - голямото имаше занятия сутринта и след това отидохме на разходка. Беше лято, времето чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт