Септемврийче е наред, с две черти напред

• 28 888
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
И аз си го купих свободно от аптеката, а миналият месец и лекарката ми го препоръча. Пия го от около три месеца. Simple Smile Както е писала koikoii няма нужда да се према допълнително фолиева киселина.

# 466
Здравейте банда Simple Smile Много работа имах последните дни и днес едвам ви изчетох.
Не смятах да ходя на преглед толкова рано, но отидох миналата седмица заради неколкодневно кафяво зацапване. Видя се плоден сак с ембрионче, но за сърце беше твърде рано, едва 6 седмица. Слава богу нямаше следи от отлепване, та се успокоих.
И аз в отбора с подутите кореми, но за мен е съвсем нормално. Хормоните казват на мускулите да се отпуснат за да направят място на нарастващата матка.
Противозачатъчните подтискат зреенето и овулирането на фоликулите и често, когато се спре приема им се случва да овулира повече от един фоликул. И ей така стават близнаци, тризнаци и т.н. Simple Smile .

С първата бременност и аз нямах никакви симптоми, което ужасно ми притесняваше, защото онова бебе го правихме 5,5 години и все си мислех, че нещо не е наред. Как може всички да повръщат а аз не Laughing . Докато не започнах да я усещам всяка седмица ходех на ехограф за да съм сигурна, че е жива. Което се оказа абсолютно безпредметно.
Не само всяка жена, но и бременностите на една жена са съвсем различни. Това го казвам от собствен опит. Първия път не повръщах, но и бях станала почти пълен вегетарианец, а иначе без месо на масата не сядам. Когато носих сина ми си ядях всичко, но пък първите седмици много ми се гадеше.
Не се сравнявайте с никой и се радвайте на всичко, дори на неприятните симптоми. Такъв е пътят, по който идва новият живот  Heart Eyes .

# 467
Момичета, една добра новина - В момента пациентките на Национална генетична лаборатория не заплащат изследването "Биохимичен скрининг за изчисление на риска за раждане на дете със синдром на Даун и някои други вродени аномалии на плода". Изследването се финансира по програма на Министерство на Здравеопазването.  Party
http://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

# 468
БХС няма да правя, за мен това изследване не носи никаква информация. Теория на вероятностите без точен отговор.Малко като вица за онова циганче дето казало, че под оня храст или има 5 лева или няма  Laughing .
На ранната ФМ се измерва нухална транслуценция и се гледа дали има носна кост. Ако има съмнения ще отида направо на амниоцентеза. Там отговорът е точен- да или не.

# 469
Flora, аз съм на същото мнение и по-скоро клоня да не го правя, за да не се психясвам излишно, но все пак ще е полезно за тези, които са решили да си направят изследването.  

# 470
Да, но който реши да го прави нека знае, че трябва да е минал на ехограф до два дни преди вземането на кръв, защото иначе връщат.

# 471
И аз си го купих свободно от аптеката, а миналият месец и лекарката ми го препоръча. Пия го от около три месеца. Simple Smile Както е писала koikoii няма нужда да се према допълнително фолиева киселина.
Много благодаря,веднага го купувам и от утре го почвам Simple Smile

# 472
Някой ориентирал ли се е вече към конкретен специалист за ФМ (освен Марков)? Мисля си, че вече е време да се запише час, а не съм се ориентирала при кого - добри и лоши отзиви има за всички общо взето в Интернет.

# 473
Ооо, забравих нещо важно. Внимавайте с парацетамола. Не е толкова безвреден. Например може да намали тестостероновите нива при мъжките бебета, което да доведе до безплодие, крипторхизъм и други неприятности.
http://www.independent.co.uk/news/uk/paracetamol-during-pregnanc … ows-10265835.html

# 474
Как така всички ходите толко често на преглед.Аз отидох веднъж в сряда и ми казаха да отида чак на 3 февруари с направление за ЖК.Питах по рано не може ли и д-ра каза може,но няма смисъл-спокойно сега,ще се чуе сърчице и види ембрион на следващия преглед.

Аз ползвам този калкулатор
http://www.mamaibebe.com/calc.php
Много е точен,пише на кой ден в коя седмица влизал и като цъкнете на седмицата виждате през тази седмица какво и как се развива бебчето Simple Smile

# 475
Привет от мен.Аз ходих за направление от ЛЛ и той направо си ми даде за ЖК.Минах да се запиша час при Аг ми.та тя реши да ме види.Констатира едноплодна бременност .но нищо повече каза че тъкмо сега слизало в матката.Даже май не се е загнездило.За пулс пък чак след 1 месец.Направо ще се побъркам до тогова.Сега според нея съм в 4-5 седмица.Мого рано.И още нещо никакъв сеск до 3месец Mr. Green  ShockedShockedВашите гинеколози казват ли ви същото.Защо не разрешават .
Честито на всички чули сърчице. bouquet
Вижте на какъв линк попаднах
http://odetta.ru/pol.php

# 476
На мен никой не ми е забранил секса, а и то няма как просто, защото при условие, че нямам нито кървене, нито патология е безмислено.

# 477
Абе странно ми стана .ама предполагам че защото до 3м.се води рискова бременност.

# 478
Абе странно ми стана .ама предполагам че защото до 3м.се води рискова бременност.
Не, рискова бременност е при наличие на кървене, силни болки по време или след полов акт, спонтанни абпрти, серклаж, предишно преждевременно раждане,както и зараза с половопредавани инфекции, но ако нямаш нито 1 от тези неща като патология - не е нужно да се лишаваш от секс.

# 479
И на мен ми забраниха секс до 3 месец Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт