Машина за хляб:да или не

• 11 061
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
Девойки, севтосах пекарната, много съм доволна и щастлива !
Благодарности отново на Рая Heart Eyes , без своевременната и' , компетентна помощ, не зная как щях да се справя със сбърканото упътване  ooooh! .
Та ето и севтето  Sunglasses . Черпя ви!

Морена, моля те, сподели - май само тестото си месила и втасвала в машината, а си го пекла във фурната - така ми изглежда от снимката. Или се лъжа?
Моля, кажи, че на мене ми писнаха само козунаците от готовата смес на Техра. Иска ми се да пробвам и други рецепти.

# 46
  • Sofia
Селянка правилно предполагаш. Машината го меси и втасва, после и аз го поблъсках , оплетох и оставих във фурната само на лампа да втасва втори път. Когато се надигна до ръба на съда включих на 180С а после и конвектора и така .... ползвах най обикновенно брашно в светлосинята опаковка на Софимел по тази рецепта :
Козунак
малък козунак
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко (топличко)
100 гр масло (половината олио, половината разтопено краве масло)
500 гр брашно (зависи много какво ти е брашното)
щипка сол
3 яйца
125-150 гр захар
настъргана лимонова кора
стафиди
бадеми

Слагам в машината първо прясното мляко, след това олиото и разтопеното краве масло, яйцата, брашното, захарта, солта и маята.
Оставям го да се меси и втасва (ползвам програма ТЕСТО)
След като свърши програмата го изваждам, прибавам настърганата лимонова кора, оформям го и го слагам на топло още веднъж да втаса. Преди да го сложа да се пече го намазвам с жълтък, поръсвам със захар и забождам стафиди и бадеми.
Ако искаш голяма доза, удвои продуктите.

Точно, защото е малка доза, а като за севте не ми се рискуваше с по голяма .

Дано съм ти била полезна !

# 47
  • София
Машината го меси и втасва, после и аз го поблъсках ...

Малка корекция - машината омесва тестото, вадиш го, блъскаш го 100-тина пъти в намазнената маса и го връщаш да втасва пак в машината.

Тестото втасва по-бързо и повече, когато го пуснеш на 50 градуса във фурната.

# 48
А пак да питам за тази машинка - Принцес - откъде се купува?

# 49
  • София
Браво,Morena- страхотен козунак!Със здраве да си ползваш машинката!

# 50
Днес и аз се сдобих с хлебопекарна на Мулинекс. Наумила си я бях отдавна, но репортажа с мишката затвърди идеята Sick Изпече страхотен хляб и съм много доволна.

От долу дупчицата, която оставя от смесителя е съвсем малка е не ме притеснява. Обаче нямам мн рецепти в книжката само три са, имате ли идея от къде да намеря още и всъщност когато искам да я използвам само за месене и втасване как да процедирам, защото няма такава специална програма?

# 51
КЕКСЧЕ имаш такава програма май беше 12 или11... Моята комшийка  има такава.. но сега не се сещам коя точно програмата
Иначе ТУК повечето са месеси в машина за хляб, а печени във фурната.
Както и тук имаше тема с рецепти само за хлебопекарня.

# 52
marabu, благодаря ти   bouquet ще прегледам сайта!
Иначе при мен 11 са макаронени изделия, а 12 тесто за пици, обаче там втасва два пъти по 52 мин, явно ако искам да втаса веднъж просто трябва да спра машината? Ох, трябва ми още едно висше да работя с тва чудо, снощи четох книжката около 1/2 час докато схвана  Sick

# 53
Morena,
Благодаря   bouquet
Моята машина е за 500 гр. брашно, така че ще пробвам рецептата.
От темата за козунаци една мацка ми обясни точно как ги прави, на коя програма и т.н. Вече теоретично съм подготвена   chef, остава и да ги направя.
Не знам откъде да си намеря брашно тип 450  newsm78 точно за козунаци и други сладости. Брашното било важно, казват.

# 54
..Не знам откъде да си намеря брашно тип 450  newsm78 точно за козунаци и други сладости. Брашното било важно, казват.
Важно е, козунаците особено се правят с мн бяло брашно, в супермаркетите няма начин да го няма, аз съм купувала от Пикадили тип 400.

# 55
Кексе нали  е на Мулинекс  ... А 12 е това програма за тесто с мая - просто са го кръстили за пици..но това е програмта за месене и втасване на тестото. А защо те учудва втасването на 52 мин.? Моята е 1ч 30 мин е програмата за тесто.

# 56
  • София
Момичета,някой може ли да ми обясни къде точно се намира Търговския център на Захарна фабрика,за да си купя и аз такава FIF  хлебопечка.Благодаря ви предварително.  bouquet

# 57
Питай Morena на личния, за да си сигурна, че ще ти отговори.
Весели празници  bouquet

# 58
Момичета, всеки ден си правим пресен хляб, вече й хванах цаката на машината Laughing
Днес правих и тестото за козунака, първото тръгна да ме търси, щото заспах и превтасало, та чак излязло от чашката Mr. Green, но второто се получи, догодина ще си купя и форма, щото в тавата малко се разложи, правих малката доза. Като цяло съм доволна обаче и от вкуса и от вида Laughing

# 59
  • Гърция
Честит празник на всички!

Имам един въпрос към вас- колко време втасва хляба? Индикатора за време изключва ли по време на втасването? И аз съм с машина FIF.

Общи условия

Активация на акаунт