Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките - 7

• 151 083
  • 860
  •   1
Отговори
# 210
  • Добрич
Здравейте,
пратката ми се появи днес в БГ пощи, този номер RJ788858532CN, със статус:
Изпращане на Изх.пратка в чужбина
колко време ще отнеме, приблизително докато я получа в Добрич?

# 211
  • Пловдив
Няма един отговор на този въпрос. Случвало ми се е като 2-3 дни, така и по над 20 дни. Като цяло може би най-често 7-10 дни.

# 212
  • Добрич
Да, ясно, благодаря

# 213
Относно моя казус с пратката: доставена си е в пощенската станция както си пише в тракинга. Китайчето си е невинно Simple Smile обаче имаме едни съседи, които са изключително неприятни и въртят всякакви дребни номерца...Жената от пощенския клон каза, че са пуснали известие в пощенската ми кутия, показа ми тетрадката - регистър. А з и вярвам, защото досега всички известия са пристигали безпроблемно вкъщи, а и служителите са винати едни и същи. Обаче имам основания да се съмнявам в любопитството и действията на определени съседи Rolling Eyes както и да е, приключих случая и писах най-високите оценки на китайчето Simple Smile

# 214
Има ли разлика в доставката между Въздушна поща и China Post Ordinary Small Packet Plus ?
Горе долу за едно и също време ли пристигат ?

# 215
mgbagera
China Post Registered Air Mail - препоръчана пратка с проследяващ номер
China Post Ordinary Small Packet Plus - непрепоръчана/обикновена пратка без номер или китайски непроследим номер.
Разлика има само за проследяващ номер, относно срока за доставка няма разлика - 2 седмици или 2 месеца.

# 216
Като е "не препоръчана/обикновена пратка" това означава ли че вероятността да не пристигне е по голяма ?

Мога ли да сменя метода на доставка и как ? Продавача все още не я е изпратил.

# 217
И непрепоръчаните пристигат, все пак трябва да се следи срока на защита и голямо търпение.
Ако не пристигне - диспут и парите се връщат.
Ако стойността на пратката е голяма, продавачът би трябвало да я изпрати като препоръчана, като един вид застраховка.
Пишете на продавача за препоръчана пратка, както и други видове пощи като Холандска, Сингапурска и т.н и колко струва.

# 218
Благодаря за информацията newsm10

# 219
Здравейте! За пръв път пазарувам от Китай-пратката ми е с номер RS119599972CN- кога мога да я очаквам в БГ?

# 220
  • Варна
Здравейте! За пръв път пазарувам от Китай-пратката ми е с номер RS119599972CN- кога мога да я очаквам в БГ?

След като Ви е за първи път задължително прочетете внимателно първа страница. Информацията е доста обширна и се съмнявам, че който и да е би изгубил време това същото написано да Ви го предаде със свои думи.

# 221
  • София
Днес получих пратка с непроследим номер, състоящ се само от 11 цифри. От 17 юни ме е чакала в пощенския клон, добре, че отидох да видя дали не е пристигнала. Никакво известие не съм получила. Явно не трябва да се разчита на пощите, а да си проверяваме периодично.

# 222
  • Варна
Днес получих пратка с непроследим номер, състоящ се само от 11 цифри. От 17 юни ме е чакала в пощенския клон, добре, че отидох да видя дали не е пристигнала. Никакво известие не съм получила. Явно не трябва да се разчита на пощите, а да си проверяваме периодично.

Според мен е доста субективно и въпрос на организация във всеки пощенски клон. Аз имах да получавам 3 пратки с непроследими номера и вчера ми се обадиха на гсм-а да отида в пощата и да си ги получа и това не се случва за първи път. Дори не ми пуснаха известие. И за тях и за мен е по-удобно. Предложете го във вашия клон и дано прихванат.

# 223
  • Варна
Здравейте! Имам една пратка от средата на юни, изпратена на 15.06., днес реших да проверя докъде е, но нещо не мога да се ориентирам.

Номерът е 03247350194, справката ми показва следното:
15.06.2016 10:52
Электронное уведомление об отправке
China->bulgaria
18.06.2016 23:17
Прибыло в место приёма
19.06.2016 00:24
Сортировка
19.06.2016 00:25
Покинуло сортировочный центр
19.06.2016 00:27
Приём отправления
深圳市国际大宗邮件处理中心
19.06.2016 02:06
Прибытие в почтовое отделение
深圳市国际大宗邮件处理中心

Това реален номер ли е и как мога да го преобразувам в такъв с букви и цифри, за да го проверя в сайта на БГ пощи?

# 224
chockolina, номера е реален, но е проследим само до напускането на Китай и не може да се преобразува в друг.
Остава ти да чакаш и, ако не пристигне на време, да отвориш диспут.

Общи условия

Активация на акаунт