Свръхактивен пикочен мехур

• 98 593
  • 515
  •   1
Отговори
# 225
От английски преведох, че са жлезист и кистозен цистит...На Мони откриха кистозен. Тя ясно пише, че искат от червата да й изграждат част от мехура, тоест засегнат е от кистите..Така предполагам... И двата тези цистити са предракови заболявания (и тя пише, че докторите ги бъркат с тумори) и затова й направиха биопсията, за да са сигурни, какво е положението... Изглежда ще изрязват от мехура (всеки случай е индивидуален) и може би й е нужен ботокс...
този вариянт с червата го каза д-ра в Турция, каза, че при мен не е необходимо, но при по-сериозни случеи така действат. Този цистит трябва да се следи наистина често. Пише се, че е предраково заболяване, но до сега всички уролози казаха обратното, че не е. При него най-лошото е симптоматиката, ужасно силна и не се повлиява от никакви лекарства. И да, единственно биопсията може да го докаже, дори на ехограф нищо не се вижда...

# 226
Moni442, симптомите ми (често уриниране през нощта, което не ми дава да заспивам) от нищо не се повлияват....Не се отпуска пикочният мехур от нищо. Но те чета, че кистозен и жлезист цистит се диагностицира с цистоскопия, която се назначава, ако има подозренията на ехографа...Това пише, но дали е така, не знам. Мони, добре, че ни написа за този вид цистит та да знаем, че има и такъв... Просто не знам, при кого да отида...С нищо не се повлиява, но не е рак, защото поради друг проблем правиха ми петскенер.

# 227
Moni442, симптомите ми (често уриниране през нощта, което не ми дава да заспивам) от нищо не се повлияват....Не се отпуска пикочният мехур от нищо. Но те чета, че кистозен и жлезист цистит се диагностицира с цистоскопия, която се назначава, ако има подозренията на ехографа...Това пише, но дали е така, не знам. Мони, добре, че ни написа за този вид цистит та да знаем, че има и такъв... Просто не знам, при кого да отида...С нищо не се повлиява, но не е рак, защото поради друг проблем правиха ми петскенер.
При моите цистоскопии и виртуална цистоскопия (може да погледнете в интернет какво представлява) не се видя нищо, ще се опитам да прикача снимка. Имам и диск вижда се всичко, не и малките кисти

# 228
От английски преведох, че са жлезист и кистозен цистит...На Мони откриха кистозен. Тя ясно пише, че искат от червата да й изграждат част от мехура, тоест засегнат е от кистите..Така предполагам... И двата тези цистити са предракови заболявания (и тя пише, че докторите ги бъркат с тумори) и затова й направиха биопсията, за да са сигурни, какво е положението... Изглежда ще изрязват от мехура (всеки случай е индивидуален) и може би й е нужен ботокс...
Reactive process without malignant potential,
няма общо с диференциалната диагноза с тумори
моля, нека се запознаем с оригиналния текст на английски за който говориш

# 229
ra2, то навсякъде се пише в българските сайтове, че са предракови заболявания, а и доктори ги бъркат с тумори (Мони е права). А това намерих сега: "....този цистит представлява кистозно разширени "гнезда" на уротелия, които могат да се появят както при възпалителни състояния, така и при туморни процеси". Някой път те съсъществуват с карцином на пикочен мехур....Абе, почети в нета. Хубаво е, че направиха биопсия.

# 230
Дай конкретна препратка, имам чувството, че четем различни неща и се обърквам.

# 231
Дай конкретна препратка, имам чувството, че четем различни неща и се обърквам.
Това пише навсякъде, не четем различни неща. Набирай на български "кистозен цистит". В сайтове, дето чета има много видове цистит на английски и руски език. В руските ми е най-лесно, например:
1.Кистозный цистит и гландулярный цистит;
2. Эозинофильный цистит;
3. Фолликулярный цистит;
4.Гранулематозный цистит;
5.Геморрагический цистит;
6.Интерстициальный цистит (Ханнера);
7.Папиллярно-полипозный цистит;
8.Цистит, вызванный шистосомами.

# 232
Пиша кистозен цистит, излиза надпис "може би имахте предвид кистозен мастит"? Не, връщам на цистит. Първите 3-4 статии съдържат кистозен цистит като заглавие, лош превод с неясна давност на статии, едната в сайт бъбречна грижа в Индия, другото е форум за цистита въобще, трето форум медиксгуру. Нито едно не е научна статия.
Пиша сystitis cystica, излизат предимно рентгенологични и патологоанатомични описания, + кейс репорти.
В статии между 2008 и 2014г се говори за премалигнен характер на същото, след това се пише, че твърдо не са премалигнени. И това намирам и чета, не виждам нещо повече или по-различно от това, което бях цитирала по-нагоре.

# 233
ra2, аз съм благодарна на Мони, че ми откри Америка, че има много видове цистит (като написа, какво й откриха), които тук наричат обобщено "свръхактивен". По това, че не се лекува при мен, виждам, че това обобщение не ми е от полза и те изучавам сега с преводаческата програма всичките подред цистити. Скоро и цистоскопия ще правя сама (ха-ха)...  а те това "кистозный цистит и гландулярный цистит" сигурно е кистозен и жлезист, че жлезист не виждам тук. А ти, за да намериш, каквото те интересува, ключевата дума вземи в кавички.

# 234
ra2, аз съм благодарна на Мони, че ми откри Америка, че има много видове цистит (като написа, какво й откриха), които тук наричат обобщено "свръхактивен". По това, че не се лекува при мен, виждам, че това обобщение не ми е от полза и те изучавам сега с преводаческата програма всичките подред цистити. Скоро и цистоскопия ще правя сама (ха-ха)...  а те това "кистозный цистит и гландулярный цистит" сигурно е кистозен и жлезист, че жлезист не виждам тук. А ти, за да намериш, каквото те интересува, ключевата дума вземи в кавички.

Ммм докторите ни принуждават да търсим информация за проблема, който имаме. После ти казват не чети по интернета. Как да не четеш по интернета, като някои доктори просто са некомпетентни. Не искат да седнат да научат кои са новостите в медицината. Като си доктор, трябва да учиш за цял живот.

# 235
И сега чета, че всичките тези видове цистит имат симптоми, които ние описваме в тема (французите пишат, че пикочен мехур става свръхактивен, за което се търси причината). На мен ми дават бетмига и везикеър...това е!

# 236
И сега чета, че всичките тези видове цистит имат симптоми, които ние описваме в тема (французите пишат, че пикочен мехур става свръхактивен, за което се търси причината). На мен ми дават бетмига и везикеър...това е!

И има ли някакъв положителен ефект от приемането на Betmiga and Vesicare? И двете ли ги приемате едновременно? От колко време ги приемате?

На мене ми правиха изследвания, като бях приета в болница "Пирогов", за да ми направят съответните изследвания. Накрая направиха заключение "Свръхактивен пикочен мехур".

# 237
Jennifer_w, приемам и двете, изписват ми по рецептурната книжка... Това не помага. Сутринта пия бетмига, а другото - вечерта... Като допълнение изписаха инкотан и лекарят каза да определя сама дозата... Аз изпих от 15 мг сутрин, а после увеличих по 30 мг на 3 пъти на ден (пие се и така). Резултат няма, което ме навежда на мисълта, че това е някакъв вид цистит и трябва адекватно да се лекува... Рак нямам, бактерии нямам никакви...кръв в урина нямам... Лекарствата, които изписват, не ми помагат.А какво значи свръхактивен пикочен мехур, знаят ли те самите, от какво е такъв? Липсва, явно на знанията. Никога нямах упорити цистити... Години преди се появиха тези симптоми и до днес ходя по лекарите...

Последна редакция: сб, 27 ное 2021, 18:29 от emma1_

# 238
С интерес прочетох коментарите ви. Аз не съм чела по чужди сайтове, затова ще ви питам. Пишат ли нещо за отслабена съединителна тъкан (в следствие на такава се получава плоско ходило, свръхактивен пикочен мехур), за каквато говори Доцент Димитров в онова интервю?

# 239
С интерес прочетох коментарите ви. Аз не съм чела по чужди сайтове, затова ще ви питам. Пишат ли нещо за отслабена съединителна тъкан (в следствие на такава се получава плоско ходило, свръхактивен пикочен мехур), за каквато говори Доцент Димитров в онова интервю?
Не съм срещала това нещо, но ще търся и това... А интересно да разберем.

Общи условия

Активация на акаунт