Машина за хляб:да или не

  • 11 068
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
Мен ме притеснява това което каза Marabu че вьтре остава перка или ако не перка то дупка. newsm78

Моля имащите хлебопечка да дават инфо относно модела,зада знаем ние нямащите кои марки не са добри.

Последна редакция: чт, 06 апр 2006, 08:38 от Bambinкаmalinka

# 16
  • Мнения: 901
Незнам за другите.. Аз имам SEVERIN  доволна съм.. но вече рядко пека вътре, но виж за тестото всеки ден работи(месиии Laughing) и то понякога и два пъти.

@ Bambinкаmalinka ако имаш машинката, замеси вътре тесто (1ч 30 мин или за 1:00 час- това са мойте програми за тесто) и след това оформи хляба, козунака, питките и т.н и печи в загрята фурна във форма която дупа ти желае.

@ la4ezar Най вероятно машинката е била дефектна.

Как да ползваме машината за хляб ето стъпка по стъпка което преведох като работа с машината.

# 17
  • Мнения: 386
Хей момичета благодаря на всички ви!  И май вече около 90% съм навита за тази машинка. Ще вида само дали ще надвия мъжо да ми я купи.Мерси!  bouquet

# 18
  • Мнения: 555
Незнам дефектни или не, но аз пробвах всичките 5бр. #Crazy в магазина, а собственика  от някакъв негов склад и резултата беше един и същ - печен недопечен  newsm78.
да са били, цялата партида  дефектни newsm78
а съм яла от такава машина хляб - мноого вкусен, но и опечен отгоре
марката беше друга , а ве4е такива ги няма.....

# 19
  • Мнения: 399
Моята машина е Elektrolux - ползвам я втора година и съм много доволна. Всякакъв хляб с мая става много хубав. Наистина, най-важното е да се спазват пропорциите в рецептите, които са дадени в инструкцията на вашата машина. Например, ако машината е за 500гр. брашно, не трябва да правите рецепта с повече брашно (и съответно другите продукти) - тогава хляба ще излезе извън купата и естествено няма да се опече. След като се "обиграете", тогава можете да пригаждате и други рецепти.
 
Цената на моята е супер, няма да повярвате! Ако някой се интересува, мога да кажа откъде съм я купила.

Надин, моля те да кажеш как правиш соденото тесто. Печеш ли такова тесто в машината? Аз имам няколко рецепти за соден хляб, но с никоя не можах да го направя. Става точно на тухла. На коя програма правиш такъв хляб - не номера, а колко време меси, колко време пече. Благодаря ти предварително.

# 20
  • Мнения: 339
Моята машина е Elektrolux - ползвам я втора година и съм много доволна. Цената на моята е супер, няма да повярвате! Ако някой се интересува, мога да кажа откъде съм я купила.


селянка , моля те кажи цената на твоята машина, защото взех да се замислям и аз покрай темата   bouquet

# 21
  • София
  • Мнения: 378
Правя содено тесто за мекици и пресни питки ,не ги пека вътре- пускам да се меси за 14 мин на програмата за макарони  Simple Smile
Иначе рецептата е:
1 яйце, 1 ч.ч. кис. мляко,1 равна ч.л сода,брашно около 500 гр
Това е за мекиците, а за питка  без яйце  Simple Smile
Брашно понякога добавям-май зависи от гъстотата на млякото.

# 22
  • Мнения: 4 546
3 часа за един хляб  #Crazy направо ми се струва изгубено време това  newsm78

# 23
  • Мнения: 599
аз съм за с две ръце и ходила. правя тесто за пица, мекици, кифли, козунак, хляб.....
много полезен уред Peace
моята е тази:



А би ли ми казала цената? Изглежда ми компактна... Хареса ми. Аз също отдавна искам да ядем само домашен хляб  Peace

# 24
  • Мнения: 399
Надин, благодаря. Ще пробвам тестото. Но исках да използвам максимално възможностите на машината.
За цената на машината - само 50лв.!!!
Купих я в Банкя - на колелото на автобусите, в дясно има един голям магазин за разни уреди. Мисля, че са конфискувани или нещо такова - не съм сигурна. Миналата седмица една колежка си купи машина, но с по-голяма купа от моята (съответно за по-голям хляб). Има две перки за месене. Когато купувате, най-добре е машината да има повече програми, и непременно часовник за отложено приготвяне. Това е много удобно и аз често го използвам - от вечерта слагам съставките, нагласявам часовника за желания час (в който искам хляба да е готов) и на сутринта имам топъл хляб за закуска.
А, и да има повече програми - например за мармалад, за кекс и т.н.
Това е, ако имате въпроси, питайте!

# 25
  • Мнения: 399
Още нещо за хляба - в Била и в Метро продават готови брашнени смеси за различни видове хляб - градинарски, селски, грахам, ръжено, козунак. Много са удобни - слагаш сместа, вода, масло или маргарин, сол, мая и я пускаш да се труди.
За съжаление тези смеси не съм ги виждала в други магазини, защо не ги продават - не знам!
Брашната са на Техра - повече информация за тях има в сайта на Бон Апети - ако се интересувате, вижте ги.

# 26
  • Мнения: 901
Това за рецептите към машината не съм съгласна. Моя превод на бъгларски отдавна е изхърлен. Незнам кой им е превеждал.. но понятие като 1/2 ч л е написано като ч л и изощбо препоръчвам да се прочете и на друг език книжката ..
Готовите смеси за хляб пак имат изкуствени подобрители (мисля че Рая беше писала по темата)
Но все пак проблем за неставането на хляба е че не сте се нагодили към машината и не съчетавате правилно пропорции.
 Аз имам рецепти в които пише мл а не гр... имам и гр.. а това е много важно да се отмерват точно  Simple Smile
селянка а къде беше с това инфо преди  с тази цена  и тази марка Sunglasses

# 27
  • Мнения: 399
Ами не се бях включила във форума!
По-точно - не съм влизала в този сайт - нова съм!

# 28
  • София
  • Мнения: 4 524
Брашната на Техра са с подобрители. Пише на пакетите "Панотех ...(нещо си)". Проверих на сайта им - специално за Вас  - подбрани подобрители.
Да не говорим за цената - да ти изхвръкнат очите.

Моята машина е ФИФ на ТСМ. Много съм доволна. Две бъркалки, отложен старт, три тегла на хляба (750, 1000 и 1250 гр.), три степени на препичане на коричката, 10 програми - за мармалад, макарони, месене, печене, бърза и няколко вида хляб. Струваше 65 лв. Ползвам я повече от година.

Не купувам хляб. Ядем често козунаци, пица и кексове с мая.

Содени кексове не се опичат добре. Трябва да пуснеш допичане (т.е. да си там) и отиват около 2 часа печене. Не си струва.

# 29
  • Мнения: 399
Рая,
дай някоя рецепта за кекс с мая, моля!
А за брашната Техра - аз съм доволна. То и на купешкия хляб слагат подобрители. Може би си права - нали затова е цялото упражнение - да се храним по-здравословно.
За цените - в Метро са ниски, но в Била много ги вдигнаха (информацията ми е от днес).

Общи условия

Активация на акаунт