Септемврийче е наред, с две черти напред

• 28 510
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
Гинеколожката  не каза нищо, в интернет пише около 150 удара в минута, при мен 111 в минута.
Освен това четох по форуми,че при доста жени е било така и при следващия преглед вече с нормална честота...и все пак се филмирам ooooh!

# 196
Привет, момичета,
днес бях на първи преглед, имах съвсем други очаквания... Леко съм разочарована. Доктора супер много ме претупа, нищо не ми каза, констатира  маточна бременност, нито ми каза седмица, нито термин нищо. Гледа ме с ехограф на корема.. Tired Имах хиляди въпроси, пия еутирокс, сиофор, слагам утрогестан 2*2 и дуфастон 3*1, аз го питах какво да правя. Утрогестана нямало смисъл, да съм го спирала, сиофора също.... объркана съм... Акушерката, в клиниката която се лекувахме до сега за безплодие каза да продължавам със сиофора, да слагам утрогестана, както и да бия хориомон веднъж седмично. Тоз каза нямало било смисъл, за какво ми ги били изписали. Идея нямам какво да правя?
Вика ме за сърчице на 27,01. Той каза имаш право на втори преглед с това направление - ела тогава, администраторката каза другия път елате с направление 9, да ви записваме на ЖК. Аз не съм убедена, че искам да съм там... newsm78

# 197
Здравей,Джинче,аз бих послушала  лекарката от клиниката за безплодие. При безплодие се вземамин до 8 седмица прогестерон като профилактика(не вреди) срещу слабост на  жълтото тяло.Само не разбирам защо Дуфастон и утрогестан заедно, като и двата са прогестеронови препарати,но сигурно имат добър опит с тази комбинация. и Доколкото знам в клиниката за безплодие контролират до наличие на сърдечна дейност,защо не отидеш пак там?

# 198
Момичета в 5 седмица съм,а следващия преглед е след 3 седмици-не е ли късно?
През колко време ви записаха втория преглед?

djin4e и моя преглед мина бързо.Установиха маточна бременност,казаха фолиева киселина и някакви витамини за бременни да си взема по мое желание.И аз да взема др.направление и като ме запишат на ЖК ще почнем с изследванията.Казаха ми 1200 нормално и 1400 секцио.Здравната каса поема малко ехографи и ще се наложи да си доплащам ехографа и слушането на тоновете на бебето.

# 199
Казаха ми 1200 нормално и 1400 секцио.

Аз знам, че се ходи един път в месеца, така че след 3 седмици ми се струва нормално. 1200лв. това в частна ли е или държавна, досега изобщо не съм се интересувала от цени.

# 200
Здравейте на всички Simple Smile Добре дошли на всички новои  Hug
Аз днес съм 6 седмици + 1 ден, в понеделник съм на втори преглед и се надявам да чуя вече сърчицето! 

На 31 съм, първото си детенце родих на 26. Това за възрастта е толкова относително. На 26 една позната ме шокира кото каза, че се надява дъщеря й да роди по-навреме, а не чак толкова късно като мен!? просто беше откровена жената, каза го просто без да се замисли и без задни мисли, а аз се имах за много рано родила! Прееди месец пък една колежка ме попита не е ли гадно да си толкова млад и да имаш толкова голямо дете (на 4,5 е), попита и дали не се срамувам когато ме питат за детето да казвам, че чак толкова рано съм го родила. Просто различните хора имат различна представа за нещата, не можем да угодим на всички, важното е ние как се чувстваме!

Не вярвам особено на суеверия! С първата си бременност бяхме напазарували всичко много преди да родя. Единствено количката купихме 3-4 дни след изписването, но ми беше много трудно и съжалявах, че не сме го направили по-рано.

Спокойна нощ на всички!

# 201
Аз днес съм 6 седмици + 1 ден, в понеделник съм на втори преглед и се надявам да чуя вече сърчицето! 

На 26 една позната ме шокира кото каза, че се надява дъщеря й да роди по-навреме, а не чак толкова късно като мен!? Прееди месец пък една колежка ме попита не е ли гадно да си толкова млад и да имаш толкова голямо дете (на 4,5 е), попита и дали не се срамувам когато ме питат за детето да казвам, че чак толкова рано съм го родила.
Спокойна нощ на всички!

Ама тези твои познати с извинение са си направо прости. Ти трябваше да попиташ колежката, а тя не се ли срамува, че е толкова нетактична.  ooooh!

# 202

На 26 една позната ме шокира кото каза, че се надява дъщеря й да роди по-навреме, а не чак толкова късно като мен!? Прееди месец пък една колежка ме попита не е ли гадно да си толкова млад и да имаш толкова голямо дете (на 4,5 е), попита и дали не се срамувам когато ме питат за детето да казвам, че чак толкова рано съм го родила.
Спокойна нощ на всички!

Ама тези твои познати с извинение са си направо прости. Ти трябваше да попиташ колежката, а тя не се ли срамува, че е толкова нетактична.  ooooh!

Колежката просто е много малка, по-скоро ми беше смешно, отколкото да и се сърдя Simple Smile

# 203
Здравей,Джинче,аз бих послушала  лекарката от клиниката за безплодие. При безплодие се вземамин до 8 седмица прогестерон като профилактика(не вреди) срещу слабост на  жълтото тяло.Само не разбирам защо Дуфастон и утрогестан заедно, като и двата са прогестеронови препарати,но сигурно имат добър опит с тази комбинация. и Доколкото знам в клиниката за безплодие контролират до наличие на сърдечна дейност,защо не отидеш пак там?
ами защото е на 300 км. първо си е разход, пътя е много, цял ден ни отива в път, връщаме се прибити, а и не зная ще мога ли да пътувам сега толкова много... Tired

# 204
Казаха ми 1200 нормално и 1400 секцио.

Аз знам, че се ходи един път в месеца, така че след 3 седмици ми се струва нормално. 1200лв. това в частна ли е или държавна, досега изобщо не съм се интересувала от цени.

Става въпрос за частна болница-Софиямед в София,като това е защото се плаща избор на екип(искаш-неискаш).Казват,че всичките им гинеколози са много добри,апаратурата,отношението...
Моя приятелка в др.частна болница са и казали 2000 за нормално раждане.

# 205
Добро утро момичета!
Хубав ден ви пожелавам аз се оправям за 24 часово дежурство.

# 206
Добро утро!
hriskag25 леко дежурство!
Не знам как да се справя с това безсъние. Имах една кошмарна, безсънна нощ. Почти не съм спала, едва ли ми се събира и час сън без прекъсване. Чувствам се изморена и въпреки това не мога да заспя!  По едно време много ме заболя и корема, и дори пих Но шпа. После имах чувството, че ми е паднало кръвното и много ми се виеше свят. Ако някой намери начин да се справи с безсънието да сподели, на мен такова чудо до сега не ми се е случвало!

Усмихнат ден на всички Hug

# 207
  • Варна
"Добро" утро и от мен.
Безсънието и мен ме е нападнало. По-лошото при мен е, че е с бонус - задух и безпокойство, тревожност. С втората бременност пак бях така. Днес ще си записвам час за преглед за неделя. Не мога да си обясня на какво се дължи. Явно е нещо подсъзнателно.  Sad
Относно суеверията - мисля, че животът ни е достатъчно обременен, че да се товарим излишно с бабини измислици  Peace
Хубав ден ви желая и да сме затрупани с хубави новини!  bouquet

# 208
Здравейте бъдещи мами,

Искам да се присъединя пред вас. Вчера видях две ясни черти, последната ми менструация започна на 10.12.2015 и според календарите онлайн би трябвало термина ми да е 16.09.2016г. За сега на лекар не съм ходила, мисля да запиша час за другата събота. Решила съм да ходя по здравна каса при д-р Галя Богданова в 25 ДЦК в Младост и по линия на допълнително здравно осигуряване в Токуда. Мисля си за д-р Кирякова за там. Трябва да проуча въпроса с раждането и покриването на разходи. Ако има някой с допълнително здравно ще се радвам да обсъдим въпроса.

Като симптоми аз съм абсолютно обратно на вас - спи ми се, 2 не виждам, мога да заспа във всеки един момент, сутрин не мога да стана, запек също нямам, а напротив.

По отношение на годините, аз лично малко се опасявам от хорското мнение и по-точно в офиса, тъй като ноември 2016г. правя 25г., но тук има някаква тенденция за късно раждане, още повече, че в отдела имам колежка, която прави 30г. през 2016г. и все още е без деца.

На мен това ми е първа бременност. Кога мислите да кажете на родители и приятели? А в офиса? На мен хем ми се иска да изчакам максимално до 3тия месец, хем искам да кажа на целия свят Simple Smile

Някой беше споменал за спортуването - аз ходя 3 пъти седмично на тренировки - мега бърн (тя е доста интензивна, кардио предимно и степ), пилатес и тотал боди (упражнения за различни части на тялото). Мисля да продължавам да си ходя ако всичко е наред. Само ще споделя на треньорката, за да го има предвид и да избягва упражненията, които не са подходящи за бременни. Имам приятелка, която ходи на същите тренировки и миналата година до 1седмица преди да роди си ходи. Единствено в началото на 7ми месец я спряха от интензивните. Надявам се да няма проблеми да тренирам, тъй като хич ама хич не ми се качват много килограми.

За мазането - моята приятелка знам, че се маза с чист колаген. Трябва да я разпитам, но това ще стане чак като й кажа за бременността. Също така се чудя дали може да се мажа с чисто арганово масло?

Относно суеверията - хич и няма да ги спазвам. Ще ходя на фризьор и неща за бебето ще купувам, но след 12г.с. Мисля да следя изгодни сделки в амазон, айко, икеа и др., имаме достатъчно време, за да купим на добри цени много прекрасни бебешки неща. Нещо казано в момента нямам търпение да обзаведем бебешката стаичка. Но за тази цел ще ми трябва да знам момиче или момче чакаме.

Въпреки че не съм особено суеверна бих искала да споделя с вас, че четох, че децата, родени през високосна година, са щастливи, а 2016г. е точно високосна.

Това е за сега от мен  Hug Пожелавам лека и приятна бременност на всички с прекрасен и пухкав финал  Hug

Последна редакция: чт, 14 яну 2016, 09:32 от Kisses{P}

# 209
Добър ден от мен.
👋 Бях на преглед при Яна Терзийска от Благоевград,  видях си точицата и съм много щастлива.  След 2 седмици трябва да отида пак.                            Добре дошли на всички момичета, лека бременност!

Общи условия

Активация на акаунт