Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките - 7

• 150 997
  • 860
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте.Според холандските пощи това чудо RS441066444NL трябва да е вече в България,но бг пощи са на друго мнение.Почвам леко да се съмнявам дали пратката въобще е кацнала у нас.Някой имал ли е такъв проблем?

# 106
Здравейте.Според холандските пощи това чудо RS441066444NL трябва да е вече в България,но бг пощи са на друго мнение.Почвам леко да се съмнявам дали пратката въобще е кацнала у нас.Някой имал ли е такъв проблем?
В  сайта на БГ пощи не пише да е пристигнала, значи не е пристигнала. Друго освен да чакаш май не ти остава. Може би сайта на холандските пощи прави грешни изводи, че щом има някакъв статус в сайта на БГ пощи, значи е в България.

# 107
В  сайта на БГ пощи не пише да е пристигнала, значи не е пристигнала. Друго освен да чакаш май не ти остава. Може би сайта на холандските пощи прави грешни изводи, че щом има някакъв статус в сайта на БГ пощи, значи е в България.

Дано.Това е цялата информация:

Number: RS441066444NL
Package Status: In Transit
Destination Country: Bulgaria
2016-02-02 10:20 NETHERLANDS, AMSTERDAM 3, Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина
Origin Country: Netherlands
2016-02-03 11:05 The item has arrived in the country of destination
2016-02-02 08:24 The item is on transport to the country of destination
2016-02-01 15:42 The item is at the PostNL sorting center
2016-01-27 05:44 The item is pre-advised

Същото е на сайта на холандските пощи.Явно ще се чака.

# 108
Някой да има идея какво става с пратката ми? Има един статус който седи от 04.02 и до там.Преди след като се появи този статус получавах пратките както пише в сайта ,в срок от 4-7 дена.
04-02-2016 11:39    The item is pre-advised    BULGARIA
Shipment details: RC457238425NL

Registered Mail
The item is pre-advised

# 109
Някой да има идея какво става с пратката ми? Има един статус който седи от 04.02 и до там.Преди след като се появи този статус получавах пратките както пише в сайта ,в срок от 4-7 дена.
04-02-2016 11:39    The item is pre-advised    BULGARIA
Shipment details: RC457238425NL

Registered Mail
The item is pre-advised

Скоро проверявах една не моя пратка с Холандски пощи и статусите са такива:
The item is pre-advised
The item is at the PostNL sorting center
The item is on transport to the country of destination
Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина, NETHERLANDS, AMSTERDAM 3
The item has arrived in the country of destination, BULGARIA
Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал, BULGARIA, SOFIA LC/AO

......и т.н.
Доколкото разбрах твоя статус означава, че пътува за Холандия, но все още не е пристигнала. И после вече следват другите статуси и около 10 дни е при теб.

# 110
Поръчката ми е от геарбест но просто няма логика от Китай в Холандия към България....Значе да чакам мърдане след новата им година така ли Grinning ?

# 111
Поръчката ми е от геарбест но просто няма логика от Китай в Холандия към България....Значе да чакам мърдане след новата им година така ли Grinning ?
Такъв е принципа. Преминава от там транзитно. Само мога да гадая кога ще има мърдане.

# 112
  • Варна
Здравейте трябва ми помощ спешно искам да отворя диспут защото преди 30 дни поръчах едно електронно наргиле и както бях споменал по-горе трек номера не ми изписва нищо писах на продавача каза да не се притеснявам и после след известно време пак му писах спря да ми отговаря и преди няколко дни забелязах че премахна всички стоки от магазине и вече не ми отговаря какво да направя моля ви кажете ми това е трек номера RW107574681SG помогнете ми ?

Дано не съм закъснял с отговора, но Ви препоръчвам да отворите диспут и да си изискате парите. Явно търговецът затваря магазина. Аз имах такъв случай, но тогава търговецът направо ми отговори, че не може да ми изпрати стоката и иска да ми върне парите. Наложи се да отворя диспут и така...
Относно някои други коментари:
Моля Ви, четете всичко написано в първия пост! В този форум поне информацията е събрана изцяло в един пост. Не злоупотребявайте с времето и добрината на колегите, които се опитват да помогнат на всички.

# 113
Ще може ли да ми помогнете и да ми кажете какво става с тази пратка това  е тракинг номера 3241245792
Покупката е направена от сайта на www.DealsMachine.com и се притеснявам да не си загубя парите защото не са въобще малко
Компанията доставчик е DHL.
За първи път пазарувам от този сайт и не знам колко време им отнема на тези сингапури да обработят и пратят пратката. Забравих да спомена, че крайната точка е Великобритания/Лондон
Благодаря ви много!

# 114
Ще може ли да ми помогнете и да ми кажете какво става с тази пратка това  е тракинг номера 3241245792
Покупката е направена от сайта на www.DealsMachine.com и се притеснявам да не си загубя парите защото не са въобще малко
Компанията доставчик е DHL.
За първи път пазарувам от този сайт и не знам колко време им отнема на тези сингапури да обработят и пратят пратката. Забравих да спомена, че крайната точка е Великобритания/Лондон
Благодаря ви много!
www.dhl.com/en/express/tracking.html?AWB=3241245792&brand=DHL
Статуса означава, че изпращача още не я доставил до DHL или DHL още не са я взели от него... С DHL до седмица трябваше да е при теб, ако я бяха изпратили. Пиши на сайта. Може покрай празниците на китайците да се е забавило изпращането.

# 115
Здравейте,
имам една пратка с някакво забавяне. Нормално ли е това. Значи пратката е изпратена чрез "China Post Air Parcel" и имам проследяващ номер.
Въпроса е там, че на 24-ти Януари в нашата БГ Поща е получено съобщение, че се очаква пратка от Китай, пише "2016-01-24 03:25 CHINA, GUANGZHOU, Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина".
Съответно на 25-ти Януари сутринта пратката е била изпратена от Китай, според китайската поща, тя не е в Китай вече, а или пътува или вече е в България.
Работата е там, че вече над 20 дни "пътува" към България. Получавал съм много пратки от Китай и винаги когато в БГ Поща има съобщение от типа Send item abroad (EDI-received) след това от 4 до 7 дни вече е в София и съм си я получил дори. Възможно ли е наистина да има забавяне или е възможно пратката да е изгубена или не дай си Боже да е открадната по терминалите някъде? Някой имал ли е такова забавяне? В Алиекспрес другите хора, които са закупили такъв продукт казват че им пристигали много бързо, за около 10-15 дни, при това го казват руснаци, където пратките са доста бавни по принцип. Реално моята пратка вече се бави над месец и на фона на другите, които казват че получавали бързо, аз си мисля че или е изгубена или е открадната.

# 116
Здравей,да ви се похваля за моята пратка.Поръчвам от Китай ,а последно време пътят на пратките е такъв Китай-Холандия-България (в което няма логика но все едно). Пращат ми я с Холандски пощи.Пътят от Китай до Холандия до сега не е бил повече от 4-7 дена.Но след като пратка стигне в Холандия техните пощи имат срок на доставка до 7 работни дни.Тоест вида ли статус Холандия съм си много спокоен.Предишните пратки идваха на 4-6 ден.Вчера обаче се случи нещо мноооого странно.След като пратката беше пратена към България ЗА по-малко от 24 часа вече пристигна в моето населено място!.Което не е  София,а Ловеч.Естествено адмирации и за нашата поща ,че са я изпратили към моя град толкова бързо. Peace

# 117
Здравей те, имам пратка с този номер RD346372837CN. До вчера, ми пишеше, че е в Холандия, а сега нищо не излиза.http://www1.17track.net/bg/track?nums=RD346372837CN&fc=0
Притесних се !
Пишеше крайна точка превозвач Холандия!

# 118
Честит празник дами !!!

Понеже ми е първа поръчка от Али, искам да попитам нещо.

На 2016-02-24 поръчах
След няколко дена получих номер за проследяване: 70552687985
На 2016-02-27 пише че е изпратена.
От долу пише че информацията за проследяване ще е достъпна след 5-10дни.

Днес е 10-тия ден а все още нямам никаква информация за пратката даже и на самия сайт.

5 дена след тази поръчка си поръчах още нещо от друг продавач. След 2-3 дни получих номера за проследяване и има движение.

Трябва ли да се притеснявам за първата поръчка или е нормално по някога да няма никаква информация относно пратката ?

# 119
Здравейте, търся малко помощ при проследяване. Съжалявам, че само за това се регистрирам, но видях, че темата тук е доста подробна и вероятно някой ще може да сподели опит.

Досега имам над 40 получени неща от EBAY и Aliexpress, на различни стойности и никога не е имало никакъв проблем. От неща за по $1 до неща за $150.

на 31.01.16 поръчах, по желание на приятелката ми един грим.

Estimated delivery Feb 23, 2016 - Mar 18, 2016
Tracking number:
ID15020041660600CN

Досега не бях обръщал внимание. Никога от Китай не са ми се бавили неща повече от 20 дни. Поръчал съм 6-7 различни неща под $5 и това е едно от тях. В момента ми се бавят други две, но те не ме интересуват толкова.

В руския сайт се стига до следната информация:

ID15020041660600CN
Дата и время
Событие/Место
Вес
Дополнительно
02.02.2016 10:45

Электронное уведомление об отправке
Mpc Pmih (klia)
Bulgaria
02.02.2016 11:55

Приём отправления
Mpc Pmih (klia)
Bulgaria
10.02.2016 14:50

Передано в страну назначения (Экспорт)
Mpc Pmih (klia)
Bulgaria
13.02.2016 07:45

Импорт (Отправление прибыло в страну назначения)
Bulgaria

EMS Pos Laju - National courier: BLGMY16481772   

Отследить на официальном сайте

Оттам виждам този втори вариант на номера на пратката BLG..... и сайтът на малайзийските. Влизам там и получавам абсолютно същото описание, само дето е на английски, часове и дати съвпадат.

Излиза, че според тези данни, пратката е влязла в България на 13.02.2016 г. обаче оттам нищо повече не се случва с нея.

Притеснителни факти:
1) в системата на пощите ми връща информация, че тази пратка не подлежи на проследяване

2) в този пост по-горе, специално за малайзийските е написано, че се следят локално и в сайта няма информация. Това валидно ли е и след като влезе в България пратката?

3) не съм получавал никакви известия (в случай, че не съм си бил на адреса в момент когато са дошли)

Има ли вариант, понеже е грим, да са го чопнали служителките?

Имам споразумение с продавача ако до 10.03 не дойде, да ми прати друго. Разбира се, на мен не ми е за парите, а за крайния ефект - момичето няма грима, който иска. Отделно, тя е много против онлайн пазаруването и това просто наля последната доза по темата - първи опит, два провала(чакаме и един протектор пак за нея).

Въпросите ми са:
1) има ли вариант да е задържано на митница, но поради непроследимостта на пратката, да нямам информация и съответно да не са ме уведомили? Бяха ми задържали пратка от САЩ на митница, но имах известие да отида до клона по адрес, там имаше известие да отида в друг клон и така - верига ама се получи.

2) има ли вариант някой да си го е харесал и при вноса да не го регистрират като влязло и потъва безследно? Нямам идея какво е пишело на пакета и дали са го сканирали, но предполагам грим е атрактивна стока.

3) ако отида до пощата по адрес, в тяхната система могат ли да проследяват абсолютно всяка пратка?

Общи условия

Активация на акаунт