Свръхактивен пикочен мехур

• 98 242
  • 515
  •   1
Отговори
# 450
Добър ден на всички. Искам да ви разкажа случката при невролога. Ходих при невролог в понеделник. Отидох за болки във врата. Споделих мнението си, че мога да са се образували шипове от дълго стоене пред телефона. И тя ме попита какво толкова правих пред този телефон. И аз казах, че в телефона има различни неща като Youtube,Facebook,Instagram,четене на новинш и др. Като всеки млад човек, който скролва на телефони си. И отвървах дали тя не го прави и децата й също. Тя ме отвърна, че тя го изпорзвала за комуникация, а на децата й е забранила да използват смартфон и да се ровят в такива неща. И аз й казах, че живее в 19 век.
Попитах я за Свръхактивен Пикочен Мехур. И й казах, че може да е неврогенен пикочен мехур. Всичко идва от нервите и чрез мозъка придава на нервите грешни сигнали на пикочния мехур, че е пълен и време да се изпразни. И тя ме попита какво е СПМ. И аз й отговорих как така не е чувала за СПМ. Това е актуална тема и много хора по света страдат от него. Обясних й всичко. И нейният отговор беше да намаля течностите. Явно съм пила много течности и затова съм уринирала често. И започна да ме убеждава, че не е неврогенен. Казах й да си отвори интернет и да се образова малко. Лекар сте все пак. Беше над 50 години.
По-некомпетентен лекар не бях попадала. Препоръчаха ми я от този форум за моя град.
Да и аз така образовах няколко уролози какво е цистистат, какво е интерстициален цистит и тн. И то всичките възрастни. Затова ходя при млади не повече от 40. Те поне ходят по конгреси и се интересуват повече и са по-склонни после да прочетат в интернет за състоянието. Над 50 години си мислят че всичко са видели и всичко знаят и имат голямо его сакън да не научат нещо ново. Те изобщо не четат научни публикации само някви стари учебници от 1944 г. Младите като не знаят си отварят нета от разбира се научни източници, знаят и английски и си четат от там новостите. Младите няма да тръгнат да се ровят из жълти стари учебници от 1945. Е разбира се това не важи за всички стари и млади.

# 451
Анонимен_7, когато има неволно изпускане на урина, то изпращат за ЕМГ при невролога, защото често идва от нервни оконачания на гръбначния стълб. Толкова ли нищо не знае този невролог Flushed А СПМ са повече от нервно естество. Нервните окончания по стенките на пикочния мехур дават лъжливи сигнали, че има урина и дават позиви за уриниране. Урологът (професор) в Медицинската академия, за съжаление, сега не е сред живите, ми е обяснявал, как една капка урина кара пикочния мехур да получава спазъм, който предизвиква позив за уриниране. Наистина лекарите не се интересуват.

# 452
На мен ми бяха изписали ГабаГамма и Уросилвър лятото, пих ги половин година и мога да кажа, че вече съм добре.

# 453
На мен ми бяха изписали ГабаГамма и Уросилвър лятото, пих ги половин година и мога да кажа, че вече съм добре.
Дулсевия, Дуксет също помагат за СПМ.

# 454
# 455
Много е полезна публикация за всичките ни в темата. Само, че тук уж никой не се оплаква от неволно изпускане на урина (инкотенция), иначе моята болест е описана с всичките й подробности, симптоми и прочее неврогенен пикочен мехур и спастичен.

# 456
Добър ден ва всички.
ГабаГамма и производни на него никога не бих приела. Знам какви странични ефекти получи мама от приемането на ГабаГамма. Тя не можеше да стане от леглото от световъртеж. Като го спря, всичко се нормализира.
Вие приемате ли кафе и кара ли ви да пишкате през 30-40 минути и да не можете да удържите?

# 457
Добър ден ва всички.
ГабаГамма и производни на него никога не бих приела. Знам какви странични ефекти получи мама от приемането на ГабаГамма. Тя не можеше да стане от леглото от световъртеж. Като го спря, всичко се нормализира.
Вие приемате ли кафе и кара ли ви да пишкате през 30-40 минути и да не можете да удържите?

Аз обичам да пия кафе. Понякога ми се случва след, като съм пил кафе да пишкам през 30-40 минути и да не мога да удържа и ако ще излизам си слагам памперс, но гледам преди да излизам да не пия кафе. Ако съм вкъщи и съм пил кафе нямам проблем понеже тоалетната е на близо.

# 458
Как ходите на работа и вършите работата си през деня при този проблем СПМ? Да не би слагате памперс по време на работа?

# 459
Как ходите на работа и вършите работата си през деня при този проблем СПМ? Да не би слагате памперс по време на работа?

Предполагам, че този въпрос се отнася за мен. Видях, че сте ми писали на лично съобщение. Ще Ви отговоря днес на лично съобщение.

# 460

Предполагам, че този въпрос се отнася за мен. Видях, че сте ми писали на лично съобщение. Ще Ви отговоря днес на лично съобщение.
Не, към всички се отнася този въпрос. Аз ви писах на лични съобщения.

# 461

Не, към всички се отнася този въпрос. Аз ви писах на лични съобщения.

Добър ден. На 34 години съм. От дълги години имам този проблем - в студентските ми години се появи.

На работа, като съм не пия кафе.
Като съм на работа за всеки случай използвам мъжки протектор Kolibri Comfort Premium Men https://shop.naturum.bg/kolibri-comfort-premium-men-3-600-14, който се заляпа, като превръзка в боксерките ми. Има подобни превръзки за жени, да се продават също, понеже видях, че сте жена.

Относно памперсите използвам такива, които са за възрастни и са с лепенки на марките Тena и Seni:
- TENA Slip ProSkin Plus:
https://shop.naturum.bg/tena-slip-proskin-plus-6-2050-73-122-30

- Seni Classic Air - има ги за продажба, онлайн и също в някой хранителен магазин, като СВА:
https://seni.bg/bg_BG/product/seni-classic-air-1

# 462
Изпускане на урината (инкотенция) много добре се повлиява от Везикеър. При нея правят ЕМГ на гръбнака и там някога откриват проблем. Някога мехурната шийка дава проблеми и нея лекуват. СПМ се характеризира с чести и упорити позиви за уриниране. Изпускане на урина при мъжете става и при увеличената простата....

# 463
Изпускане на урината (инкотенция) много добре се повлиява от Везикеър. При нея правят ЕМГ на гръбнака и там някога откриват проблем. Някога мехурната шийка дава проблеми и нея лекуват. СПМ се характеризира с чести и упорити позиви за уриниране. Изпускане на урина при мъжете става и при увеличената простата....
Къде се прави ЕМГ на гръбнака? Наложително ли е престой в болницата, за да се направи ЕМГ? Какво изследване се прави на мехурната шийка? И пак наложителен ли е престой в болницата?
На.мен ми правиха рентетова снимка на гръбначния стълб преди 6-7 години. Неврологът подозираше за някаква болест на гръбначния стълб с някакво наименование беше. Не си спомням какво беше. Отхвърли се.
Приемала съм Vesicare и нямаше промяна при мен.
Питах всички дали пиете кафе и дали после ви дразни и ви кара да изпитвате силни и неудържими позиви за уриниране и дали уринирате по-често от обичайното от кафето?
Намерих тука една статия за тиквените семки: Облекчаване на симптомите на свръхактивен пикочен мехур

Няколко проучвания показват, че тиквеното масло може да подобри симптомите на свръхактивен пикочен мехур. Свръхактивният пикочен мехур ви кара да уринирате внезапно и често. Някои хора може да се наложи да стават от леглото, за да уринират няколко пъти през нощта. В едно проучване 45 души със свръхактивен пикочен мехур са приемали 10 грама масло от тиквени семки на ден в продължение на 12 седмици и симптомите им са се подобрили.

# 464
Анонимен_7, някой път изпускането на урина става от гръбнака. Всеки невролог, ако кажеш, че неволно изпускаш урина, може да ти го направи по време на обикновен преглед. Може да ти даде дата, в която прави ЕМГ. Имах различно кръвно при измерване на двете ръце и ме записаха за ЕМГ на шията. В деня, в който ходих на ЕМГ, била е записана и жената с неволно изпускане на урина. А мехурната шийка гледат при цистоскопия. Нищо не ми помагаше накрая, нищо за тези упорити и чести позиви за уриниране.....А относно кафе, то окислява урина и още повече се дразнят рецепторите на мехурните стени. Следи pH на урината изобщо с тестовите лентички.

Общи условия

Активация на акаунт