Септемврийче е наред, с две черти напред

• 28 895
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Пускам ви един линк с калкулатор, който ми се стори интересен - http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html

Изчислява кога биха могли да се чият сърдечни импулси, първо посещение при лекар и други Simple Smile
Да,аз го пусках преди няколко страници, по него се ориентирах и поизчаках с първия преглед.
И около мен има болни и се притеснявам, сега пих малко чайче, дано да устоим на грипа всички  Hug

Много го харесах! Обаче, срам не срам ще ви призная, казах си, като видях написаното: Пффф, тез пък ще ми кажат, че трябва да отида на 19.01. на първи преглед.... Е, оказаха се прави Simple Smile)))))

Леле хора този калкулатор е като врачка бе. Уцели ми деня на забременяване и ми каза, че днес трябва да съм на първи преглед, а аз съм утре. Само не мога да разбера, защо ме води в шеста седмица, а аз съм в 5-та.  Мерси на kisses за линка  Heart Eyes

# 451
Гледах го този линк и на мен ми пише, за първи преглед другата седмица и за това мисля да изчакам до тогава. Относно направленията мисля първо да мина при АГ за потвърждение и след това да ходя при ЛЛ за направление. Иначе гледах на докторката клиниката, че има ЖК по ЗК + допълнителен пакет или нещо подобно. Излиза по евтино от колко в Шейново и мисля да си платя при нея. от друга гледна точка е много близко до работата ми и няма да кръстосвам София.
Момчета внимавайте с болестите, миналата седмица видях бележка в ДГ, че сина ми е контактен със скарлатина.

# 452
А някоя от вас пиела ли е противозачатъчни преди да забременее? Носят се разни слухове и легенди, че ставало бързо и лесно забременяването след това, както и че често резултата бил близнаци. Стоя и тръпна за прегледа в сряда дали ще са 1 или 2   Rolling Eyes

# 453
Малко в страни от нашите въпроси тук, но не мога да не го споделя с вас... още го проумявам Simple Smile)))
В една група във фб събират помощи - дрехи, играчки и т.н. за многодетно семейство.....имат 8 деца!!! Последните 17 години жената е била бременна през 2-3години.....

# 454
Ужас 😂 Моето едно ме прави дива и щастлива , а за 8 не ми се мисли 😹 Или те сами се гледат едни други. Идва ми малко прекалено. Правил толкова деца, каквато финансова възможност имаш...

# 455
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Така като чета вашите постове и се успокоявам,защото до сега за една седмица всичките болежки,които изпитах бяха "фатални"(в главата ми -де ) Laughing
Според моя телефон съм в 5та седм и 6дена. Предстои втори преглед в четвъртък или петък,но до колкото се познавам ще съм там още в четвъртък. Първият път видяха една точка и потвърждение с кръвен тест на бременността.
Иначе да ви споделя, че и моя корем е доста подут. Имам постоянно неразположение,изразяващо се в прималяне и виене на свят.  Аз и преди си имах проблеми с вц,но сега по 3 дена не ходя. Май ще трябва да се допитам до доктора и затова,че...
Не ми се хапва особено,но ям защото почва да ми се вие свят.
Ставам да пикая по 3пъти минимум на нощ. Имам проблеми с постоянна хрема и сега колкото и да е противопоказно си слагам ксилометазолин,защото се побърквам. Пратих мъжо да види за някакви по - безобидни капки на аптеката. Като казвам ,че ги ползвам си слагам по 2-3 пъти на ден,но то не се издържа,дано не е фатално. newsm78
Намам търпение за докито и дано чуем този път пулс,пък дай боже и два  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy

# 456
На мен пък и на двата прегледа нищо не ми споменаха за кръвен тест...  Thinking newsm78

# 457
  • Пловдив
На мен пък и на двата прегледа нищо не ми споменаха за кръвен тест...  Thinking newsm78
Ами доктора като ме видя с вагинален ехограф и се изказа така-"Дам,вижда се някаква точка тук и има заченаци на бременност,но нека да сме сигурни и да пуснем и един кръвен тест. След 10 дни после при мен ,за да видим как се развиваме и евентуално сърчице." На кръвния се потвърди бременност,но в мн ранен стадии и затова ще ходя сега в четвъртък пак.
Странното мие ,че вие всички споделяте,че пиете по веднъж на ден фолиева киселина,а на мен доктора ми изписа сутрин и вечер по 1 т. от 0,4.

# 458
Недейте се филмирате с тези прегледи толкова рано, защото после носят със себе си други притеснения. Изчакайте си спокойно, то няма къде да избяга, пък и после ще го гледате цял живот  Laughing

За тези които имат проблеми с ходенето според мен е добре да хапвате повечко плодове. Те много помагат на перисталтиката.

Кръвен тест не е нужно да се прави винаги. Ако няма кървене в само начало и бременната е добре, не виждам смисъл просто.

Hug

# 459
Относно противозачатъчните- не е съвсем вярно. Аз пих 5 години без прекъсване и забременях на 5-ти месец. Според мен първите 3 месеца ми се изчистваше организма от ОК и се регулираха хормоните, защото доста странни неща се случваха... Simple Smile По-скоро бързото забременяване важи за момичета, които са пили само за няколко месеца, колкото да се регулират хормоните. А че вероятността за близнаци е по-голяма- това не го бях чувала, но ще поживеем, ще видим Simple Smile
Аз съм на преглед чак на 03.02. Би трябвало да съм в 8-ма седмица тогава, поне да се види и чуе всичко. Дано да нямам някакви по-притеснителни оплаквания дотогава де, че да не се наложи да побързам Simple Smile

# 460
Кръвния тест не е задължителен, аз си направих за мое успокоение, заради миналият месец и тогавашния положителен. Не ми се искаше пак да ида при докторката, да й кажа как се чувствам и т.н. и тя да ми каже не виждам нищо иди за кръвен и ако до 48часа не ти дойде МЦ го пусни още веднъж.
Относно витамините аз пия Огестан още от преди да започнем с опитите, докторката каза, че са комплексни и в тях има всичко необходимо за организма.
За противозачатъчните и аз съм чувала за бързо забременяване, но пък за близнаци? Не знам дали има нещо общо.

# 461
А този Огестан, по принцип, се изписва от лекар или ...?

# 462
  • София
На мен ми го изписа лекар, но не е с рецепта, можеш да отидеш да си го купиш свободно. Аз съм много доволна от него вече втори месец го пия. Няколко приятелки също си го купиха покрай мен.

# 463
На мен ми го изписа лекар, но не е с рецепта, можеш да отидеш да си го купиш свободно. Аз съм много доволна от него вече втори месец го пия. Няколко приятелки също си го купиха покрай мен.

Благодаря !  newsm51

# 464
  • София
Само имай предвид, че в него има необходимото количество фолиева киселина и не е нужно да приемаш допълнително, освен ако лекар не каже, че е необходимо. По принцип дневно е необходимо да се приема по 400μg (0,4 милиграма).

Общи условия

Активация на акаунт