Пазаруване от Китай - проследяване и превоз на поръчките - 7

• 151 495
  • 860
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте момичета,
имам нужда от помощ  Blush, направих поръчка от Али Експрес на 28.10, но до момента все още не е пристигнала, със статус пътуваща е. Вчера писах на продавача, каза да изчакам още нчколко дни или да проверя в пощата (в пощата няма нищо). Остават 10 дни до доставка. Тъй като до сега не ми се е случвало такова забавяне, може ли да ми дадете съвет как да процедирам? Диспут сега ли да отворя или трябва да изчакам да изтече срока на доставка? Това е и тракинг номера RF397514962CN.

Благодаря  Heart Eyes
Пътува към България, но се бави. Изкачай още 7-8 дни и чак тогава отвори диспут, ако не пристигне. До тогава може да следиш този линк http://www.bgpost.bg/IPSWebTracking/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RF397514962CN и когато е в България ще има нов статус.

# 331
Здравейте момичета,
имам нужда от помощ  Blush, направих поръчка от Али Експрес на 28.10, но до момента все още не е пристигнала, със статус пътуваща е. Вчера писах на продавача, каза да изчакам още нчколко дни или да проверя в пощата (в пощата няма нищо). Остават 10 дни до доставка. Тъй като до сега не ми се е случвало такова забавяне, може ли да ми дадете съвет как да процедирам? Диспут сега ли да отворя или трябва да изчакам да изтече срока на доставка? Това е и тракинг номера RF397514962CN.

Благодаря  Heart Eyes
Пътува към България, но се бави. Изкачай още 7-8 дни и чак тогава отвори диспут, ако не пристигне. До тогава може да следиш този линк http://www.bgpost.bg/IPSWebTracking/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RF397514962CN и когато е в България ще има нов статус.

Благодаря Simple Smile

# 332
  • Варна
Юлиана, пратката ви стои на летището и чака полет към Европа. На какъв принцип качват пратките или ги оставят да отлежат никой не може да ти каже. По това време на годината е нормално някои пратки да пътуват по-бавно от други. Добрата практика е да помолите продавача да удължи срока на защита. Когато ви останат 1-2 дни до края на доставката можете да отворите диспут поради причината, че пратката не е дошла в обещания срок. Ако пожелаете можете да прецакате търговеца и да ви върне парите, а пратката така или иначе е тръгнала и ще дойде при вас. Друг е въпросът дали качеството на стоката ще отговаря на това, което сте поръчали.

# 333
Юлиана, пратката ви стои на летището и чака полет към Европа.
....
Ако пожелаете можете да прецакате търговеца и да ви върне парите.
Как установи, че е на летището?
Прочети условията на сайта. Няма прецакване, а правила и гаранции, с които и двете страни са се съгласили!

# 334
  • Варна
Юлиана, пратката ви стои на летището и чака полет към Европа.
....
Ако пожелаете можете да прецакате търговеца и да ви върне парите.
Как установи, че е на летището?
Прочети условията на сайта. Няма прецакване, а правила и гаранции, с които и двете страни са се съгласили!
Прецакване има и го знам от личен опит. След като чаках 2,5 месеца накрая отворих диспут и си взех парите, а 2 дни след това дойдоха нещата. Попитах продавача как да му върна парите, но за 2 долара той дори не си направи труд да ми отговори. Така, че тази поръчка я приключих с получена стока и върнати пари. Търговецът беше прецакан. И ако аз изчаках достатъчно дълго, има хора, които отварят диспути 10 дни преди да е приключил срока, въпреки, че е видно, че пратката е тръгнала от началния адрес и се движи към получателя. Това ако не е цакане вие как му викате?

# 335
  • Плевен
Имам пратка която от 22.11 при проверка е пристигнала на летището в БГ, но вече почти месец не я получавам.Чудя се къде още мога да проверя за да намеря повече информация  и не знам как да постъпя.
Номера на пратката е YD057618351YW

# 336
И аз имам 2 пратки от този период и ги няма още. Нещо е станало, може и да не ги видим :/

# 337
Моля, прочетете заглавния пост в темата! Едни и същи въпроси, на които и сами ще се отговорите, ако прочетете малко!
Достатъчно информация има. Няма да ви отнеме много време да я прочетете.
Рядко попадам на питания, чиито отговори ги няма в заглавния коментар или в последните 2-3 страници.
В сайта на БГ Пощи също има обяснено кои номера се проследяват и кои не. Има международни стандарти за вида на проследяващите номера. Когато проследявате пратка, в който и да е сайт, то този сайт трябва да вземе информация от сайта на държавата изпращач и от сайта на държавата получавател.
Пише ви, че е в България. Да, ама ако в сайта на БГ Пощи не показва, че е в България, как тогава някой ще знае, че в България???
Извод: Спрете да гледате смотаните сайтове и не им се доверявайте, че е в България, ако в сайта на БГ Пощи няма информация!
Толкова е просто.

# 338
  • Плевен
Естествено че съм проследила в сайта на БП и там отговора е "Пратката не подлежи на проследяване, Проследява се само препоръчана пратка."И така се получава, че е в България от 22.11, БГ пощи не могат да я проследят и вече губя надежда за нея и се чудя как да постъпя от тук нататък.

# 339
  • Пловдив
Пратката ви не се проследява. Това, че пише, че е в България, не е вярно. Ще я получите, когато пристигне в България. Ако тръгне времето да ви изтича, просто отворете диспут.

# 340
Естествено че съм проследила в сайта на БП и там отговора е "Пратката не подлежи на проследяване, Проследява се само препоръчана пратка."И така се получава, че е в България от 22.11, БГ пощи не могат да я проследят и вече губя надежда за нея и се чудя как да постъпя от тук нататък.
Прочети "Извод" от коментара ми.

# 341
Оф бях  правил няколко поръчки от Gearbest и бяха супер точни. Нещата идваха за 14-20 дена. Последните ми 2 пратки пише. че уж са ги изпратили с Netherlands Post, а в инфото на самата поръчка намирам Chinese Surface Post.
Тракинг номерата са тези:
BJ14789870035600
BJ14789870668610

Дали изобщо ще пристигнат и с какво са пратени. Обмислям да почакам да станат 30 бизнес дни понеже в сайта пише до 30 бизнес дни, днес става 1 месец откакто са ми поръчките и да отворя диспут в Paypal, но не знам дали ще го спечеля. Вие какво ще кажете ?

Моите поръчки пристигнаха днес. Изпратени на 13.11 и пристигнали на 19.12. За първи път ми се налага да чакам толкова дълго поръчка.

# 342
Здравейте, да питам знаещите- пратката ми е пристигнала тази сутрин в София "Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция". Според вас колко време е нужно на пратката да стигне от София до Варна ? Има ли някакъв шанс от днес за утре или да забравя?

# 343
 Joy Joy моята е в БГ от 14.12.2016 и още не е стигнала до мен  hahaha Всичко е на случаен принцип  Mr. Green

# 344
Даааа, сега им се обадих по телефона и отговора бе- най- рано след 4 раб. дни  Weary . А толкова я уговарях тази пратка с китаеца, тъй като е подарък за коледа за детето.  newsm45 . И какво излиза накрая- китайците са по коректни от нас, обеща ми, че каквото зависи от него ще го направи и пратката ще е в бг най- късно до 22.12 и си спази обещанието. Сега моля БГ пощи да ми я изпратят по куриер, за моя сметка- не може, ще си я чакате  smile3518

Общи условия

Активация на акаунт